2017. április 10., hétfő



AniTiger - KKB Tavaszköszöntő Book Tag


Nem vagyok nagy tavaszbarát, bár jobban kedvelem, mint a nyarat… Van valami kellemesen melankolikus az esőre álló égen, imádom, az illatát és azt, hogy bármikor esni kezdhet! Szóval, köszöntsük a tavaszt és reménykedjünk a legjobbakban.
Múlt hét pénteken megláttam és megtetszett ez a book tag, ezért gyorsan ki is töltöttem. A Kis Könyves Bloggerek saját tagje, szóval ha már lenyúltam, akkor linkelném is őket: itt érhető el a FB oldaluk.

A taget egyébként Dorkánál láttam meg: Anya olvas blog!
Olvassátok el az ő kitöltését is. ;)
❖❖❖❖❖

Tavaszi szellő - Egy könyv, ami csupa optimizmus


Magával ragadó, de iszonyatosan megterhelő történet. Bart miatt mindenképpen ajánlom, hogy olvassátok el – egy cukorfalat a gyerek –, de tényleg eléggé taccsra vágja az olvasót. Izgalmas, lendületes történet, amit nehéz letenni – tulajdonképpen egész könnyedén végigolvasható egy ültő helyünkben.
Újraolvasós. Nagyon szerettem!

Csörgedező patak - Egy történet, ami lassan hódította meg a szíved


Engemet teljesen lekötött a történet, az illusztrációk pedig ahhoz képest, hogy fekete-fehérek nagyon részlet gazdagok, könnyedén beléjük tudtam feledkezni. Amúgy a történet olyan, amin akkor is kattog az ember agya, ha éppen nem olvassa vagy már a végére ért… meg kell emészteni és fel kell dolgozni. Igazi remekmű.

Madárcsicsergés - Egy vidám könyv


Érdekes, de nagyon nehezen találtam valami igazán VIDÁM történetű könyvet! Nem nagyon olvasok olyan borzalmasan depis dolgokat, mégsem találtam az olvasmánylistámon szinte semmit, amiről az jutott eszembe, hogy „Igen, ezt végignevettem. Ez feldobta a napomat!” Pedig úgy érzem, hogy valami igazán vidám, könnyed sztori eléggé rám férne… vagy valami jó nagy hülyeség, mint egy Korongvilág könyv.

Az első zsenge - Friss megjelenések, amik lázba hoznak

Így a Könyvfesztivál előtt csak nő és nő a kívánságlistám tételeinek a száma. Egyszerűen csődbe tudnék menni, ha minden megvennék, amit szeretnék – persze van egy rövidebb listám a nagyon vágyott könyvekkel:


Joseph Fink – Jeffrey Cranor: Üdvözöljük Night Vale-ben!

Az első bimbók - Egy könyv, ami az első szerelemről szól 


Először egy igazi klasszikust akartam írni - William Shakespeare: Romeo és Júlia -, aztán rájöttem, hogy nem egy példa értékű első szerelemről szól… Az Eleanor és Park viszont egy bájos, kedves történet és olyan, mint az igazi, első szerelem: lassú, nem túl heves, tapogatózó…

Aranyeső - Egy letehetetlen történet


John első története számomra igen érdekfeszítő volt, szinte fájt le-/félretennem a regényt. Azonnal beleszerettem az író stílusába, beteg ötleteibe és úgy általában ebbe a sorozatba. Mindenkinek csak ajánlani szoktam! Kicsit Sírhant művek-es, de ez extrán feldobta számomra, mert imádtam azt a sorozatot.


Virágszirmok - Egy könyv, amiben esküvő van


Sosem tudom, hogy egy könyvben volt-e esküvő. Valahogy az agyam azonnal törli az ilyesmikre vonatkozó információkat… bezzeg, ha az lenne a kérdés, hogy meghaltak-e a könyvben, azonnal rávágnám a választ. (A könyvet puskáztam ERRŐL a polcról!)

Szikrázó napsütés - Könyvek, amikről a tavasz jut eszedbe


Abszolút a tavasz jut róla eszembe és szinte érzem a virágillatot az orromban. Egyébként annyira tetszik ez a borító (meg amúgy a cím is), hogy egyszer tuti el fogom olvasni a könyvet.

Harmatcsepp - Egy könyv, amit mostanában olvastál és megkönnyezted


Mondhatjuk, hogy megkönnyeztem, de azt is, hogy majdnem végigzokogtam… Megrázó, megható, kemény könyv és mégis olyasmi, amit szerintem mindenkinek el kell olvasnia. (Persze nem feltétlenül akkor, amikor padlón van.)

Serkenő fű - Kezdő író könyve, amit mindenkinek ajánlanál

(értékelések a blogon: Sárkánycsalogató + Boszorkányszelídítő)

Imádom a csaj stílusát és humorát. Tudnám, hogy merre kódorgott eddig?! Ráadásul a Lidércmegálló, amit a facebook oldalán ír napról-napra, az is fergeteges. (Ráadásul az olvasói szavazatot alapján folytatja A vagy B irányba a történetet.)

Húsvéti nyuszi - A kedvenc fantasy világod vagy lényed

J. K. Rowling: Harry Potter világa
Mi más? Aki olvas, tudja, hogy igazi HP-fanatikus vagyok. A mai napig várom a levelemet a Roxfortba – kit érdekel, hogy jócskán elmúltam már 11 éves?! – és odáig vagyok az egész HP-univerzumért.

A tag szabadon vihető, mint általában!
❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
Szép hetet mindenkinek!
❖❖❖❖❖


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése