2019. február 13., szerda



Szemelvények Catana "Things in Squares" interjújából | Blogturné Extra (Szerelmes pillanatok)



A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

Catana rövid kis képregényei szinte vírusként terjednek a neten, nem véletlenül: aranyosak, szeretni valóak és tutira mindenki tud velük azonosulni.
A Könyvmolyképző Kiadó most elhozza nekünk az ezekből a cukiságból összeállított gyűjtemény, a legjobb szerelmes pillanatokkal. Mi jobb is kellene Valentin-napra?
Úgyhogy most a Blogturné Klub is beleveti magát Catana és párja hétköznapi boldog pillanataiba, mint egy puha felhőbe. Tartsatok velünk Ti is!

A mai bejegyzésben egy interjúfordítást olvashattok Catanával.
Akit a teljes interjú érdekel, pislogjon a forrásra!

Fülszöveg:
„Chetwynd képregényei biztosan megmelengetik és puha, bolyhos takaróba burkolják a szívedet.” – BuzzFeed 
Ami spontán, alkalmi firkálgatásnak indult, az igazi szenzációvá vált, amikor a barátja felrakta Catana Chetwynd rajzait az internetre. Most a Catana Comics képregényei olvasók millióit érintik meg édes humorukkal, amivel könnyű azonosulni. A Szerelmes pillanatok pontosan az, amire a címe utal: egy kapcsolat legjobb pillanatai.

Eredeti cím: Little Moments of Love / Eredeti megjelenés: 2018.
Fordította: Benedek Dorottya / Illusztrálta: Catana Chetwynd
ISBN: 9789634575665 / Magyar megjelenés: 2019.
Kötésmód: keményborítós / Oldalszám: 160 / Goodreads link (4,27)

<< Blogos értékelés hamarosan! >>

--- Olvassatok tovább! ---

vvvvv
Things in Squares kérdései (forrás)

Kérdés: Mikor indítottad a Catana Comics-ot, és miért?
Válasz: Az egész 2016-ban, hálaadás napján kezdődött, amikor Johnnal a pszichológiában ismert puszta észlelés-hatásról beszélgettünk. Eszerint ha többször találkozol valakivel, az megnöveli az esélyét, hogy megkedveljen. John felvetette, milyen jó alap lenne egy képregényhez: én, ahogy mindenhova követem őt, hogy többször összefussunk… és az volt az! Az volt az első képregény, amit rajzoltam, és igazából csak egy kis „firkálgatás” volt John számára.

Kérdés: Mi miatt döntöttél végül a webképregény indítása mellett? Mi inspirált?
Válasz: Úgy döntöttünk, hogy az internet visszajelzéseitől függően folytatjuk a képregényeket. Abszolút Johnra testáltam minden felelősséget ez ügyben; ő nem csak a központi témája a képregényeknek, de ő javasolta az első elkészülését, ő rakta össze a teljes képregényes weboldalt, és ő töltötte fel az első képregényt is!

Kérdés: Mi a kedvenced az egész webképregény készítésben?
Válasz: A kedvencem az, hogy mennyire szórakoztat ez minket - engemet ÉS Johnt! Nagyszerű, hogy mindkettőnkről szól, és ezáltal sokféleképpen kötődünk a rajzokhoz, az egészhez. :) Persze szeretem az e-maileket és a hozzászólásokat is, amiket a követőnktől kapunk. Órákat töltünk azzal, hogy átrágjuk magunkat rajtuk.

Kérdés: Szerinted egyes közösségi médiák/csatornák jobban működnek a képregényeid terjesztéséhez, mint mások? Mit gondolsz?
Válasz: Szeretjük az Instagramot, de a Facebook is jó arra, hogy megosszuk a dolgainkat másokkal. Egyetlen megosztással is rengetegen láthatják a posztodat, mert más emberek falán is megtekinthetővé válnak ezáltal. Leginkább az Instagramot preferáljuk, mert azt gondolom, hogy ott fiatalabb a közönség, és többnyire ők a követőink.

Kérdés: Hogyan fejlesztetted ki az egyedi stílusodat?
Válasz: Imádom a nagy szemű dolgokat, és gyermekkorom óta mindig ilyen kissé oldalt ülő szemű rajzokat készítettem. Nem tudom, hogy miért, de imádni valónak találom. Meg aztán mivel az első rajzocskát csak Johnnak szántam, csak lerajzoltam azt, ami kipattant a fejemből.

Kérdés: Melyik a kedvenc képregényed?
Válasz: Ez a kedvencem:
Kérdés: Mi az álmod?
Válasz: Az az álmom, hogy még sokáig csinálhassam ezt. Nemrég mondtam Johnnak, hogy: van egy kutyám, van egy kicsi apartmanunk, imádom a városom, imádom Johnt – igazából másra nem is vágyom. Borzasztóan szerencsés vagyok. Ha minden úgy menne tovább örökké, ahogy most, akkor az álomi lenne. :) Persze még néhány kutyus jöhet.

Kérdés: A jövőben… Tervezed, hogy folytatod a képregényeid rajzolgatását? Illetve… Láthatunk esetleg új karaktereket?
Válasz: Igen, mindenképpen folytatom a képregényeket, amíg bírom. A legrosszabb, amire gondolni tudok, hogy az internet megszűnik létezni, és képtelen leszek megosztani veletek az új rajzaimat. Persze akkor is folytatni fogom - csak Johnnak. Ó, és ha „új karakterek” alatt kutyákat értetek, akkor LESZNEK új karakterek.


Nyereményjáték:

Mostani játékunk természetesen a szerelem jegyében telik! Összeszedtük nektek kedvenc párosaink nevét különböző könyvekből, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik könyvben szerepeltek - és beírni a könyv címét a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

Az én kedvenc párosom #1: Jamie C. + Ryan W.


ÁLLOMÁSOK:

02.10 - Ambivalentina
02.13 - Hagyjatok! Olvasok! EXTRA
02.14 - Never Let Me Go
02.15 - Ambivalentina EXTRA
02.16 - Always Love a Wild Book
02.17 - Spirit Bliss Sárga könyves út
02.18 - Deszy könyvajánlója EXTRA
02.19 - Hagyjatok! Olvasok!

vvvvv
Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!
Köszönöm a figyelmet!
vvvvv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése