2019. február 25., hétfő



Februári megjelenések, amik érdekelnek




Kiadó szerint:
(magyar) Animus, Athenaeum, Európa, General Press, Holnap, Könyvmolyképző, Leviter Kiadó, Libri, Magnólia

(angol) 47North, Aladdin, Amberjack Publishing, Andrews McMeel, Balzer + Bray, Barnes & Noble, Bloomsbury, Capstone Editions, Crown Books for Young Readers, Hachette Children's Books, HarperCollins, Katherine Tegen Books, Roaring Brook Press, Salaam, Scholastic, Simon & Schuster, Simon Pulse


Sziasztok!
Brutálisan kevés magyar megjelenés kezdte el izgatni a fantáziámat februárban, de a jó hír az, hogy néhányat már „le is tudtam” közülük. Ezeknél jelöltem, hogy blogposzt készült hozzájuk, szóval olvasgathattok, ha van kedvetek. ;) Meglepő módon ismételten sok angol megjelenésű könyv keltette fel a figyelmemet a hónapban, van ez így. 
(Ha mégis úgy éreznétek, hogy valami szuper regény elkerülte a figyelmem, akkor ÍRJATOK! ;))

FIGYELEM!
A poszt nem az összes havi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amik megtetszettek a friss megjelenések közül.
vvvvv

Magyar megjelenések
Animus

 (Címkéi: fantasy, boszorkány/varázsló, forgatókönyv)
Fülszöveg: ~
A Legendás állatok és megfigyelésük végén Göthe Salmander közreműködésével sikerül New Yorkban letartóztatni Gellert Grindelwaldot, de a nagy hatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból. Nekiáll híveket toborozni, ám előttük sem fedi fel igazi célját, azaz hogy az aranyvérű varázslókat fellázítva megszerezze az uralmat a világ varázstalan lakói fölött.
Albus Dumbledore e terv meghiúsítása érdekében volt roxforti tanítványa, Göthe segítségét kéri. A magizoológus ezúttal is igent mond, nem sejtve, milyen veszélyes vállalkozás részese lesz. A mind megosztottabb varázsvilágban zajló események a legközelebbi barátok és családtagok egymás iránti hűségét és szeretetét is próbára teszik.
J.K. Rowling második eredeti forgatókönyve olyan meglepő adalékokkal szolgál a Harry Potter-történetekhez, amelyek minden bizonnyal nagy örömet szereznek úgy a könyvek, mint filmek rajongóinak.

Athenaeum

 (Címkéi: filmadaptáció, kereszténység, LMBTQ, vallás)
Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Amikor a tizenéves Cameron Post szülei autóbalesetben váratlanul meghalnak, a lány első, sokkoló reakciója a megkönnyebbülés. Az suhan át az agyán, hogy hála az égnek sosem fogják megtudni, mit tett pár órával korábban: a legjobb barátnőjével csókolózott a szénapadláson.
Cam a szülei halálát követően a mélyen vallásos nagynénjéhez és jó szándékú, de reménytelenül régimódi nagyanyjához költözik. Tudja, hogy attól kezdve egészen más lesz az élete. A Montana állambeli Miles Cityben a túlélés két legfőbb alapszabálya: olvadj be, és hagyj békén másokat! Cam mindkettő tökéletes szakértője lesz – de az érzéseit és vágyait nem tudja magában elfojtani. Egy napon a kisvárosba költözik Coley Taylor, a gyönyörű és hibátlan cowgirl, aki az iskola legmenőbb srácának a barátnője. Coley és Cam között váratlan, intenzív barátság alakul ki, amely, úgy tűnik, akár több is lehet, mint barátság… De amikor ez már-már reális lehetőséggé válik, Cameront hideg zuhanyként éri a felismerés: csúnyán elárulták. Nagynénje drasztikus lépésre szánja el magát annak érdekében, hogy „helyrehozza” az unokahúgát – az Isteni Ígéret Keresztény Iskola és Gyógyítóközpont bentlakásos nevelőprogramjába küldi őt.
A Cameron Post rossz nevelése egy felejthetetlen regény önmagunk felfedezéséről és arról, hogy találjuk meg a bátorságot ahhoz, hogy a saját szabályaink szerint éljük az életünket.
A regényből Chloë Grace Moretz főszereplésével Sundance-nagydíjas film is készült.

Európa

 (Címkéi: filmadaptáció, lélektani, LMBTQ, memoár, vallás)
Fülszöveg: ~
Az autókereskedőből lett baptista lelkész fia, Garrard Conley tizenkilenc éves korában kénytelen volt egy, az egész életét megváltoztató döntést hozni a szülei előtt. Vagy beleegyezik, hogy részt vesz egy egyház által támogatott terápiás programban, amely „kigyógyítja” a homoszexualitásból, vagy pedig elveszíti mindenét, a családját, a barátait és az Istent, akihez eddig minden nap imádkozott.
A Love in Action intézményesített programja és a Biblia segítségével heteroszexuálisként, a bűnös késztetésektől megtisztulva és istenhitében erősebben kellett volna felemelkednie. Garrard azonban a borzalmas és brutális módszerek ellenére végül azt az erőt találta meg, amely a valódi énje felfedezéséhez, valamint a megbocsátáshoz és kitöréshez vezette.
Az eltemetett múlt és az árnyékban töltött évek súlyával szembesülve Garrard nyomon követi a család, a hit és a közösség összetett viszonyait. Az Eltörölt fiú gyönyörű, őszinte és megható emlékirat a szeretetről, a megértésről. A mindent legyőző szeretet testamentuma.

General Press

 (Címkéi: fantasy, görög mitológia, istenek, mitológia, ókor)
Fülszöveg: ~
Az Akhilleusz dala szerzőjének merész, káprázatos és várva várt új regénye, amely kiválóan rajzolja újra az Odüsszeiából ismert hatalmas varázslónő, Kirké életét.
A leghatalmasabb titán, a Napisten, Héliosz házában egy kislány születik. Kirké furcsa gyermek – nem rendelkezik hatalommal, mint az apja, sem azzal a rosszindulatú vonzerővel, mint az anyja. Ám amikor társaságért a halandók világa felé fordul, felfedezi, hogy mégiscsak van egy különleges tehetsége: a varázslás képessége, amelynek révén szörnyekké tudja változtatni a riválisait, ráadásul még az istenekre is veszélyt jelenthet.
Fenyegetettségében Zeusz száműzi őt egy lakatlan szigetre, ahol az istennő tökéletesíti titkos tudományát, vadállatokat szelídít, és a híres mitológiai alakok közül többel is találkozik: a vérszomjas Minótaurosszal, az ügyes kezű Daidalosszal, a gyilkos Médeiával és persze a fortélyos Odüsszeusszal is.
Ám egy nőnek veszélyes egyedül élni, Kirké pedig akaratlanul is magára vonja mind az emberek, mind az istenek haragját, és végül az egyik legrettegettebb olümposzi istennel találja szemközt magát. Hogy megvédje, amit a leginkább szeret, minden erejét össze kell szednie, és egyszer s mindenkorra választania kell az istenek és a halandók világa között.
Madeline Miller regénye mámorító eposz a családi vetélkedésről, intrikáról, szerelemről és veszteségről, illetve a férfiak uralta világban is rendíthetetlen női erőről.

Holnap

 (Címkéi: illusztrált, humoros, ifjúsági, romantikus, mese)
Fülszöveg: ~
Kicsi-szív és Kicsi-kard szerelme gyümölcseként megszületik Pillangó, a gyönyörű lány. Felcseperedve, szülőfaluját elhagyva Pillangó gésának szegődik a gonosz Goróhoz, majd beleszeret a Nyugatról érkezett katonába, Pinkertonba. De a fess fiatalember nem az, akinek mutatja magát, és a romantikus mese hamar drámai fordulatot vesz.
A Pillangókisasszony szomorú, mégis felemelő története a varázslatos Japán kulisszái közé vezeti olvasóját. Giacomo Puccini operáját Acsai Roland ihletett tolla dolgozta át a gyerekek számára, a finom illusztrációk Szimonidesz Hajnalka keze munkáját dicsérik. A CD-mellékleten a zenemű részletei csendülnek fel.

Könyvmolyképző

(Címkéi: humoros, párkapcsolat, képregény)
Fülszöveg: ~
„Chetwynd képregényei biztosan megmelengetik és puha, bolyhos takaróba burkolják a szívedet.” – BuzzFeed
Ami spontán, alkalmi firkálgatásnak indult, az igazi szenzációvá vált, amikor a barátja felrakta Catana Chetwynd rajzait az internetre. Most a Catana Comics képregényei olvasók millióit érintik meg édes humorukkal, amivel könnyű azonosulni. A Szerelmes pillanatok pontosan az, amire a címe utal: egy kapcsolat legjobb pillanatai.

Leviter Kiadó

 (Címkéi: mese, természet, szeretet, gyermekirodalom)
Fülszöveg: ~
„A jóságos fa, Shel Silverstein egyik legismertebb műve számtalan nyelven látott napvilágot, és a világ minden táján rajongókra talált gyerekek és felnőttek körében egyaránt. A könyv az Egyesült Államokban rendre toplistás helyen végez mind a "tanárok által ajánlott gyermekirodalom”, mind a "minden idők legjobb gyermekkönyvei" kategóriában.
Irodalomtudósok a mai napig vitatkoznak róla, mit is üzen nekünk ez a szívhez szóló történet: egyesek szerint a feltétel nélküli szeretet eszméjét hirdeti, mások szerint az anyatermészet és az emberiség viszonyát jelképezi, míg a legelterjedtebb vélekedés szerint az anya-gyermek kapcsolat lényegét tükrözi.
Volt egyszer egy fiú, aki naponta elment egy fához, hogy felmásszon a törzsére, hintázzon az ágain, egyen a terméséből.

Libri

 (Címkéi: romantikus, adult)
Fülszöveg: ~
Engem az érzelmeim vezéreltek, ő fásult volt és közönyös. Én álmodoztam, ő rémálmokban élt. Én gyakran sírtam, neki nem voltak könnyei.
Bár jégből volt a szíve, voltak röpke percek, amikor összekapcsolódott a pillantásunk és megláttuk egymás lelkében a titkokat, és amikor az ajka megízlelte a lelkemet mardosó félelmeket, én pedig magamba szívtam az ő fájdalmát. Néha még azt is elképzeltük, milyen lenne egymást szeretni, de a közénk furakodó, csúf valóság rendre a földre kényszerített minket. Nem tudta, hogyan kell szeretni, és ugyanezt rólam is el lehetett mondani. Mégis… ha esélyt kapnék arra, hogy újra szerethessek, ismét őt választanám. Még akkor is, ha tudnám, hogy fájni fog. Még akkor is, ha újra és újra földhöz vágna bennünket a gravitáció.
Lucy és Graham szívbe markoló története megmutatja, milyen az, amikor a szavak már nem elegendők. Ami segíthet, az egy ölelés, amiben a lelkek érintkeznek, és egy tekintet, ami többet mond bármely szónál. Olyankor beszélnek igazán – azon a nyelven, amit a legjobban értenek.

 (Címkéi: rejtély, YA)
Fülszöveg: ~
Valamikor régen, a Darrow-Harker Gimnáziumban, Beatrice Hartley és az öt legjobb barátja voltak a népszerűek, az irigyeltek. Amikor azonban Jim a kreatív géniusz és Beatrice szerelme tragikus körülmények között életét veszti, egy csapásra minden megváltozik.
Egy évvel az érettségi után a barátok visszatérnek Wincroftba, a tengerparti házba, ahol korábban annyi éven át osztották meg egymással a titkaikat: megbeszélték, épp kibe szerelmesek, hogyan akarják megváltani a világot…
Beatrice reméli, hogy végre választ kap a Jim halálával kapcsolatos gyötrő kérdéseire, ugyanis azt gyanítja, hogy a többiek jóval többet tudnak annál, mint amit elárultak. Ám a kínos viccelődésekkel és nyomasztó hallgatásokkal teli este lassan vánszorog, és a lány egyre inkább úgy érzi, hogy sosem fogja megtudni, valójában mi is történt.
Ahogy az éjszakát lassan felváltja a hajnal, vihar tör ki, és egy rejtélyes férfi kopogtat be hozzájuk. Kedélyesen közli velük a lehetetlent: számukra megakadt az idő, egy szilánkon függ, amelyet csak úgy lehet eltávolítani, ha a korábbi barátok meghozzák életük legnehezebb döntését. Beatrice-nek ez az utolsó esélye arra, hogy kiderítse az igazságot… és életben maradjon. Ezzel elkezdődik az örök ébredés.

Magnólia

 (Címkéi: önsegítő, életmód)
Fülszöveg: ~
Hogyan ne érezd magad sz*rul – 14 rossz szokás, ami a boldogságod útjában áll nőknek szóló, szókimondó és lényegre törő segítség az önfejlesztéshez. Világos és valós képet fest azokról az elterjedt, önromboló viselkedési formákról, amelyekkel a nők gyakran keserítik az életüket. Szélhámos-szindróma. Kegyetlen belső kritikus hang. Katasztrofálás. Folyamatos mások kedvében járás.
Andrea Owen, a nemzetközi hírű életmód-coach és segítő világossá teszi, hogy mi állhat ezen láthatatlan, de kifejezetten kártékony szokások hátterében. Minden egyes fejezetben igyekszik kibillenteni minket, olvasókat a megszokott működési mechanizmusainkól, hogy boldogabban és elégedettebben élhessünk. A fejezetek rövidek, egyértelműek és jól befogadhatóak, a szerző pedig kerüli a súlyos elemzéseket, sokkal inkább a tudatosság előmozdításához igyekszik eszközöket adni.

Külföldi megjelenések

YA

Gyermek- és ifjúsági irodalom (MG)

Own Voices YA

Humoros Képregény

YA

Fantasy Mese

Ifjúsági/YA

LMBT+ YA

Fantasy YA

LMBT+ Romantikus Graphic Novel

Fantasy YA

Fantasy YA

Romantikus YA

Fantasy Mitológia Romantikus NA

Horror Dark fantasy

LMBT+ YA

Fantasy

LMBT+ Fantasy YA

Realista YA

vvvvv
Köszönöm a figyelmet! Jó olvasást!
A borítók a könyvek borítói. Az Érdekel és Megjelenik táblán gyűjtöm őket.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése