2015. december 19., szombat



AniTiger – Dorothy Blog Award



Mivel a nyakamon a Karácsony és sikeresen levert a lábamról valami vírushullám, ami átcsapott a KisCsaládomon, így nem nagyon volt időm / kedvem olvasni (vagyis aludtam és örültem, hogy élek, két ajándékvásárló furikázás között...) vagy az olvasmányaimról írni.  Nem sok mindenről maradtatok le: Dr. Seuss-t olvastam, újraolvastam (a beteglátogatóimmal) az idei két Helena S. Paige humoros/erotikus játékkönyvet nagy röhögések közepette (itt olvashatsz róluk: Egy lány belép a bárba, Egy lány beállít az esküvőre – ilyet még nem láttak, meglepődtek) és anyu egyik Kordos Szabolcs könyvén is átrágtam magam.

Mindazonáltal a blog nem állt meg, csak a háttérben megy a susmusolás. :) Meg persze kaptam egy díjat is, a címben megjelölt Dorothy Blog Awardot és erről szól igazából ez a bejegyzés. A díjat Krittától kaptam aki a Könyvlelő oldal bloggerinája. Az ő díjának a bejegyzését < ITT > olvashatjátok!  
=^.^= Köszönöm szépen, Kritta, hogy gondoltál rám! (1.)

❖❖❖❖❖
Szabályok

1. Köszönd meg a díjat és tedd ki, hogy kitől kaptad!
2. Írj egy rövid kis szöszt az illető blogjáról!
3. Írj 12 dolgot a saját blogodról!
4. Válaszolj 12 kérdésre!
5. Tegyél fel 12 kérdést!
6. Küldd tovább a díjat azoknak, akiknek szeretnéd!

2. Írj egy rövid kis szöszt az illető blogjáról!

Kitől kaptam: Könyvlelő

Elég régóta olvasom a blogot, mert letisztult és érdekes bejegyzések vannak rajta. Persze nem olyan régóta, amióta él, ugyanis egy „öreg” 2011 óta aktívan működő könyves blogról van szó, ami 2015-ben húzott bele igazán – az eddigi évekkel ellentétben idén már átlépte a százat bejegyzés számot! Van facebookos oldala is, amit követek: itt. (Sok hangulatos könyves és mindenféle témájú kép van az oldalon, érdemes körbenézni nála!)

A bloggerina kedves, barátságos és nagyon jó ajánlókat szokott írni, ráadásul összeszedett: sokszor lesem nála a várható megjelenéseket és vannak egyéb könyves posztjai is, mint például egy régebbi kedvencem – a könyvrajongók bögréi poszt, amit ITT less meg!


3. Írj 12 dolgot a saját blogodról!

1. Jobbára a kezdetek óta változatlan a blogom kinézete, ugyanis hiába tanultam webdesignt és programozást, ha nekem így tetszik és lusta is vagyok nekiállni egy nagy generálnak. (Hidd el, a végeredmény se lenne másabb, mint a mostani, mert szeretem ezt az elrendezést és minimalista vagyok. :D)

2. A blogom ikonja egy Maneki-neko. (Vagyis „integető macska”, ami a Japán hagyományok szerint szerencsét hoz – általában a bolt – tulajdonosának. Szerintem nekem és a blognak is szerencsét hoz.) 

3. 2014. MÁRCIUS 3-án teljesen random módon alakult meg a blogom és mindmáig nem írtam egy beköszönőt (maximum a booktagek alapján ismerhettek meg).

4. Még a kezdetek kezdetén belezavarodtam az ifjúsági és young adult kategóriákba, szóval minden ifjúsági is a YOUNG ADULT címke alá megy.

5. Boldoggá tesz, ha recenziót írhatok a blogra!

6. Mindenféle ügyben szoktak írni a megadott e-mailcímeimre, nem csak a blog kapcsán. Szívesen segítek másoknak és szeretek jókat beszélgetni veletek. Írjatok bátran. :) Please, don’t be shy!


7. Az első nyereményjáték 2015. JÚLIUS 14-én volt, azóta már a 3. is lement.

8. 2015-re megfogadtam magamnak, hogy havonta írok összesítőt a következő hónap elején. Lásd: HAVI ÖSSZESÍTŐ címke. (Annyira kreatív vagyok, tudom! :D)

9. Az eddigi 377 (illetve ezzel együtt 378) bejegyzésem közül 287 értékelés!

10. A blogon több sorozatrészről írtam, mint önálló regényről: könyv sorozat (185) vs. önálló regény (106).

11. 78 DARAB személyes hangvételű bejegyzésem van a blogon (persze ezek főleg tages, könyvklubos, Könyvmoly párbajos, vagy kihívásos dolgok meg havi összesítők és hasonlók!): anitiger-személyes (78) 

12. Egy kis statisztika a címkéim segítségével:

young adult (148) – ifjúsági / YA könyveket olvasok a leggyakrabban
Þ és ezek a kedvenc műfajaim / témáim: fantasy (62) humoros (62) urban fantasy (62)

romantikus (110) – bírom, ha van a könyvben romantikus szál
filmadaptáció (82) – szeretem, ha készült a könyvből film

KMK - Könyvmolyképző Kiadó (62) – a legtöbbet ettől a kiadótól olvastam
Þ KMK Vörös Pöttyös (42) – ebből ennyi volt VP könyv

4. Válaszolj 12 kérdésre!

1. Mikor döntötted el, hogy szeretnél egy saját könyves blogot?

Körülbelül 1-2 nappal a megnyitása előtt, amint eszembe jutott a Hagyjatok! Olvasok! név, amiben benne van a zárkózottságom és a kedvenc hobbim is. :)

2. Minden hónapban megleped magad legalább egy könyvvel?

Igen. Mondjuk tényleg igyekszem magamat visszafogni, de jobbára nem sikerül és minden hónapban gyarapodik egy picit a polcomon élők kis családja.

3. Milyen egyéb hobbid van a könyves blog mellett, esetleg vezetsz blogot másik témában?

Más témában nem vezetek blogot, bár elég aktív TUMBLRező vagyok. Könyves képek, saját fotók (Anitiger’s photo) és kedvencek témájú a tumblim.

Egyéb hobbi: imádok tévézni és enni (anyummal), aki szerint ez nem hobbi, azt megesszük! :))

Igazából nincs más hobbim, inkább elfoglaltságaim vannak: kutyázom, családozom, körmömmel bénázok, könyvtárba járok, barátokkal kapcsolatot tartok, fotózgatok, molyolok és jövök-megyek.

4. Általában előre ütemezed a bejegyzéseket, vagy akkor írod meg, amikor éppen oda jutsz?

Mindkettő előfordul, de az is, hogy felvázolom papíron, amikor ráérek vagy eszembe jut valami, aztán bepötyögöm és formázom Wordben, képeket keresgélek hozzá, aztán beállítgatom blogon és közzéteszem. Azt hiszem, ez a variáció a leggyakoribb nálam.

5. Mi a legnagyobb sikerélményed a blogoddal kapcsolatban?

Több is van:
Þ a feliratkozók száma (éppen 245),
Þ az oldallátogatottság (jelenleg 149,036),
Þ meghívások (book) tagekre vagy díjat kapni (mint ez),
Þ recenziós megkeresések,
Þ meghívás klubba, párbajra, eseményre vagy hasonló blogger/blog bármire,
Þ visszajelzés bejegyzéssel / könyvekkel kapcsolatosan másoktól. Stb.

Igazából nagyon sokat ad nekem a blog azon túl is, hogy élvezem, amit csinálok és szórakoztató elfoglaltság.

6. Jársz rendszeresen könyvtárba?

Igen! Változatos időközönként látogatom a dunaújvárosi József Attila könyvtárat!

7. Tagja vagy valamilyen könyves oldalnak, csoportnak?

Moly.hu és GoodReads tag vagyok. A csoporttagságokat meg hagyjuk. :))

8. Mely általad írt bejegyzés a kedvenced?

Mindig az újabbakra, az elmúlt negyedéves-féléves bejegyzéseimre vagyok a legbüszkébb, mert emlékszem, hogy mennyit foglakoztam velük. :) Ezen logika mentén egyébként mindegyik bejegyzésem adott időben a kedvencem volt – ugyanis mindig addig bazirgálom őket, amíg nem tökéletesek a szememben.

9. Van kedvenc blogod (nem feltétlen könyves)?

Kedvenc? Most éppen Vegazus Könyvsarka és a Könyvmoly Párbaj blogja, mert mindkét helyen kezdődött/kezdődik az új kör. :) Viszont nagyon sok blogot látogatok rendszeresen (oldalt az Őket olvasgatom sávban megtalálhatóak) és szintén kedvenceim azok is, akik díjat kapnak tőlem (lásd: lent).

10. Rendszeresen követed a többi könyves blogger bejegyzéseit?

Igen, és csak ismételni tudom magam: megtalálhatóak az Őket olvasgatom sávban baloldalt!

11. Szerinted meddig fogod írni a blogodat?

Még egy évig biztosan, aztán majd ismét megtoldom a terveimet egy-két évvel. =) Elöljáróban annyit, hogy nem tervezem abbahagyni a blogolást.


12. Volt már negatív élményed, ami a blogod által ért?

Nem kifejezetten negatív élmény, de előfordult már párszor, hogy olyan recenziós példánnyal kerestek meg, ami nem az én világom / stílusom és ezt kereken meg is írtam a felajánlónak. Hozzátettem, hogy nem járna jól azzal, amit írnék a regényről és azt is, hogy attól, hogy ingyen van valami nem kapásból 4 vagy 5 csillagos. Igyekszem diplomatikusan, de őszintén fogalmazni és néha ilyenkor megsértődnek az írók.

Nem szabad megsértődni!

Nem szabad elvakultnak lennünk a munkánkkal, mert a beleölt időtől függetlenül tudomásul kell venni, hogy nincs tökéletes munka vagy mindenkinek tetsző történet. Mindig lesz valaki, akinek nem érthető vagy nem tetszenek a karaktereink vagy nem az ő világa. Én jobban örülök a szemembe mondott (vagy a célzatosan nekem megírt) kritikának és észrevételeknek. El kell fogadni, tudomásul kell venni és – ami a legfontosabb! – meg kell köszönni más véleményét, mert foglalkozott a problémánkkal – legyen az bármi: könyv, blog, kisfilm, akármi.

5. Tegyél fel 12 kérdést!

1. Szoktál könyvtárba járni?

2. Tudják a barátaid, a családod, hogy könyves blogot vezetsz?

3. Mi a kedvenc műfajod?

4. Melyik kiadótól olvastál eddig a legtöbbet?

5. Olvasol más könyves blogokat?

6. Részt szoktál venni könyvklubokban, Könyvmolypárbajon, illetve egyéb bloggeres összeverődésekben?

7. Volt valami negatív élményed már a blogod által (visszajelzés, elutasított recenzió, beszólás megjegyzésben, stb.)?

8. Mi a véleményed a nyereményjátékokról?

9. Mikor szeretsz a legjobban olvasni?

10. Mikor szeretsz a legjobban blogot írni?

11. Melyik az a könyves karakter, akit annyira utálsz / utáltál, hogy beledobnád a Végzet-hegyének katlanjába, a zombi apokalipszis kitörésekor berúgnád az agyra éhesek tömegébe, lehajítanád a Világ végéről vagy csak simán agyonvernéd egy péklapáttal?

12. Mennyire játszanak szerepet a molyos kihívások az olvasásaidban, ha egyáltalán szerepet játszanak?

6. Küldd tovább a díjat azoknak, akiknek szeretnéd!

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖

6 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy elfogadtad és tovább is küldted a díjat. :)

    VálaszTörlés
  2. Jó kis bejegyzés lett, érdekesek a válaszaid. :) Mondjuk azt a rendőrruhában(?) lévő mangafiút nem tudtam hova tenni... :) Hogy esett rá a választásod?
    Egyébként meg irulok-pirulok, hogy egyik kedvenc blogként említetted a Könysarkot. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ő tumblr-srác, a közösségi média ábrázolása! Jon-Lock munkája. :))

      http://walyou.com/web-browsers-websites-anime/ - itt vannak szépen sorban! Fentről: chrome, deviantart, facebook, firefox, pinterest, tumblr, twitter. :)))

      Törlés
    2. Köszi, így már értem! :) Sejtettem, hogy valami ilyesmi lehet, de mivel nem ismerem a tumblr-t, ezért nem ismertem fel és elbizonytalanodtam.

      Törlés
    3. Azt hittem, már megszoktad, hogy ilyen kis fura vagyok, aki fura dolgokat ismer és használ. :D És mindeközben nem logikázza ki, hogy másoknak nem egyértelmű a dolog. ;)

      Törlés
    4. Haha!! :) Méghogy fura! Szerintem azok vannak kisebbségben, akik nem tudják, mi az a tumblr (mint pl. én).

      Törlés