2015. szeptember 6., vasárnap



START! Mini-könyvklub 2. felvonás: sci-fi és disztópia

A témához tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt elérhetőek.

Szóval a könyvklub első felvonását sikeresen vettem több blogger társammal együtt, aztán a második rész könyveinek kiválasztásában nem jutottunk konszenzusra. Szavazással döntetlenre jutottunk, aztán még egy kör szavazás után, amin már csak a döntetlenbe bekerült 5 könyv között zajlott erre az eredményre jutottunk:

Szeptemberben:

Andy Weir: A marsi (már írtam róla a blogon! KATT IDE) könyve kezd nálunk, amit én imádtam! Még nem tudom, hogy újra fogom-e olvasni vagy csak írok valami jópofát róla. Tetszett, tetszett, de azért a május eleje nincs olyan messze, én pedig akkor olvastam. :))) (A molyon a tetszési indexe 94%-os.)

Októberben:

Dmitry Glukhovsky: Metró 2033 könyve a soros. Nagyon sokszor nézegettem már a könyvtári polcon, de a Metró-univerzuma nagy, így sosem mertem?/akartam? belevágni. Szóval hiába érdekelt, folyton visszaléptem. Mondjuk érdekesnek is tűnik, horror is – érdeklődve várom! (A molyon jelenleg 86%-os a könyv tetszési indexe.)

Novemberben:

Stephenie Meyer: A burok könyvét fogjuk olvasni. Bevallom, én erre szavaztam mindkét körben, mert kíváncsi vagyok rá. A luxenek kapcsán kiderült, hogy nem igazán gerjedek a földönkívüli-romantikus regényekre, de a könyvből készült film rengetegszer jött már szembe velem. Kíváncsi vagyok, mint már említettem is. (A molyon jelenleg 90%-os a könyv tetszési indexe.)

Decemberben:

Szabadon választott sci-fi vagy disztópikus könyvet kell olvasni, amit lehet a kiszavazottak közül is választani vagy máshonnan. Az a lényeg, hogy megfeleljen a szabott feltételeknek. (Amikről itt olvashatsz.)


Hogy én mire szavaztam?


Őszinte leszek, naaagyon tartottam attól, hogy beszavazzák A Dűnét. Nem lett volna gond, mert valahol az is érdekesnek tűnik, akárcsak a többi könyv… de a leghosszabb kiadása 826 oldalas. Ha nem tetszik (márpedig nem vagyok sci-fi-fan), az kínszenvedés lett volna…

EMLÉKEIM szerint… (Ugyanis rohadt feledékeny vagyok… lehet nem emlékszem jól! :D) Szóval emlékeim szerint az első körben A Burokra, a Végjátékra és a Gyökértelenre szavaztam. Meg Az időutazás napjára is, ahogy kedves Vegazus elárulta! (Tényleg feledékeny vagyok. :))) Talán másra nem is… bár majdnem a Metró 2033-ra is, csak végül visszaléptem, mert úgy gondoltam sokan fognak rá szavazni. (Lehet megúsztuk volna a 2. szavazáskört, ha mégis a horrorra megyek? X) Amúgy meg igazam lett, sokan szavaztam rá, csak bekerült…) (A szavazás eredménye itt.)

A második körben csak kettőre lehetett, így a Végjátékra és A burokra tettem a voksomat. Nem tudom, miért, de egészen biztosa voltam benne, hogy a Végjáték be fog kerülni. Micsoda blamázs! :))) (A szavazás eredménye itt.)

Ha kedvet kaptál…

Itt még szeptember végéig jelentkezhetsz: Könyvsarok/Mini-könyvklub 2, de ne felejtsd, hogy ebben a hónapban MÁR olvasni kell – még pedig A marsit! (Érdekesség: az előző közös olvasásba 15-en vágtunk bele, most pedig szeptember 31-ig lehet jelentkezni, de már 23-an vagyunk! Juhúú!)

✿✿✿✿✿
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
✿✿✿✿✿

7 megjegyzés:

  1. Fú én úgy emlékszem első körben a Felhőatlaszra, a Metró 2033-ra és A burokra szavaztam, második körben pedig csak a Metró 2033-ra nem. :)
    Érdekes lesz a Könyvklub meg én azért örülök ezeknek a könyveknek. :D
    Párom nem igazán szeret olvasni, de most falta be a Metrót, úgyhogy én bizakodom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Felhőatlaszt 100%, hogy újraolvastam volna! Imádtam. Nagyon nehéz volt elsőre, de zseniális a történet! Egyetértek, érdekes lesz ez a forduló is, jók a könyvek. :D

      Törlés
  2. Engem a Dűne nagyon érdekelne. :) És igaz, hogy nagyon hosszú, különösen az első kiadás (nekünk megvan itthon, valójában két könyvből áll, úgy adták ki) de egyrészt elég kis méretűek a lapok, manapság nagyobb könyveket készítenek, másrészt pedig a végén 60 oldal az csak függelék már. Szóval lehet hogy nem lenne valójában hosszabb mondjuk a buroknál, vagy csak kevéssel lenne hosszabb, ha ugyanolyan formátumba rendeznék őket. Én egyébként lehet hogy ezt fogom negyedik könyvnek választani, a párom már néhány éve rágja a fülemet, hogy olvassam el, annyira jó. :)

    Egyébként a felsoroltakon kívül az első körben Az időutazás napjára is szavaztál. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudtam én, hogy van még valami! Köszönöm, kipótoltam a bejegyzést! :)))

      Szerintem én is az eredetiek közül fogok válogatni, de nekem a Gyökértelen és a Végjáték birizgálja a fantáziámat! :)) Sok sikert a Dűnéhez! Hatalmas kult-könyv, nagybátyám imádta. Egyelőre még nem érzek késztetést az elolvasására, de 100%, hogy előbb olvasom az értékelésedet/ajánlódat, mint a könyvet. :)

      (Burok sem rövid, persze, de azért az csak egy kis romantikus-ifjúsági izébigyó.)

      Törlés
    2. Hát nem tudom, mennyire lesz könnyed a burok, de nekem a sztori alapján azért az is elég komolynak tűnt. Na majd meglátjuk. :) Kíváncsi vagyok. Meg a filmre is, bár úgy látom, az nem lett túl népszerű...

      Egyébként az újraolvasás kapcsán akartam kérni, hogy ha végül úgy döntesz, hogy nem olvasod újra a marsit, akkor légyszi szólj, és kiteszem a korábbi bejegyzésed linkjét (hacsak nem akarsz valamiért újat írni)!

      Törlés
    3. Nem tudom, igazából csak a barátnőim véleményére tudok alapozni - réges-régen olvastam el a flsz9vegét, nem tudom, miről szól. :D De nekem is be van tervezve a film is!

      Mindenképpen szólok, hónap végéig, hogy mire jutottam. (Újraolvasás vagy sem, poszt mindenképpen lesz. :))

      Törlés
    4. Ja jó, akkor mindegy, az új bejegyzésedet tuti látni fogom! :)

      Törlés