2016. szeptember 30., péntek



Havi összefoglaló - 9. fejezet: SZEPTEMBER

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Az utolsó másodpercekben indítom útjára az e havi záró posztomat, mert muszáj volt még hozzáfűznöm pár mondatot, mielőtt aludni térek. Nagyon zsúfolt, de nagyon élvezetes hónap volt – mondom könnyedén, hiszen én nem iskolát kezdtem… Mozi, munka, pizzázás, futi ide, futi oda. A jó hír az, hogy elkezdődött az évad és van munka dögivel, a rossz az, hogy inkább alszom este, mint olvasok. ;)

Remélem, mindenkinek izgalmas volt a szeptembere! 
(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt 2016 szeptemberében?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –
Én és a könyvek - bevallásom következik. Ebben a hónapban 12 példánnyal növekedett a polclakók száma. Vettem magamnak 3 könyvet, cseréltem 2 másikat, kaptam 2+2 könyvet ajándékba (vagyis 4-et), érkezett 1 nyereményem és 2 recenzióm! :)

Vásároltam (3)

20-án döbbentem rá, hogy még nem vettem semmit a hónapban... Persze ezt egy Libri akcióba belefutva kellett felfedeznem, ahol éppen akcióban volt az egyik vágyott LOL könyv, szóval berendeltem. Még a beérkezés napján összeszedtem a könyvtári kiselejtezettek között egy SzJG kötetet, aztán Jeffi rékérdezett, hogy nem-e kell valami a KMK-ból, mert ha én is rendelek, akkor ingyenes a szállítás. Nyilván aznap hozta fel, amikor kaptam egy Golden csomagos ajándékkupont... Elcsábultam. Ez van. Lett egy új árnyvadász kötetem. ^^
  
Cseréltem (2)

Szimirza rendelt nekem a KMK-ból egy full csomagot (golden kuponosat), amiért cserébe neki adtam a Merry Gentry sorozatom részeit (3 kötet +1 ajándékba) és a Hófehér-trilógia 2. és 3. részét. Szerintem jobban jártam a két árnyvadász könyvvel. ;)


Ajándékba kapottak (4)

A két Golden-AP regény nem győzött meg, de örülök nekik. Még jobban örülnék, ha Gail Carriger-től vagy Sarah MacLean-től jött volna meglepi, de ajándék lónak... :) Ugyanez áll a drága kolléganőmtől kapott két könyvre is - örülök, mert szeretettel adta. =^.^=

Nyereménykönyv (1)

@Indie és @perpetua blogján nyertem a Könyvjelző blogon! Olyan aranyosak, hogy kaptam mellé csokit is! ^^


Recenziós példányok (2)

.Az Athenaeum kiadótól kaptam két fantasy beütéses reci-könyvet (plusz egy karácsonyi novellafüzért, de azt e-bookban, vagyis nem növeli a polclakók számát).


Más érdekeltségek –

Hivatalosan is megkezdtem színházi pályafutásomat egy jópofa irodában, amit augusztusban kifestettek, újra designoltak, átrendeztek (hogy áramoljon a chi) - mondanám, hogy a tiszteletemre, de valószínűleg ez csak picit játszott közre. Az új emailcímemre viszont az első üzi, ami érkezett, az kicsit fail, mert...

Az új fotel után egy új polcot is találtam a JYSK-nél. Egyszerűen muszáj volt lecsapnom rá, rendeltem egyet, aztán pikk-pakk összeraktam, belaktam.
 
Új polc az új polclakóknak!
Rátaláltam életem új értelmére, ami egy podcast: Welcome to Night Vale rádióadásra, ami egy fiktív kisvárosban játszódik és ahol furcsa dolgok történnek. Például szörnyek a rádió főnökei, a rádió épületének férfi mosdójában él egy levitáló macska, a kedves néni fülébe törvényileg nem létezőnek besorolt (BETILTOTT!) angyalok súgnak furcsa dolgokat és a kutya park. Na, a kutya parkra ránézni – RÁGONDOLNI! - is tilos vagy meghalsz!  ♥♥♥
Zseniális az egész koncepció és jól esik az angol gyakorlás is. Mert ugye az egész full angol. (Ingyenesen elérhető a neten (+ feliratozás, avagy súgó mellé.))

Kétszer ettem nyeremény salátát a munkahelyemmel szemközti pizzázóból, mert egyszer az anyum, másodszor a nagyim nyert – és felajánlották nekem. ;)

CIKI! 15-én, csütörtökön kitaláltuk Szimirzával, hogy fél 5-ig dolgozom, utána elugrom érte és menjünk Könyvtárba. ¾-kor beesünk, vicceskedeve szól a ruhatáros csaj, akivel jóba vagyunk, hogy ennyicske időre?! 17-kor zárunk, csütörtök van – mondta, nem hittük. Felmegyünk… Válogatunk, nézelődünk, jön egy komolyabb nő, közli, hogy hamarosan zárnak, menjünk lassan… ÉS KITETTEK minket!!! Vagy milliószor pattantam le csütörtök délelőtt a bejératról, hiszen ezen a napon 13-kor nyit a könyvtár, de hogy 17-kor már be is zár?!?!?! Ilyet még nem pipáltam / -tunk. Elmentünk inni és pizzázni az Alibibe bánatunkban. ;)

Hónap közben szembejött twitteren pár kép, amik alapján 100%, hogy filmezik végre a READY PLAYER ONE című kedvenc könyvem filmadaptációját! Hajrá Spielberg!


Munkaköri kötelességem minden előadást megnézni, hogy aztán ajánlhassam… kifejezetten tetszik ez a dolog, mert szeptember el is startolt az első premierünk, amit a premier előtti napon, a főpróbán láthattam. Jópofa mesejáték volt - Paul Maar: ENYÉM, TIED.

Végigcsináltam több-kevesebb sikerrel a Könyvmolyképző instagramos kihívását, aminek az volt a lényege, hogy minden nap lőjünk képet a KMK-s könyveinkről a feltételeknek megfelelően!


► Hónap közben döbbentem rá, hogy sehol nem tartok a Könyvmoly Párbajjal, szóval gyors hajrába kezdtem és elkezdtem összevadászni, majd elolvasni a még hiányzó könyveket. Már csak egy kell, de holnap céges buli Kulcson, úgyhogy nem tudom, hogy lesz ebből befejezés…

Tegnap kaptam egy virágot egy random ügyféltől, amiért le kell mondania az őszi bérletét. Annyira drága, hogy annyira sajnálja, hogy vett pár Mercédesz rózsát. Ma hazahoztam, hogy itthon legyen szép.


Rendeltem magamnak az EBAY-ről cuccokat Jeffi segítségével, aztán felfedeztem, hogy az én kártyámmal meg lehet AliExpresszezni és új világ nyílt ki előttem. Sajnos túlságosan rákaptam… nem zártam jó hónapot… de van pár új gyűrűm, egy király telótokom és már elkezdtem karácsonyi ajándéknak valót rendelgetni. :’D

A hónap utolsó napján elmentem Lorelle szívemmel moziba és megnéztük a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című könyv alapján készített Tim Burton filmet. 


A hónap zenéje:

Szeptemberi terveim:
- Recenziós példányok:
  
- Könyvtári példányok kivégzése:

- Saját példányok kivégzése:

- Kölcsön példányok kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés

A havi könyvklubos forduló könyve egy elég furcsa regény volt: A lány a vonaton.  Kifejezetten megosztó könyv, voltak közöttünk olyanok, akiknek cseppet sem jött be, páran úgy vélték, hogy szódával elmegy, de még olyan tag is akadt, akinek kifejezetten tetszett! Hogy én mit gondolok? – íme, a blogos linkem.)


OKTÓBER – folytatjuk a krimi / thriller vonalat és egy igazi belevaló skandináv krimi író könyvét fogjuk mindannyian felütni: Vigyázz Jo Nesbø! Jövünk!


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
9 könyvről írtam a hónapban:
  1. Neil Gaiman: Felkavaró tartalom
  2. Paula Hawkins: A lány a vonaton
  3. Rainbow Rowell: Fangirl
  4. Jennifer E. Smith: Milyen lesz a búcsú után?
  5. Michael Grant és Katherine Applegate: Eve & Adam – Éva és Ádám
  6. T. S. Thomas: Londinium hercege (Eaten-trilógia 1.)
  7. Darren Shan: Zom-B Alvilág (Zom-B 2.)
  8. Cressida Cowell: How to Be a Pirate (How to Train Your Dragon 2.)
  9. Jodi Picoult - Samantha van Leer: Lapról lapra (Sorok között 2.)

Borzasztóan satnya hónapot zártam a könyvek szempontjából, mert alig volt időm olvasni és azok is úgymond „kötelezők” voltak, vagyis régóta tologatott, kihíváshoz szükséges vagy valamihez választott regények. Mindazonáltal volt zombis regény és novelláskötet is. Akadt mesekönyv a mesekönyvben, buta tinik technológiailag fejlett és kevésbé fejlett környezetben, volt egy alkesz a vonaton és pár rinyagép egy kisvárosban. Műfajilag változatos voltam, mert olvastam a hónapban romantikusat, disztópiás művet, urban fantasyt és krimit is.

TOP 1 – FANGIRL! 
Egyedül ő az, ami igazán beletalált a szívembe a hónapban, ami után még napokkal később is azon kattogtam, hogy mi van velem és a kedvenc fandomommal, a fanficekkel és úgy általában a fan-stuffokkal. Jól esett nagyon!

Egyéb bejegyzéseim: 1 új megjelenéses poszt és 2 book tag bejegyzés, 1 beharangozó és egy kihívásos poszt –

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról van.
❖❖❖❖❖


3 megjegyzés:

  1. Milyen szép rózsák! :) Na és visszaveszitek a bérletet? Vagy ez pont hogy megvesztegetés akart lenni? ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Korábbi foglalást kellett visszavonni / felszabadítani, szóval nem egy bonyodalmasabb dologról volt szó, ezért is lepett meg a kedvessége. :D

      Törlés