2021. november 30., kedd



Havi összefoglaló | 11. fejezet - 2021. november

 

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

 


Üdv újra itt!

 

Imádtam ezt a hónapot, bár rendkívül sokat kivett belőlem és nagyon, nagyon fárasztó volt. Beteg kollégák, premierek, ügyintézések, 3. oltás, szülinapozások, és végre: ELKÖLTÖZTEM! 6-a óta egyedül élek, bár mivel csak 19-én tudtuk végre összerakni az ágyam rommá fagytam a nappaliban a kanapén, de az én nappalim én kanapéjáról van szó... (Hogy megfogalmaztam, mi?) Szóval elég náthás-göthös hónapon vagyok túl, de sokat tévéztem, sokat olvastam, sokat dolgoztam és sokat mászkáltam, szóval ez van. Volt idegeskedés bőven, de mint mindig, koncentráljunk a szuper dolgokra!

 

Pozitív randomságok röviden: premiereztünk (3x), költözés, első saját kanapé, új hiper pihentető ágy, sikeres szigetelés felrakás és pvc padló lerakás, szülinapi bulik (enyém -33-  is, öcsémé -30- is), túl vagyok a 3. oltáson, sokat sütiztünk, hobbiszerűen pakolászom a Billy könyvespolcaim, videochat gitározó barátnővel, Fortnite öcsémmel (összeraktuk az új gépét), vettem egy óriási tévét, Trónok harcás zászlókkal oldottam meg azt, hogy még nem találtam sötétítőt a hálóba, kaptam ajándékba könyveket, ajándékcsomag Hollandiából.

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt novemberben?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 9 új könyvvel bővült a könyvespolcom ebben a hónapban. (Vagyis a könyves kupac, amit fel kell pakolnom az amúgy már összeállított könyvespolcaimra…) ;)

 

Recenziós példány (1)

 

Benyák Zoltán: Féktelen történet (webshop)

 

Jeffitől ajándékba (8)

 

Brandon Sanderson: Acélszív

Dan Wells: Fragments – Töredékek + Ruins – Romok

Vivien Holloway: Mesterkulcs + Tolvajbecsület + A hóhér kötele

A. M. Aranth: Cleadur – Dobszó a ködben

Timár Krisztina: A látszat mesterei

 

– Személyes érdekeltségek –

 

#boldogság  

    

Hosszas reklamálás és szervezkedés után apuval végre összefúrtuk az ágyat, amihez 3 alkalommal rossz csavarokat csatoltak. 6-tól 19-ig elvoltam a kanapén, de már a pihe-puha ágyikómban alhatok. Amúgy igazi álomágy: első látásra szerelem volt! (fent bal)  

    


Fent jobb: álomtévé... azt az egy dolgot rontottam el, hogy nem tudtam, hogy mennyi colost kellett volna venni... Kisebbet akartam, hogy minimum 3 sornyi könyv elférjen mellette. De imádom amúgy. (A képen az első saját lakásban tartott mini* szülinapozásom látható, amikor azzal borogattam ki a barátaim, hogy 10 órás ropogó kandallót hallgattattam velük Youtube-on. :D Nem tudom, miért viselnek el. *mini: egy hosszú nap végén felugrottak és megnézek élek-e még kb.)    

Just for fun: az egyik barátnőmtől kapott Trónok harcás zászlókat raktam fel sötétítőnek a hálóba, mert egyszerűen nem találtam 2 hónap alatt sehol olyat, ami tetszene és árban se gáz. (lent közép)

    

► Egyébként hiába költöztem be november elején, még most is halmokban állnak a még nem könyvespolcra pakolt könyvek! 2 db 160*200-as Billy könyvespolcot vettem /kép majd akkor lesz, ha már telepakoltam őket könyvvel/, mert mindig ilyenekre vágytam, mióta az eszemet tudom, és kitaláltam, hogy kiadónként fogom feltenni a könyveket rájuk. Na, azzal a rengeteg szabadidőmmel (hahahahaha), amit van erőm (muhaha) pakolással eltölteni, nem jutottam messzire... :'D De szeretem a káoszomat!    

 

(nagyobb kép)

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Free Guy (2021) – 10/10 – Habár odáig vagyok Ryan Reynoldsért, ezt a filmet mindenképpen meg akartam nézni, hiszen egy VIDEOJÁTÉKBAN játszódik! Csípem az ilyen sztorikat, és ez is nagyon bejött. A színészek jók, a sztori EGYEDI, ami nem kis teljesítmény manapság, és a megvalósítás is remek. Humoros, szórakoztató, sokszor nézhető. (ÉS Channing Tatum figurája valami beszarás volt benne. Lökött. :D)

Kate (2021) – 4/10 –Tuti nem fog meglepődni senki azon, hogy Woody Harrelson miatt néztem meg (meg talán picit Japán miatt). Az egyetlen értékelhető rész az autós gyorsulásos rész volt, de azt is elba… :D

 


Jupiter felemelkedése (2015) – 6/10 – Eddie Redmayne miatt néztem meg, de kedvelem Mila Kunist és Channing Tatumot is, akik hát izé--- mindenki alkotott már nagyobbat is. A sztori borzalom, de a látványvilág bejövős volt. Egynek elment szódával…  

Léghajósok (2019) – 6/10 – Eddie Redmayne miatt néztem meg ezt is, és kábé csak miatta bírtam végignézni. Szép nagyon, irtó csodásak a ruhák, a táj, minden, de botrányosan untam a filmet... Nagyon nem nekem való. (Valóságon alapuló történet, de azért vannak benne hozzáköltött részek.)

 


Egy hét Marilynnel (2011) – 7/10 – Eddie Redmayne miatt néztem meg ezt is, aki elég jót alakít benne, akárcsak Michelle Williams. Hatásvadász, túldramatizált, de épp ezektől jó ez a film.

Hang nélkül 2 (2020) – 7/10 – Talán akciódúsabb, mint az első rész, de az tuti, hogy a szereplők sokkal badassebbek lettek. (Van ilyen fokozás?)  Cillian Murphy felbukkanása – és karaktere – meglepett, persze kellemes meglepetés volt. Az ilyenek miatt jó, ha az ember lánya nem néz trailert vagy olvas színlapot. :D

 


Rodeo és Júlia (2015) – 2/10 – hát ez elvesztegetett idő lett volna, ha közben nem dolgozom… követhetetlen, gagyi, vontatott, unalmas…

Álmaimban (2014) – 8/10 – Tetszett. Cuki, szirupos, mesés, vidám, romantikus sztori szimpi főszereplőkkel. Jól esett. :)

 


Sorozatoztam:

 

Inni és élni hagyni (2008–2014) – 7/10 – Egyelőre csak az első évadot néztem meg a hétből, de ezt már láttam korábban. Egyszerűen kedvem támadt egy picit vámpírozni…  

 


Nyerd meg az életed (2021–2021) – 8/10 – Abszolút eredeti, tele váratlan fordulatokkal és nagyon jó ötletekkel. Szerettem, hogy sosem az történt, mint amit vártam (kiv.: Frontmanben biztos voltam) , de a legvége nem tetszett (hogy visszafordult). Ugyanakkor nem értem a körötte kialakult őrületet (ez, hogy egy országban elfogynak az olyan fehér cipők, mint amit a sorozatban viselnek… WTF?!), de ez van. :')) Tényleg érdemes megnézni.

 


Yuri!!! on Ice (2016–2016) – 9/10 – YAOI ANIME! Nem titok, hogy szeretem a boys love sztorikat ÉS a jégkorcsolyát, szóval még kevésbé meglepő, hogy odáig voltam egy olyan jégkorcsolyázós animéért, amiben bár nem történt kifejezetten semmi, mégis tagadhatatlan volt a szikra a jégkorcsolyás és az edzője között... ANNYIRA CUKI sorozat! …és ez az opening! Ez az új csengőhangom!

 



Sexify (2021–) – 6/10 – Mondanám, hogy szódával elmegy, de azért ennél egy fokkal talán jobb… lassan indul be, de utána már érdekelt, hogy mi lesz az appal meg a csajokkal. Azt persze sosem fogom megérteni, hogy miért derogál a katolikus lánynak őszintének lenni a férfival, aki az életét tervezi leélni, de ő tudja… Ez a szál rendkívül bosszantott, sajnáltam csóri gyors tüzelő srácot.

 


Anyuval nézve:  A Grace klinika – Juhúúú, befejeztük végre a 14. évadot, és teret kapott más is! Megnéztünk 2 évadnyi Sütimester (2010–) -t, és sikerült két filmet is VÉGINÉZNÜNK! :D

 


Dzsungeltúra (2021) – 7/10 – Nincs új a nap alatt: átkok, dzsungelek, félős férfiak, tökös csajok, etc – ugyanakkor nagyon imádom Dwayne Johnsont, aki miatt megnéztem ezt a filmet. Szórakoztató, egyszer nézhető, de sajnos nagyon eldisneyzett.

 


Különösen veszélyes bűnözők (2021) – 9/10 – Na, ez zseniális volt! Tuti, hogy újra fogjuk még nézni. Alapból a három fő színész (Gal Gadot + Dwayne Johnson + Ryan Reynolds) miatt vettem fel a megnézendők listájára, akik tényleg halálit alakítottak, de az is közrejátszott, hogy nagyon csípem az átverős, tolvajos akciófilmeket..

 


– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom:

▪ Penelope Ward: Gentleman Nine – Kilences Gavallér

▪ Kylie Scott: Dirty – Húzós

▪ Benyák Zoltán: Féktelen történet

▪ Leigh Bardugo: Ninth House – A kilencedik ház

▪ Amira Stone: Elszakítva

▪ Rácz-Stefán Tibor: Nincs hozzád hasonló

▪ Sarah MacLean: A megérdemelt szerető

▪ Róbert Katalin: Halld a szív szavát

 

- Mini-könyvklub:

▪  Vivien Holloway: Végtelen horizont 

 

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

A 20. Mini-Könyvklub harmadik könyvét is szkippeltem, mert teljesen magával sodort a költözés, az új élet meg a rengeteg meló…

 

A többiek élményeit ITT OLVASHATJÁTOK.

 

DECEMBER >> Szabad hónap, szabad választású magyar regény << Ha sikerül megtalálnom valamelyik dobozban ÉS időm is lesz rá, akkor a Végtelen horizontot fogom elolvasni.

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

8 könyvről írtam a hónapban:

1.       Cassandra Clare: Chain of Gold - Aranylánc

2.      Teagan Hunter: I Wanna Text You Up - Kattanj rám!

3.      Jen Calonita: Bírnod kell a célig

4.      Whitney G.: Two Weeks Notice - Felmondólevél

5.      Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az emléktolvaj

6.      Ellen Hopkins: A Szörny

7.      Hanna Jameson: Az utolsók

8.     Laurie Halse Anderson: Shout - Hadd kiáltsak!

 

Blogturné Klub extrák: 

Shout - Hadd kiáltsak! | Izgalmas idézetek

Crank - A Szörny | Kedvcsináló idézetek

Aranylánc | Kedvcsináló idézetek

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv 



1 megjegyzés: