2024. március 10., vasárnap



A ​hatalom törékeny szálai | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Klub Extra)

  

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

 


Egykor négy világ létezett, melyeket egyetlen város, London kötött össze, de a mágia túlburjánzása miatt le kellett zárniuk egymás előtt a kapuikat. V. E. Schwab legújabb sorozatában találkozhatunk a megmaradt mágusokkal, akik képekesek utat nyitni a Fehér London, Szürke London és Vörös London között!

Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, mit gondolnak A hatalom szálai sorozat első részéről, és ne felejtsetek el játszani se! Két szerencsés olvasónk megnyeri A hatalom törékeny szálai regényt az Agave Könyvek kiadónak hála.




Egykor négy világ létezett, és úgy simultak egymásra, mint egy könyv lapjai. Mindegyiket átjárta a csodálatos hatalom, miközben egyetlen város kötötte össze őket: London.

A mágia azonban túl gyorsan burjánzott, a világok pedig önvédelemből rákényszerültek, hogy bezárják a kapuikat egymás előtt. Az idők során aztán megritkult azon mágusok száma is, akik még képesek voltak kinyitni ezeket a kapukat.

Napjainkban már csak háromról van tudomásunk: Kell Mareshről Vörös Londonból, Szelina Bardról Szürke Londonból, és Holland Vosijkről Fehér Londonból.

Megjelenik azonban Fehér Londonban egy új mágus, Kosika, és váratlanul elfoglalja a trónt. A fiatal királynő hajlandó vérrel táplálni a városát – még a sajátjával is –, ám ezzel olyan óriási erőt szabadít fel, amely felett nem biztos, hogy képes uralkodni.

Eközben Vörös London királyi családjának életét lázadók fenyegetik, akik a királyság intézményének ledöntésével akarják kiegyenlíteni a hatalmi viszonyokat.

A régi barátok és új ellenségek szövedékében ráadásul felbukkan egy lány, aki egy rejtélyes szerkezet birtokába jut. A lányt Tesnek hívják, és szokatlan képességével az összes világot veszélybe sodorhatja.

 

V. E. Schwab, az Addie LaRue láthatatlan élete szerzőjének új könyve káprázatos és izgalmas epikus fantasy, amely visszatér A mágia árnyalatai világába, de az előzmények ismerete nélkül is tökéletesen olvasható.

 

 

Kiadó: Agave Könyves

Műfaj/téma/zsáner: high fantasy, disztópia, kaland, mágia

Terjedelem: 636 oldal / ISBN: 9789635982035

Fordította: Sárpátki Ádám / Illusztrálta: Hegyi Péter

Eredeti mű: V. E. Schwab: The Fragile Threads of Power

Eredeti megjelenés éve: 2023

 

WEBSHOP + BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS 03.20. >>

 

--- Olvassatok tovább az extrához! ---

vvvvv

1.

 

Ha valaki nem tudja, hogyan kell meghajolni, akkor mutasd meg neki, hogyan kell térdepelni.

 

2.

 

– Mondd, hogy hívnak?

Amikor Tes habozott, a királyné felnevetett.

– Ilyen nehéz elárulni?

– Igen – felelte a lány. – Ha kevés olyan dolog létezik, amit magáénak mondhat az ember.

 

3.

 

A fej elvész, de a szív tudja, hol az otthon.

 

4.

 

– Én mindig is szerettem volna egyet – mondta. – Nem tudom, miért. Nem öntömjénezésből. Egyes nők csak a saját tükörképüket akarják látni. Én tudni akartam, milyen érzés. Létrehozni egy másik személyt. Aztán, amikor megszületett, látni akartam, hogy mit fog csinálni. Hogy ki lesz belőle. Mindennap másmilyen. Mindennap új.

 


5.

 

Alucard az idősebb férfi kezében tartott borospohárra nézett.

– Szabad azt?

Az Aven Essen felvonta fehér szemöldökét.

– Pap vagyok, nem szent. Ráadásul az egész egyensúly kérdése. – Kortyolt egy nagyot, és lehunyta a szemét, mintha kiélvezte volna a bort. – Minden jó dolgot csak mértékkel, csendesen.

– Nem is tudom – ingatta a fejét Alucard, majd kiitta a saját poharát. – Én jobban szeretem, ha harsognak a vétkeim.

 

6.

 

– Tudom, hogy nem kedvelsz.

Lina felvonta a fél szemöldökét.

– A legtöbb embert nem kedvelem, felség. Benned nem bízom.

– Miért nem?

– Talán ahhoz lehet köze, hogy vacsoránál kijelentetted, mennyire szeretnél felboncolni.

– Azt is hozzátettem, hogy a halálod után.

 

7.

 

– A gyakorlótértől bűzlesz.

– Meg akartam mosakodni – felelte –, de a fürdőben épp egy király fuldoklott.

 

8.

 

– A varázslatok olyanok, mint az emberi test – magyarázta. – Bemerevednek és elromlanak a használattól vagy az elhanyagoltságtól. Ha rosszul illesztenek helyre egy csontot, a páciens lehet, hogy sántítani fog. Ha rosszul helyeznek vissza egy bűbájt, az széthasadozhat, szilánkokra törhet, vagy még rosszabb történhet vele.

 


9.

 

Az antarik mágiája hihetetlen dolog.

Ez az egyetlen olyan hatalom, ami egyszerre elem és varázslat is. Káosz és rendszer. Egyetlen csepp vér, két szó, és kővé változtatható bárki, ajtó nyitható egy másik világra, meggyógyítható szinte minden sérülés.

 

10.

 

– Szelina! – kiáltotta Maris.

Lina hátranézett.

– Hadd találjam ki, azt akarod, hogy óvatos legyek. Megismétlődött az a száraz, fanyar nevetés.

– Az óvatosság a véneknek való, akik vizes padlón akarnak átmenni – közölte Maris, és ezüstös hajfonatába belekapott a szél. – Én azt akarom, hogy szerezd vissza nekem azt a kurva dobozt! 

 

 

Nyereményjáték:

 

A mostani játékunkban olvasnotok kell! A kiadó oldalán találtok egy röpke beleolvasót A hatalom törékeny szálaiba, aminek az elolvasása után könnyedén megválaszolhatjátok az állomásokon található kérdéseket.

 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

 

 

Ki Kosika legjobb barátja?

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSLISTA:

 

[Blogturné Klub]

7 - Olvasónapló

10 - Hagyjatok! Olvasok! - extra

14 - Könyv és más

17 - Dreamworld

20 - Hagyjatok! Olvasok!

 

 

 

vvvvv

Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!

Köszönöm a figyelmet!

vvvvv

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése