2017. december 24., vasárnap



Békés, Boldog Karácsonyt Kívánok!


(Az ilyen bejegyzéseket „ünnepi poszt” címke alatt lehet megtalálni.)


Az a helyzet, hogy DECEMBER 24-e van és KARÁCSONY ELŐESTÉJE! Kicsit izgatott a család, megőrültek az emberek és talán kezdenek csiholódni az ünnepi tüzek a szívekben. Ez utóbbit már régen olvastam valahol és sosem értettem, hogy miért kéne élesztgetni az ünnepi tüzet? Hát… vannak évek, amikor nem rohan belénk frontálisan az ünnepi hangulat, hanem igen üldözni kell. Azt hiszem, hogy minden év ilyen, amikor valami veszteség érte az embert és egy szeretett lénnyel kevesebb van velünk Karácsonykor.

Ez a mai poszt a bevett karácsonyi szokásaimról / szokásainkról fog szólni, vagyis arról, hogy hogyan kapjuk el azt a fránya karácsonyi életérzést! ;) Szóval no para, félre a depivel, ünnepeljünk és szeressük egymást!

Az előző évi karácsonyi bejegyzéseim itt olvashatóak: 20142015, 2016
Ha érdekel egy humoros KEDVES MIKULÁS! címzésű levél, akkor KATT IDE.

☃ ☃ ☃ ☃ ☃

Hogyan készülök a Karácsonyra?

1// Újra elolvasom a kedvenc karácsonyi történeteim egyikét!

Idén például a How the Grinch stole the Christmas-t olvastam újra, de íme, a teljes lista:


2// Elmegyek a karácsonyi vásárba forralt borozni és/vagy készítek otthon forralt bort a családnak.

Idén mindkettő sikerült, mert egyik hétvégén a családdal forralt boroztunk (most is rotyog egy adag a tűzön), a másikon pedig a munkatársnőimmel bandázva mentünk a Városháza elé koncertezni és inni. (Az itthoniból kifőzöm az alkoholt, de azért a forralt bor árusokról ezt nem tudnám elmondani. Jól megüti az embert a meleg pia ebben a hidegben, szóval figyeljetek oda!)

3// Beszerzek egy (számomra) új karácsonyi könyvet és elolvasom a karácsonyfa alatt! 
Idén őt választottam: John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó – és ma neki is fogok állni olvasni.


Hagyjatok! Olvasok! (@anitiger_mosolya) által megosztott bejegyzés,

4// Karácsonyi sütiket sütünk és/vagy veszünk. (Ld. a fenti és a lenti képen.)

5// Kimegyünk a karácsonyi vásárba, és a végén veszek magamnak és a családnak kürtöskalácsot. (Illetve mindig az vesz, aki épp nem verte el a pénzét a vásár többi részén – és bár két könyvesbe is beleszaladtunk -, ez a személy most én voltam! :))

Hagyjatok! Olvasok! (@anitiger_mosolya) által megosztott bejegyzés,

6// Jól összeveszünk azon, hogy grincsfa, igazi fa, kamufa legyen, de idén már belekevertük az Aldiban kapható mini hóval borított fát és a barna cuccból összeállított karácsonyi rénszarvast is. (Idén is vesztettem, és a tavalyi műfa áll a szobában feldíszítve.)

7// Mikulás sapkát hordok egész decemberben! (A kép akkor készült, amikor a barátnőimmel forralt boroztunk egyik este a vásárban. :))


8// Karácsonyi zenét hallgatok (pipa!) és megnézünk néhány karácsonyi filmet (ez még várat magára).

Ti mi jót csináltok ilyenkor, milyen bevett szokásaitok vannak?

☃ ☃ ☃ ☃ ☃
Köszönöm a figyelmet!
Békés, boldog Karácsonyt kívánok Mindenkinek!
☃ ☃ ☃ ☃ ☃


1 megjegyzés:

  1. Jaj de jó volt olvasni ezt a bejegyzést! Neked is legyen boldog, békés Karácsonyod! Nálam csak egyetlen bevett szokás van ilyenkor és nagyon unalmas leszek: sütés, főzés. :) Még a karácsonyfa kiválasztását is rábíztam idén a család férfitagjaira (egy pöttyet meg is bántam, a gyerek ízlése nem az én ízlésem, de neki tetszik és ez a lényeg), épp úgy, mint ahogy a díszítését is. :)

    VálaszTörlés