2020. június 28., vasárnap



Bella Swift: A ​láma, aki koszorúslány lett | Blogturné Klub ajánló




- Ez egy láma? – kérdezte Avani szégyenlősen.
- Igen – felelte Jakab gazda. – Lulunak hívják.
- A bundájáért tartja? – kérdezte Mira.
- Jaj, nem – nevetett Jakab gazda. – A juhokat igen, de Lulut nem. Őrzőállatnak  vettük, hogy megvédje a nyájat a rókáktól. De olyan szelíd, hogy őrként nem sok hasznát vesszük. Inkább amolyan házikedvenc lett belőle, a feleségem pedig betanította terápiás lámának.


Fülszöveg:
Esküvői örömök és láma-dráma! Koszorúslány kerestetik? Nem prob-láma! Itt van Lulu, a láma, szolgálatára! Az Almafa tanya bajban van! De Jakab gazda még megmentheti egy igazi tanyasi lagzival. Csakhogy az ifjú pár egyedül nem boldogul. Így Lulu, a láma intézi a tortát. Meg a virágokat. Sőt, koszorúslánynak is örömmel felcsap! Legjobb barátja, a kis Avani segítségével munkához lát, de képes lesz-e megmenteni a menyegzőt – és az Almafa tanyát?
-Mókás és szívmelengető történet egy lelkes kis lámáról;
-Arról, hogy miért jó másokon segíteni;
-Holly Webb és Dick King-Smith rajongóinak;
-Megható mese telis-tele egyszerű, ám nagyszerű igazságokkal;
-Magával ragadó szöveg, rövid fejezetekkel és rajzokkal

Könyv információk:

Eredeti mű: The Llama Bridesmaid
Eredeti megjelenés éve: 2019
Manó Könyvek, Budapest, 2020
150 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789634037842 ·
Fordította: Halmai Gergely
Bella Swift meséi a blogon:

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért figyeltem fel a könyvre?

Nagyon szerettem az írónő A kiskutya, aki unikornis akart lenni c. meséjét, ráadásul eléggé láma-fanatikus vagyok. Imádom őket, ezért amint megláttam a borítót és a címet, tudtam, hogy el kell olvasnom ezt a könyvet! ;)

Saját kép (a többi kép a mesekönyvből van)

A történetről...

Lulu, a láma az Almafa tanya lakója, ám amióta Jakab gazda felesége elhunyt, semmi nem olyan, mint régen. Lulu minden vágya, hogy segíthessen a gazdának, ahogy Samu, a kutya teszi, de mindig mindent elbénázik. Például amikor a szomszéd házba beköltöznek, akkor a láma hibájából az egyik pici bárány átbucskázva a kerítésen elég nagy felfordulást csinál. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy így Lulu és Jakab gazda is megismerkednek az egyedülálló anyukával, Mirával és a kislányával, Avanival.
Az ismeretség nem csak azért nagy öröm az állatoknak, mert a gazda jobb kedvűnek tűnik, hanem Mirának van egy ötlete arra is, hogy hogyan lehetne hasznosítani a régi pajtát, és ezzel megmenteni a tanyát az eladástól.

Szerintem...

Ez a történet is olyan, ami szinte felért egy óriási, lélekmelengető öleléssel! Lulu, a láma elképesztő figura, ráadásul irtó aranyos, ahogy folyton segíteni szeretne mindenkinek, de közben csak zűrt okoz. Persze amilyen lelkes, mindig újra megpróbálkozik a besegítéssel… Meg kell zabálni! Nagyon érdekes egy állat szemszögéből átélni a történeteket, de nagyon jól átjöttek az érzések így is. Lulu bánata, hogy a gazda elvesztette a feleségét, aki olyan sokat törődött a terápiás lámával. Az új kislány szomorúsága, hogy nem fogadják el az új lakhelyén, sőt: csúfolják! A gazda lassú felvidulása, ahogy mind közelebb kerül az új szomszédokhoz. Persze a legjópofábbak a mellékszereplő állatok voltak szerintem: a bárányok/juhok a buta kis összeesküvés-elméleteikkel, hogy mitől vidul a gazda meg a tyúkok, akik mindenbe beleütik a csűröket és okoskodnak.

Összességében

Gyakrabban kellene mesét olvasnom, mert nagyon fel tudnak tölteni lelkileg ezek a bájos, kedves történetek! Külön boldoggá tett, hogy a történet elbeszélője egy láma, mert kedvelem a lámákat, és Lulu különösen tetszett a maga bolondos, szertelen segíteni vágyásával. Ráadásul a történet is szerethető, nem csak a szereplői, nagyon is el tudtam képzelni, hogy igazi tanyasias környezetben lagzikat tartanak, ahol egy barátságos láma akár koszorúslány is lehet. Aranyos, olvasmányos történet, tökéletes esti mesének vagy csak szívderítőnek. 
(Random érdekesség: amúgy tényleg csinálnak olyan esküvőket, ahol lámák a koszorúslányok!)

Értékelés: 5

Kedvcsináló idézetek:
A gazda füttyentett, a pásztorkutya pedig engedelmesen kocogott utána.
Lulu nézte, ahogy átvágnak a mezőn. Irigyelte Samut a fontos feladatáért, hogy ő segíthet Jakab gazdának. Lulu is imádott segíteni, de mostanában ritkán volt rá lehetősége.
- Ma mindenki viselkedjen a lehető legjobban – ugatta Samu a juhoknak. – Ez rád is vonatkozik – nézett szigorúan Lulura.
- Igenis, Szőrmester – mondta Lulu, és kiöltötte a nyelvét. Nagyon jól tudta, milyen fontos a mai nap Jakab gazdának, úgyhogy minden meg akart tenni, hogy tökéletesen sikerüljön.
- Levágta a szakállát! – mutatott a gazda sima arcára.
Jakab gazda elpirult.
- Hát, úgy gondoltam, hogy ha már Lulut és a juhokat megnyírtam, talán nekem sem ártana egy kis borotválkozás.

✿✿✿✿✿
Pinterest tábla: Illusztrált mesék
The Llama Bridesmade a GoodReads-en.
✿✿✿✿✿

A kiskutya, aki unikornis akart lenni után újabb meseregény jelent meg Bella Swift tollából a Manó Könyvek Kiadó gondozásában. Ezúttal Lulu, a láma történetét ismerhetitek meg, aki az Almafa tanyán él sok más állattal együtt, és bármit megtenne, hogy jobb kedvre derítse a mostanában letörten viselkedő gazdáját.
Ha kíváncsiak vagytok Lulu kalandos próbálkozásaira, tartsatok a turné tagjaival, és játsszatok A láma, aki koszorúslány lett könyv három példányának egyikéért.



Nyereményjáték:

A mostani nyereményjátékunkban minden állomáson egy-egy állítást fogtok találni a lámákkal kapcsolatban, a feladatotok pedig az lesz, hogy megállapítsátok, az állítás igaz-e vagy hamis, és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Igaz vagy Hamis?
„A lámák törzsén 1 púp található.”
BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

06.26. Csak olvass!
06.30. Spirit Bliss Sárga könyves út
07.02. Sorok Között



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése