2019. február 26., kedd



Varga Judit: Dekor.álom | BTK ajánló




Ha szívesen ragadsz a kezedbe ecsetet és nem riadsz meg a DIY (csináld magad!) ötletektől, akkor Varga Judit, vagy ahogy az interneten ismerik, Juditu könyve kötelező olvasmány lesz! A Dekor.álom DIY ötleteket és Juditu saját tanácsait is tartalmazza, amivel stílusosabb és rendezettebb életet élhetsz. Vágj bele te is a Blogturné 3 bloggerével együtt, hogy megtudd a dekorálás legfontosabb szabályait, és inspirációkat nyerj egy példányt Juditu szuper könyvéből!

Fülszöveg:
Varga Judit dekoratőr, lakberendező, a népszerű Juditu blog írója nap mint nap inspirálja változásra, megújulásra olvasóit az otthonteremtés, a divat, valamint az életmód területén. Alkotásai vidám személyiségét és precíz, mérnöki látásmódját tükrözik. Sohasem fogy ki a kreatív ötletekből! Első könyve olyan nőknek szól, akik örömüket lelik az alkotásban, otthonuk szépítésében, a saját kezűleg készült, divatos kiegészítőkben, és akiknek fontos, hogy mindig egyediek és stílusosak legyenek.
A könyvben bemutatott 20 egyszerű, pár lépésben megvalósítható dekoratív ötlet kivitelezésébe a kezdők is bátran belevághatnak. A kötet azonban több mint egy ötletadó DIY-kézikönyv. Sokkal inkább stílus-kalauz, amely a projektekhez kapcsolódó tanácsok, tippek, személyes történetek, a hangulati és inspirációs fotók által, illetve a kulissza-titkokkal együtt betekintést nyújt a Juditu-világba.

Könyv információk:

Eredeti megjelenés éve: 2017
Boook, Budapest, 2017
200 oldal · keménytáblás
ISBN: 9786155417320

(Az értékeléshez olvass tovább!       )
A kiadványról…

Egy elképesztően szép kivitelezésű, saját könyvjelzővel ellátott, keménytáblás kiadványról van szó, amiből egyáltalán nem spórolták ki a képeket. Sőt! Nem csupán az egy-egy dolog DIY (A „Do It Yourself” rövidítése, magyarul: Csináld magad!) munkafázisait rakták bele, hanem extra tippeket és ötleteket is tartalmaz a könyv. A tartalomjegyzékből kiderül, hogy többféle témájú ötleteket is tartalmaz a könyv - akárcsak a szerzőnő blogja -, vagyis OTTHON, ÉLETMÓD és DIVAT témában is nézelődhetünk.


Természetesen Varga Judit bemutatkozik a könyv elején, de igazából a könyv stílusából derül ki, hogy nem csupán gyönyörű, de egy abszolút életvidám, kedves és maximalista. (Persze ez nem lehet újdonság a Juditu weboldal/instagram olvasóinak!) A könyv végén nagy részt szentel KULISSZATITKOK címszó alatt annak, hogy elmesélje, mennyi munka van egy-egy kép és ötlet megszületése között, mennyire figyel a részletekre, és mennyire sokat számít neki, hogy megvalósítsa azt, ami a fejében szerepel egy-egy ötlet vagy kép kapcsán.

Juditu könyv ~ DIY tippek és trükkök…

A könyvben vannak egészen könnyű és elég nehéznek tűnő DIY cuccok is. Őszintén szólva én elég bénácska vagyok – Szóval részemről emelem kalapom Judit előtt, amiért ennyi mindenhez ért! -, így amikor megláttam a több oldalas KELLÉKTÁR részt, amiben leírja, hogy körülbelül mik az elengedhetetlen alapeszközei a különféle projektjeinek, akkor elámultam (és picit be is ijedtem). Mindazonáltal nem hagyja cserben az olvasóit, szépen leírja, hogy miért kell ez vagy az a dolog a kreatív projektekhez, a barkácsoláshoz, festéshez, satöbbi.  


Az OTTHON szekcióban szereplő dolgokért odáig vagyok! Szívem szerint rohannék az IKEÁba kókuszrost lábtörlőért, hogy kreatívkodhassak az ajtó elé magunknak egy egyedi lábtörlőt! A másik nagy kedvencem a dalmata-mintás fal volt, amit kis léptékben tervezek megvalósítani otthon, amint sikerült beszereznem akril filctollat. A bátrabbak akár saját mintájú székkárpitot vagy párnahuzatot is készíthetnek Judit vezényletével. A nagyon ügyesek pedig megpróbálkozhatnak egy kádpolc megalkotásával is.  

A DIVAT résznél különösen tetszett, hogy egy egyszerű saját készítésű pólóval kezdünk, és egy könnyen elkészíthető bőr táskadísszel folytatjuk. Igazából engemet az s.k. strandtáska fogott meg a legjobban, be is terveztem egy elkészítését nyárra. Ha két párnahuzatot (vagy textilt) használok, akkor ráadásul kifordítható lesz az új táskám. Plusz szeretem az újrafelhasznált és nem műanyag dolgokat. (Maradjunk zöldek!)
Az ÉLETMÓD szekcióban bár jócskán nehezebbnek tűnő ötletek szerepelnek, többek között tükörfóliás tálca, amihez már kell a kézügyesség és a szemmérték. (Nos, nekem egyik sincs… de a tálca eléggé bejön, szóval tipródom nagyon.)  

EXTRA – Juditu blog

Mióta kézhez kaptam és elolvastam a könyvet, azóta folyamatos nézegetem az írónő honlapját, Facebookját és instagramját a régebbi posztjai/ötletei miatt, és azt kell, hogy mondjam: zseniális. Elképesztő, hogy miket és milyen gyönyörűen képes megalkotni, miközben képes úgy előadni, hogy bárki képes ilyesmikre. Eladja nekem, hogy elég ügyes vagyok, hogy őt utánozva elkészítsek egy-egy kisebb csodát! Például ezt az asztalt (NORNÄS HACK) vagy ezt a dekoratív fali bigyótartót (MÉHSEJT GEOMETRIA).
© Juditu

Annyira szeretem, hogy mennyire imádja a színeket és a letisztultságot, és eldöntöttem, hogy igyekszem majd a legtöbbet kihozni magamból lakásfelújításkor. (Ne aggódjatok, ez még nem mostanság esedékes, egyelőre masszívan gyűjtögetem a Fundamentámat. ;) Még egy ideig nem lesz blogpihi.) Szívem szerint azonnal nekiugranék az egyelőre még meg sem vett csempéim dekorálásának: DIY CSEMPE MINTA!

Jó nézelődést az írónő közösségi oldalain, és ha beleszerettetek a stílusába, akkor vegyétek meg a könyvét is:
(Használd a JUDITU kuponkódot a kedvezményes vásárláshoz!)
☆☆☆☆☆
A képek egy része a sajátom, a többi Judité:
☆☆☆☆☆


Nyereményjáték:

Évről-évre töretlen népszerűségnek örvendenek a DIY ötletek, hiszen általuk újra felhasználhatjuk a régi, megunt ruháinkat vagy új életet adhatunk bútorainknak, használati tárgyainknak stb. A turnén résztvevő bloggerek blogján találsz egy-egy montázst, amin DIY ötleteket látsz. Mindegyik ötlet valami olyan hétköznapi dologból készült, ami lehet, hogy nálad is megtalálható, de még nem gondoltál arra, hogy mennyi mindent készíthetsz belőle. Pl: műanyag flakon. DIY-ötletelésre fel!

Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz, a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésükre, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, különben automatikusan újat sorsolunk.

Feladvány:

ÁLLOMÁSOK:

02.28. Zakkant olvas



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése