2015. június 1., hétfő



Havi összefoglaló - ez történt májusban!

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Ebben a hónapban kevés könyves bejegyzés volt, de valahogy zsúfolttá váltak a napjaim. Folyton mozgásban vagyok, mindig megyek valahova és alig van időm elfeküdni és csak olvasni, olvasni, olvasni… Ráadásul még kevesebb lesz, ugyanis a következő hónapban minden délelőtt tanfolyamon fogok csücsülni.

Már amelyiken nem lógok fel a Könyvhétre… Azt igazán nem fogom kihagyni! Sajnos Szimirza nem jön, szóval majd egyedül bolyongok, mégis egyszerre sírok és nevetek, mert azért örül a szívem annak, hogy el tudok szabadulni… mindennek ellenére. Már csak a Népliget – Vörösmarty tér utat kéne kitalálnom, hogyan lesz…

Amúgy amikor elkezdtem írni ezt a bejegyzést, még azt terveztem írni, hogy ebben a hónapban semmit se nyertem, egyetlen könyvet se. Mielőtt megfogalmazhattam volna a mondatot, már jött is egy email a Blogturné Klubtól, hogy megnyertem ezt a könyvet: Elizabeth Bear: Range of Ghosts – Szellemek hegyei! *Boldogság van!*

❖❖❖❖❖
Mi történt 2015. májusában?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –

A havi Én és a könyvek - bevallásom következik. 15 könyvvel bővült a gyűjteményem ebben a hónapban (WOW!) és a polcaim állapota tovább romlott, szóval beáldoztam a ruhásszekrényem két polcát… (Hogy ez nem jutott előbb eszembe?! De mi lesz itt a Könyvhét után?!) Vettem 9 könyvet, 2 db régen megbeszélt csere és kaptam 4-et ajándékba.

Az egyik könyv, amit vettem egy könyvtári leselejtezett? manga, amit igazából az öcsémnek vettem, de tuti el fogom én is olvasni (Stuart Moore – Christopher Schons: Földfény I.). Szintén a könyvtárból szereztem meg 10 Ft-ért ezt a könyvet: H. G. Wells: A bűvös bolt és más elbeszélések! Durva, nem? A dunaújvárosi piacon, pedig röpke 200 Ft-ért egy King regényt sikerült beszereznem (Stephen King: Christine).
A Könyvtündér hatalmas akcióján is alaposan bevásároltam (Szimirzával kettecskén összesen 14 db könyvet rendeltünk). Én vettem 6 jócskán leakciózott könyvet:


Ajándékba adtam:

Hónap elején Szimirzának ment egy dögös csomag egy sorszámozott KMK-s könyvvel és sok-sok finomsággal. (Félreértés ne essék, neki is van kutyusa, nem neki vagy a gyermekeinek küldtem a kutyanasit. :D) De mivel időpontot egyeztettem vele, hogy személyesen adhassam át ezt a súlyos csomagot, volt ideje beszerezni egy ajándékkönyvet nekem, szóval feldobta azt esős napot mind az örömével, mind a Julianna Baggott: Tiszták könyvvel.


Ajándékba kaptam:

Abszolút nem vártam ezt a csomagot, @NFLGirl lepett meg vele, holott csupán a két Bane krónikát (Raphael Santiago megmentése, A Dumort Hotel tündöklése) kellett volna elküldenie. A csomagot a türelmemért kaptam, amiért nem zargattam a cserekönyvek mihamarabbi elküldésével. :)) Viszont mivel Darren Shan rajongó vagyok, konkrétan felvisítottam a Larten könyveken! (Darren Shan: Gyilkos születik, Tengernyi vér) ANNYIRA IMÁDOM Larten Crepsleyt! Meg NFLGirlt! :3 Csodacsomag! Mire odaértem, öcsém már kiette a Smartiest belőle.


A 4. ajándékkönyv legalább annyira meglepett, mint a másik 3, ugyanis Jeffi lepett meg vele – annyira, hogy hirtelen nem is tudtam, mi is van. Szegény, néztem rá bután. Ugyanis az előző hónapban is meglepett egy Harry Potter kiegészítő kötettel és most is: Tudor Hushpush (J. K. Rowling): A kviddics évszázadai.
Imádom a molylányokat, fantasztikusak! :))

Más érdekeltségek a hónapban – Az Attack on Titan sorozatnézést félretettem, mert MUSZÁJ volt megnéznem az American Horror Story: Freak Showt (Amerikai Horror Story: Rémségek cirkusza)… a teljes évadot… pár nap alatt. Tulajdonképpen tök jó, ugyanis erre vártam, emiatt álltam neki az előző 3 évadnak (csak aztán rájuk kattantam azokra is), de rossz is, mert naaaaaaaagyon messze van még az 5. évad a Hotel.

Továbbá 26-án felvettek egy TÁMOP-os tanfolyamra, amit a Munkaügyinél hirdettek meg. Marha távol áll mind az intézményi kommunikátor, mind a médiatechnológus asszisztens végzettségemtől, ugyanis Bérszámfejtést és TB ügyintézést tanulunk, de akkor is örülök. Ez is előrelépés elhelyezkedés szempontjából, na. :D Szóval 1 hónap alatt beleverik a fejünkbe a dolgokat, július 8-án és 13-án levizsgázunk, aztán lesz egy új papír a kezemben. Mindennap 8-13 között ülök, figyelek, jegyzetelek… egyelőre a jogot verik belénk, remélem lassan gépet is kapunk, mert kezd lerohadni a karom – az eddigi 3 suli nap alatt 14 db A/4-es oldal mindkét oldalát írtam tele kézzel. A társaság tetszik, bár a hülyéskedéstől nem olvasok egy betűt se délelőtt (csökkentek is a posztok, nemdebár? :) ) Pedig reggelente mindig jött velem tanulni Az Úrnő is. Random életkép-fotó a táskámról és mindenféle vicik-vacakról, amiket magammal viszek (a képen az új telóm van, ugyanis a Sony X8asom végelgyengült):

A táskán a MOLY VAGYOK kitűzőt is Jeffi hozta a Könyvfesztiválról. (A többi vásárfiáról lejjebb.)

Viszont tuti megyek Könyvhétre 4-én vagy 5-én, szóval egy hiányzást látok a jövőben… Meg imádkozom, hogy találjak valakit, aki megsúgja, hogy járható út-e a Népliget –> 3-as metróval a Deák Ferenc térre, ott átszállás az 1-es Metróra -> onnan Vörösmarty tér – szakasz. Valamiért egyik útvonaltervező sem adta ki, viszont ez tűnik a leglogikusabbnak. A Deák Ferenc térnél pedig csak megtalálom a nekem jó átszállást, nem? (Szóval drukkoljatok…)


Helyzetjelentés:

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Írtam már róla a blogon < itt olvashatsz is róla! >, hogy beszálltam egy blogger-könyvklubba. Május elsején elkezdődött a könyvklub és elolvastuk a Csokoládé című könyvet. Bevallom meglepődtem, hogy mennyire sokféleképpen láttuk ezt a történetet és mégis akadtak egyező meglátásaink. Érdemes a többiek írásait is elolvasni, illetve a különféle recepteket Vegazus oldalán. A többiek írásait a nevükre kattintva olvashatjátok el < ITT >. Azért elég sokan teljesítettük, szóval nagyon boldog vagyok a sikeresnek nevezhető első hónapnak. Egyébként, ha valaki kedvet kapna a Csokoládéhoz, szeretném előre leszögezni, hogy JÓ, HA VAN A KEZED ÜGYÉBEN CSOKI! Vagy torta, vagy bonbon, vagy kakaó, vagy bármi édesség…! Rémes ez a könyv. ;) A következő hónap pedig… kivételesen elolvastam a fülszöveget, hogy mire számíthatok az Ahol a szivárvány véget ér című könyvtől… és…

Oh, anyám, nagyon félek ettől az Ahern könyvtől…


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

Előző havi elmaradás pótlása

Ugye kaptam Jeffitől mindenféle könyvjelzőt (és egy gyönyörű képet!), amiket még a Könyvhéten vadászott össze, de elfelejtettem lefényképezni őket. Most gyorsan készítettem róluk két képet, nehogy megint elmaradjon:


Annyira gyönyörűségesek! A Zoo Cityt pedig régóta szeretném megszerezni. Kértem Jeffit, hogy ha látja a szépséghibások között, akkor jussak eszébe – a könyvet sajnos nem találta, de ezt a szépséget elhozta nekem. Annyira csudiszép. (Pardon, épp rálátok a géptől és imádom! :))

Továbbá a két óranyakláncom is megérkezett, amit az EBAYről rendeltünk. Az egyik egy arany cikesz (HP-fandom, mert imádom), a másik pedig egy bagoly! Nem vagyok ékszeres, de valamelyik mindig rajtam van.
Fantasztikus saját képeket csinálok, nem? :D
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
10 könyvről írtam a hónapban bejegyzést:
  1. Andy Weir: A marsi
  2. Agatha Christie: Tíz kicsi néger
  3. Vavyan Fable: Édes, mint a bűn
  4. Joanne Harris: Csokoládé (Csokoládé-trilógia 1.) (könyv és film)
  5. Marie Lu: Legend - Legenda (Legenda-trilógia 1.)
  6. Terry Pratchett: Mort (HALÁL alsorozat 1.) (Korongvilág 4.)
  7. P. L. Travers: A csudálatos Mary visszatér (A csudálatos Mary Poppins 2.) + Banks úr megmentése FILM
  8. Ann Aguirre: Horda (Razorland-trilógia 3.)
  9. Jussi Adler-Olsen: Palackposta (A Q-ügyosztály esetei 3.)
  10. Tiffany Reisz: Az úrnő (Eredendő bűnösök 4.)

Ez a hónap nem volt túl sikeres, csupán 10 könyves bejegyzést sikerült elkészítenem, amiből 2-höz filmértékelés is tartozik. (Ezen felül ugye volt egy másik filmes poszt is Mozizó 3. néven!) Volt a könyvek között novellagyűjtemény, romantikus mű, klasszikus gyerekmese, disztópia, erotikus történet, fantasy, skandináv és sima krimi, illetve egy Marson játszódó sci-fi. Az olvasott könyvek közül 2 önálló regény, 1 novelláskötet, 3 sorozatom folytatása, 1 újraolvasás és 3 új sorozat számomra, bár az egyik sorozatot stílusosan a 3. résznél kezdtem.

A hónap elején leginkább mangát olvastam (a Black Butler első 12 kötetét), ami eléggé elvont a könyvektől. De több olyan könyvet is olvastam, amikhez ugyan tervezek posztot írni, de kicsit több bónusz infót (film / manga adaptációk) és utánajárást igényelnek.

Egyéb bejegyzéseim: kettő book tag és egy mozizó –

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek a Pinterest tábláimról vannak vagy sajátok.

❖❖❖❖❖

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Szerintem menni fog a metrózás így, ahogy leírtad, hogyha hétköznap mész. Hétvégéken felújítják a 3-as metró egy szakaszát... nem lehet, hogy azért nem dobta ki neked ezt az ajánlatot, mert hétvégén nézted és nem állítottad át a dátumot?

    A Deák téren egyébként nem fogsz eltévedni, hogy ha figyeled a jelzéseket. Én is volt már, hogy rossz irányba mentem, de nem néztem meg elég jól, pedig ki van plakátolva. És legyen ott mindig kéznél az érvényesített jegyed! (Metróról metróra történő átszállásnál nem kell újat lyukasztani, de meg kell mutatni az ellenőröknek, akik kb. mindig ott tobzódnak.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Most vettem csak észre a kommentet. :)) Igen, jól írod. De azt, hogy miért nem hozta ki, azt nem tudom... (Szinte érzem, hogy az utvonalterv.hu utál engemet... Ma sem sikerült.)
      Köszönöm a megnyugtatást! :))) Nagyon fogok figyelni!

      Törlés