2019. február 19., kedd



Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok | BTK értékelés




Catana rövid kis képregényei szinte vírusként terjednek a neten, nem véletlenül: aranyosak, szeretnivalóak és tutira mindenki tud velük azonosulni.
A Könyvmolyképző Kiadó most elhozza nekünk az ezekből a cukiságból összeállított gyűjtemény, a legjobb szerelmes pillanatokkal. Mi jobb is kellene Valentin-napra?
Úgyhogy most a Blogturné Klub is beleveti magát Catana és párja hétköznapi boldog pillanataiba, mint egy puha felhőbe. Tartsatok velünk Ti is!
 


9 évesen: egy nap rátalálok a szőke hercegemre
15 évesen: egy rocksztárhoz akarok feleségül menni
19 évesen: olyan akarok lenni, mint ezek a párok Instagramon
most: hogy is vágyhattam bármi másra?


Fülszöveg:
„Chetwynd képregényei biztosan megmelengetik és puha, bolyhos takaróba burkolják a szívedet.” – BuzzFeed
Ami spontán, alkalmi firkálgatásnak indult, az igazi szenzációvá vált, amikor a barátja felrakta Catana Chetwynd rajzait az internetre. Most a Catana Comics képregényei olvasók millióit érintik meg édes humorukkal, amivel könnyű azonosulni. A Szerelmes pillanatok pontosan az, amire a címe utal: egy kapcsolat legjobb pillanatai.

Könyv információk:

Eredeti mű: Little Moments of Love
Eredeti megjelenés éve: 2018
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
160 oldal · keménytáblás ·
ISBN: 9789634575665 ·
Fordította: Benedek Dorottya
(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem...

Mint abszolút romantika, nyáltenger, rózsaszín felhőn ücsörgés és Valentin-nap ellenes emberke igyekszem a cukiságfaktoromat kiakasztó párokat nagy ívben elkerülni az élet sztrádáján, ámde odáig vagyok a néhány paneles romantikus képregényekért! Rendben, ez elég visszás, de kismértékben nagyon fel tudja dobni a napomat 1-2 vidám, szerelmes történet a kedvenceimtől. Teljesen véletlenül bukkantam rá a Catana Comicsra, és elsőre nem is tetszett, mert meghökkentően egyszerűek ezek a képecskék, de a legtöbbnek magával ragadó a mondanivalója. (Tipikus esete az egyszerű, de nagyszerűnek.)
Egyszerűen nem tudom a CUKI szó használatát elhagyva jellemezni ezt a könyvet (vagy Catana agyszüleményeit), mert a képregények róla és a szerelméről szólnak, ők pedig egy aranyos, jópofa, összeillő pár. Tulajdonképpen két kattant és egymáshoz illő szerelmesről szól az összes Catana comics, akiknek az őrültsége abszolút szinkronban van a párjukéval. (Szerelmes kedvű olvasóimnak jelezném, hogy nevezhetjük őket akár „lelki társaknak” is.)

A Szerelmes pillanatok gyűjtemény nem egy összefüggő történetet mesél el, hanem jó pár rövidebb sztorit a pár életéből. Vicces élethelyzetek, tipikus párkapcsolati dolgok, vidám különcségek és mosolyra fakasztó bolondságok mementói ezek az amúgy egészen minimalista képi világgal rendelkező képregények. Catana és a szerelme eléggé egymásra van gyógyulva, néha túl ragaszkodónak éreztem őket, viszont imádni valóak, ezért sok-sok boldog és őrült együtt töltött évet kívánok nekik, magamnak – mint az egyik Instagram követőjüknek a kétmillióból – pedig minél több Catana  Comicsot…


Összességében

Ha röviden és tömören kellene összefoglalnom Catana történeteit, annyit mondanék, hogy rondácska illusztrációjú cuki sztorik, amik egy irigylésre méltóan bájos, ám átlagos pár mindennapjait vagy enyhén antiszociális furcsaságait mesélik el.  Nekem nagyon tetszettek ezek az elsőre nem túl művészi, ám jókedvre derítő képregények a kifliben alvásról, az éjféli süti sütésről, a meglepetés hátmasszázsokról, az állatimádatról, és hasonló mindennapi történésekről. 
Értékelés: 5


Érdekesség:

A kedvencem:

♡ ♡ ♡ ♡ ♡
A képek az írónő rajzai: Catana Comics
Little Moments of Love a GoodReads-en.
♡ ♡ ♡ ♡ ♡


Nyereményjáték:

Mostani játékunk természetesen a szerelem jegyében telik! Összeszedtük nektek kedvenc párosaink nevét különböző könyvekből, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik könyvben szerepeltek - és beírni a könyv címét a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

Az én kedvenc párosom #2: Beatrice és Benedetto




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése