2021. január 13., szerda



Borítómustra | The Prom - A végzős bál (Blogturné Extra)

 A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

 


Nemrég jelent meg a Könyvmolyképző kiadónál A végzős bál című regény, ami a The Prom című broadway musical könyvváltozata! A nyíltan leszbikus Emma Nolannek és a még nem coming outolt Alyssa Greene ugyanazt szeretné: párként megjelenni a végzős bálon, és egymással táncolni. Sajnos Alyssa édesanyja, a szülői munkaközösség bigott vezetője úgy dönt, hogy inkább nem tartanak bált, mintsem, hogy Emma a titokzatos lány párjával a karján jelenjen meg. Nem sokkal később pár broadway színész jelenik meg, és tüntetni kezd egy azonos nemű párokat is elfogadó bál megtartása mellett!

Tartsatok velünk a regény blogturnéján, hogy megtudjátok mit gondolnak bloggereink Emma és Alyssa történetéről! Ne feledjétek, hogy a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti A végzős bált!




Csak te meg én és egy DAL.

Emma Nolannek és Alyssa Greene-nek közös a célja: egy párként szeretnének mutatkozni a végzősök iskolai bálján. Csakhogy van néhány bökkenő – oké, lehet, hogy több is.

Alyssa még nem coming outolt. Nem mintha nem szeretne, de az anyukája a szülői munkaközösség tagja, és mindent elkövet, hogy azonos nemű párok ne vehessenek részt a bálon. Így Alyssának érthető módon nem nagy kedve van megbeszélni ezt vele. Hamarosan az egész város felsorakozik Mrs. Greene mögött, és nagyon úgy néz ki, Emma és Alyssa nem fognak boldogan élni, amíg meg nem halnak.

Egyszer csak a semmiből megjelenik két Broadway-sztár, akik hajlandók harcba szállni a lányokért (némi publicitásért cserébe). De amikor a jó szándékuk csődöt mond, Emmán és Alyssán van a sor, hogy megmutassák az indianai kisvárosuknak – no meg az egész világnak –, hogy a szerelem az szerelem.

A regény alapjául a hasonló című, Tony-díjra jelölt, világhódító musical szolgált. Új, netflixes filmváltozatában Meryl Streep és Nicole Kidman a főszereplők.

 

Kiadó: Könyvmolyképző (Vörös Pöttyös könyvek)

Terjedelem: 224 oldal

ISBN: 9789634578109

Fordította: Béresi Csilla

Eredeti mű: The Prom / Eredeti megjelenés éve: 2019

 

KMK WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS hamarosan >>

 --- Olvassatok tovább! ---

vvvvv

 

 

Penguin Books (2020) angol borító 


Alt (2020) portugál borító 


Peguin Young Readers Group (2019) angol borító


Pocket Jeunesse (2020) francia borító 


DeAgostini (2020) olasz borító


Politikens Forlag (2020) dán borító 


Heyne (2020) német borító 


Nuvem de Tinta (2020) portugál borító

 

Nyereményjáték:

 

Emma és Alyssa végzős báljának a problémáját a Broadway sztárok veszik a nyakukba, amit azzal viszonzunk, hogy megismerkedünk néhány híres Broadway musicallel. Minden állomáson találtok egy eltorzított posztert, és ki kell találnotok, hogy mi az előadás címe! (Mind az angol, mind a magyar címet elfogadjuk.)

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

a Rafflecopter giveaway

ÁLLOMÁSLISTA:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

13 - Hagyjatok! Olvasok! / Borítómustra

17 - Spirit Bliss Sárga könyves út 

19 - Sorok között

22 - Sorok között / Filmajánló 

25 - Utószó

29 - Hagyjatok! Olvasok!

 

vvvvv

Remélem jól szórakoztatok! Köszönöm a figyelmet!

vvvvv 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése