2015. december 1., kedd



Havi összefoglaló - ez történt novemberben!

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Egész mozgalmas volt a november és történt egy csomó jó dolog is velem. Nem éppen a szülinapomra gondolok – ugyanis 23-án betöltöttem a 27-et… illetve hát a huszonhármat töltöttem be, csak már ötödszörre, mert így számolom -, de a vele kapcsolatos dolgokra.

Családi kirándulás és kavargás a fővárosban, barátokkal palacsintázás és forró csokizás a Gourmandban, titkos gyros-zabálás anyuval – mind miatt jó volt a hónap! Persze történtek kirívó marhaságok (disznóvágás panelben) meg volt shopping-túra a Savoya-parkban (twitteltem is róla…), elárasztottam a molyt manga olvasással (23 mangát és 2 képregényt olvastam a hónapban) és még a molyos könyvjelző pályázatra is jelentkeztem két pályaművel (nem nyertem, kivéve pár doboz alkoholmentes sört fogadásból).

Szóval röviden így telt a hónapom, minden egyéb pedig… alább olvasható!

(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt 2015. novemberében?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –

Én és a könyvek - bevallásom következik. 12 példánnyal növekedett a polcon sorakozó drágaságaim száma. Vettem magamnak 3 db könyvet, nyertem 2 könyvet, kaptam az Athenaeumtól, a Kolibritől és a Manó Könyvektől összesen 4 db recenziós példányt (már mindről írtam is) és kaptam a barátnőimtől 3 könyvet szülinapomra!

Vettem

A Savoya-parkban egyből kiszúrtam magamnak egy hatalmas KönyvSarokkal is rendelkező helyet (talán turkáló volt? Bevallom nem figyeltem oda másra, csak a könyvekre… Ott sikerült potom pénzért levadásznom egy klasszikust 390 Ft-ért: Stephen King: TortúraÉs két, már olvasott regényt meg vadásztam a könyvtári kiárusításon: Stephenie Meyer: A burok, Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül.

Ajándékba kaptam

Két molyos barátnőmtől kaptam szülinapi csomagot, mindenféle aranyossággal, ahogy a képeken is látszik és 3 db könyvvel:
Fantasztikus ajándékok – két kedvenc író és egy régóta vágyott ruszki mágikus realista regény, „kicsit” ismernek! =^.^= És az a tömérdek könyvjelző! Meg Totoro! Meg lila bagoly! *.*


Recenziós példány

Az Athenaeum kiadó jóvoltából befejeztem Salla Simukka Hófehér-trilógiáját, az Ébenfeketével és megismerhettem a zseniális Milot, Virginia Macgregor: Milo szerint a világ című könyve által. (Reci a blogon – Ébenfekete, Milo szerint a világ.)*

*Értük december 6-ig játszhattok a blogon! < link itt >

A Kolibri kiadónak köszönhetően elolvashattam Robert Paul Westontól a Szörnyen Titkos Részleg könyv folytatását: A híres hatodik Ghorkot. Az értékelést megtalálhatjátok a blogon, fantasztikus regény.
A Manó Könyvek kiadó pedig egy régóta várt folytatás elolvasásában segített, amikor adott egy recikönyvet az egyik régi kedvenc sorozatom folytatásából: Joss Stirling: Misty – az értékelés a blogon olvasható.

Nyertem-könyv

A Blogturné Klubnál (blogturneklub) nyertem egy tök bugin illusztrált könyvet - David Walliams: Köténycsel. A Prológus Halloweeni Blog Rémálom (facebook oldaluk) eseményén pedig megnyertem az egyik kedvenc íróm könyvét: Darren Shan: Zom-B Alvilág! =^.^= Mázlista hónap volt!

Más érdekeltségek –

A hónapom pár szóban összefoglalva: palacsintázni voltunk párszor a Gourmandban (Szimirzával és Jeffivel). Disznót vágtunk a panellakásban (a családommal). Manga-rohamot kaptam és belevetettem magam pár szériába (egy kihívás miatt). A családdal (fel)kirándultunk az érdi piacra, azután Budapestre, ahol Savoya-parkoztunk (Auchan, Kik, stb…) és Marcsa néniztünk (Szülinapomra utazást és kaját kértem, mert az razor!).
Az idei egyik elsumákolt szilveszteri fogadalmam az volt, hogy idén sokat olvasok angolul – így novemberben nekiálltam a dolognak: idén még tuti befejezem az megkezdett Anna and the French Kiss című könyvemet és a Spiderwick krónikákat! (A harmadik rész felénél tartok jelenleg, de olvasmányos, izgalmas és könnyű olvasni. Nem úgy Annát, amivel haladtam vagy egy fejezetet eddig, hiába TEO. :P)


Egyéb: Oh, amúgy molyon meglett a 300 olvasásos plecsnim. Most már hivatalosan beteg ahogyan és amennyit olvasok. :))) A GoodReads challenge jelenleg 140% -ot mutat és valamiért 20-al kevesebb elolvasott könyvet… (Jah, szóval rohadt lusta fajzat vagyok, és ha fel kéne vinni egy-egy új könyvet, akkor inkább hagyom a pitlibe az esetek 90%-ban… :D Vagy az újraolvasást se számolja? Áhh, nem érdekel…)

Könyvjelzők -
A születésnapi csomag könyvjelzői jobban kivehetően. Két nagy kedvenc könyvem: a Coraline (Neil Gaiman könyve) és a Ready Player One (Ernest Cline könyve) témájában készültek. 


Decemberi terveim:

- Várható recenziók elolvasása:

Alaya Dawn Johnson: Nyárherceg - Cor Leonis Kiadó






Helyzetjelentés:

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

A harmadik disztópia/sci-fi, amit közösen olvastunk (és marha nehezen halad vele mindenki): A BUROK című könyv volt, aminek a közös adatlapját a címre kattintva érhetitek el. Elég megosztó volt a könyv, kinek jobban tetszett, kinek kevésbé. :D Mindenesetre én bár könyvtári példányt olvastam, utána nem sokkal beszereztem magam – ennyire bejött. That’s all.

(A decemberi, vagyis a következő és utolsó könyv a szabadon választható lesz, de még nincsen fix tervem. Tulajdonképpen az is előfordulhat, hogy az első szembejövő disztópia lesz a kiválasztott. :D Vagy a Nyárherceg.)


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
16 könyvről írtam a hónapban bejegyzést:
  1. PewDiePie: This Book Loves You
  2. Anna Gavalda: 35 kiló remény
  3. Virginia Macgregor: Milo szerint a világ
  4. Erich Kästner: A két Lotti
  5. Stephen King: Christine (könyv és film)
  6. Stephenie Meyer: A burok (könyv és film)
  7. Gayle Forman: Ha maradnék (Ha maradnék 1.) (könyv és film)
  8. Rachel Hawkins: Hex Hall (Hex Hall 1.)
  9. Melissa Landers: Elidegenítve (Elidegenítve 1.)
  10. Robert Paul Weston: A híres hatodik Ghork (Szörnyen Titkos Részleg 2.)
  11. Salla Simukka: Vérvörös (Hófehér-trilógia 1.)
  12. Salla Simukka: Hófehér (Hófehér-trilógia 2.)
  13. Salla Simukka: Ébenfekete (Hófehér-trilógia 3.)
  14. Lois Lowry: Hírvivő (Az emlékek őre 3.)
  15. Joss Stirling: Misty (Lélektársak 4.)
  16. Tiffany Reisz: A szent (Eredendő bűnösök 5.) 

A hónapban értékelt könyvek kb. harmada (6) önálló regény, szóval jár a vállveregetés, amiért nem csak sorozatokban gondolkodom. Összesen 4 sorozatba vágtam bele, 5 sorozatot folytattam, és egy teljes trilógiát a hónapban kezdtem el, fejeztem be! *TAPS* 
Volt disztópia, ifjású romantikus, szörnyes kalandos világmegmentős, űrlényes és boszorkányos, megszállós-horroros, gyermeksorsokkal foglalkozó témájú, sőt, skandináv krimi is akadt a hónapban. 
Vegyes műfajú volt ez a november

Túl sok jó könyv került a kezembe ebben a hónapban, szóval szívás TOP könyveket választani. Mégis megteszem, bár nehéz szívvel:
TOP 1 - Joss Stirling: Misty, mert nagyon bele vagyok güzülve a savantokba és imádnivalóak az új főszereplők!
TOP 2 – Hófehér-trilógia, az egész! Komolyan olvassátok el az egész trilógiát. Iszonyatosan izgalmas, fordulatos krimi!
TOP 3 - Robert Paul Weston: A híres hatodik Ghork. Bár nem volt tetőtől-talpig illusztrálva, mint az első rész – mégis egy zseniális történetről van szó. Nagyon jók a főszereplők, a szörnyek találmányai még mindig haláliak és Weston humora… besz.rás. :P

Egyéb bejegyzéseim: 1 várható megjelenéses és 1 friss megjelenéses poszt, 1 book tag és 1 nyereményjáték. –


❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek a Pinterest tábláimról vannak vagy sajátok.
❖❖❖❖❖

2 megjegyzés:

  1. Jaj, az Ahol a vadak várnak nagyon jó kis könyv. Elég régen olvastam de azt tudom, hogy nagyon szerettem. Stephen King Carrie-je is maradandó élmény volt, bár a film (a legújabb Chloë Graze Moretzzel) nem lett a kedvencem. Remélem tetszeni fog a Szent Johanna Gimi is a maga fiatalos, laza, Leiner Laurás módján :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huh, én a film után picit félek az Ahol a vadak...-tól. Az annyira nem jött át, viszont a Carrie-t meg éppen az új film híre miatt szeretném elolvasni, utána meg szokás szerint megnézném filmen is. :).

      Törlés