2020. június 14., vasárnap



Borítómustra | Levél ​a királynak (Blogturné Extra)


A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra


A Levél a királynak című lovagregényt a 20. század egyik legjobb ifjúsági könyvének választották Hollandiában, ahol azóta is vezeti a sikerlistákat. A történet szerint a 16 éves Tiuri épp a lovaggá ütése előtti éjszakán rejtélyes megbízatást kap: el kell vinnie egy levelet a szomszédos birodalom királyának az üzeneten egy ország sorsa múlik. Ha kíváncsiak vagytok az ifjú kalandjaira tartsatok velünk és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott könyvet.

Fülszöveg:
Egy lebilincselő történet a gonosszal vívott harcról, lovagiasságról, bátorságról és az igaz barátságról.
A 16 éves Tiuri épp a lovaggá ütése előtti éjszakán rejtélyes megbízatást kap: el kell vinnie egy levelet a szomszédos birodalom királyának – az üzeneten egy ország sorsa múlik. Útja elején még csak nem is sejti, mennyi veszélyes kaland, megpróbáltatás vár rá, és hány ellenséggel kell megküzdenie, ha véghez akarja vinni a feladatot, amivel a Fehérpajzsos Fekete Lovag bízta meg.
A Levél a királynak című lovagregényt az elmúlt ötven év legjobb ifjúsági könyvének választották Hollandiában, a könyv alapján pedig a NETFLIX készített sorozatot. Tonke Dragtot, irodalmi munkásságának elismeréseként 2001-ben lovaggá ütötték.

Kiadó: Kolibri Kiadó
Fordította: Wekerle Szabolcs
Műfaj: lovagregény, kalandregény, ifjúsági
Terjedelem: 552 oldal
Eredeti mű: De brief voor de Koning
Eredeti megjelenés éve: 1962

--- Olvassatok tovább! ---
vvvvv

Kolibri (2019) magyar borító

Kolibri (2017) magyar borító

Ena (2017) norvég borító

Leopold (2010) holland borító

Tukan Förlag (2019) svéd borító

Pushkin Children's Books (2018) angol borító

Leopold (2010) holland borító

Beltz & Gelberg (2010) német borító

Εκδόσεις Πατάκη (2011) görög borító

Calligram (2006) francia borító

Gulliver Taschenbuch (1999) német borító

Энигма (2002) orosz borító

Leopold (2008) holland borító (filmes)

Leopold (2008) holland borító

Bu Yayınevi (2013) török borító

Leopold B.V., Uitgeverij (2014) angol borító

Емас (2014) bolgár borító

Siruela (2015) spanyol borító

Наірі (2020) ukrán borító

Leopold (2020) holland borító


Nyereményjáték:

Mivel a Levél a királynak című regény a lovagkorban játszódik, így a mostani nyereményjáték keretében arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismeritek a régmúlt idők lovagjait/vitézeit. Minden állomáson találtok egy rövid leírást, ez alapján kell rájönnötök, hogy kire is gondoltunk.  Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni a megfelelő lovag nevét.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


FELADVÁNY: „A szentté avatott király egyaránt nevezetessé lett államszervező tevékenységéről, hadvezéri erényeiről és személyes kiválóságáról. Megszámlálhatatlan mennyiségű legenda övezi személyét, talán a legismertebb az 1068-as kerlési csatát követő tette, amikor megmentett egy lányt egy kun lovastól.”

vvvvv
Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!
Köszönöm a figyelmet!
vvvvv


1 megjegyzés: