2015. szeptember 16., szerda



L. Molnár Edit: Circus Mortalis

alcím: Tűzvész
"Az előadás pedig soha nem maradhat el."

Fülszöveg:
Mint minden cirkuszban, a Circus Mortalisban is a legválogatottabb figurák dolgoznak, és mindannyiuknak megvan a saját történetük. De mi történik, ha ezek a történetek végzetesen keresztezik egymást, és az események megállíthatatlan fordulatot vesznek? Szerelem, csalódás, tragédia… Ám az előadás nem maradhat el.
A Circus Mortalis különleges történetéhez Kadosa Kiss József álmodott fantasztikus illusztrációkat.

Könyv információk:

Pongrác, Budapest, 2015

48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155131677 · 
Illusztrálta: Kadosa Kiss József
(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Szerintem:

Imádom a cirkuszos történeteket, ez a kötet pedig a csodaszép borítójával, azonnal felhívta magára a figyelmemet. Nem szokott érdekelni, hogy milyen célcsoportnak szánják a könyveket – ezt egyébként (12+)-hoz sorolták be -, szóval azonnal lecsaptam rá.

Kívül-belül csodaszépek a képek, teljesen illenek a sztori hangulatához. Döbbenetesen igényes kiadás. Akárcsak a címből, a képekből is árad valami baljóslatú és akkor még nem olvastam el a könyvet csak belelapoztam.

Nekem, így bőven (20+)-osan bejött, főleg a történet lezárása ütött. Szerettem! Annyira jól kiegészítik egymást a képek és a történet, bár szeretem az illusztrált kiadványokat, régóta ez a legkompaktabb. Ráadásul bevallom, hogy drukkoltam Háfárnak és Céliának!

A Fél Pont Levonás Oka:

Nem tudom, hogy gyerek kezébe adnám-e azt a könyvet, amiben öngyilkosságra vagy gyilkosságra fogadnak egymás között az emberek. Negatív szájízt hagy maga után az ilyesmi, ha gyerekkönyvet olvasok. (Persze tudom, hogy egy 12 éves látott már cifrábbat, de remélem, inkább mégsem…)


Értékelés: 4,5
 
A könyv története
A történet első részében megismerkedünk a szereplőkkel, illetve azzal, hogyan keveredtek a cirkuszhoz. A második részben a szálak és a kapcsolatok bonyolódnak. Kiderül, hogy ki kire féltékeny, ki mit csinál a cirkusznál és mi okozta a Tűzvészt végül.

Nem egy megterhelő olvasmány, bár vannak benne sötétebb pillanatok, de már említettem, hogy a vége abszolút megmenti a könyvet a maradandó rossz benyomástól.


Bónusz idézet


Háfár gyűlölte és imádta Céliát. A fiatal lány hajlékonynak, könnyednek és légiesnek, egyszóval bámulatosnak mutatkozott a trapézon.
A férfivé lett fiú – aki világéletében repülni vágyott – pedig csak lentről figyelhette, miként szárnyal, s száll tőle egyre messzebb ez a csodálatos angyal.


✿✿✿✿✿
A képek Kadosa Kiss József munkái. Ő a könyv illusztrátora!
✿✿✿✿✿

1 megjegyzés:

  1. Szia nem ide kapcsolódik, de nem mondta még, hogy kihívtalak egy tag-re: http://lexaesnixikonyveskuckoja.blogspot.hu/2015/09/kiss-marry-cliff-kihivas.html

    VálaszTörlés