2024. március 23., szombat



V. E. Schwab: A ​hatalom törékeny szálai (A hatalom szálai 1.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Nem leszek a kincstárad egyik éke! – csattant fel Tes.

Maris hosszasan méregette.

– Akkor mi vagy?

A lány kihúzta magát.

– Ezermester.

Az öreg kapitány felvonta a szemöldökét.

– Mármint megjavítok dolgokat – magyarázta Tes. – Jobbá teszem őket. Nagyon jó vagyok benne.

 




Egykor négy világ létezett, és úgy simultak egymásra, mint egy könyv lapjai. Mindegyiket átjárta a csodálatos hatalom, miközben egyetlen város kötötte össze őket: London.

A mágia azonban túl gyorsan burjánzott, a világok pedig önvédelemből rákényszerültek, hogy bezárják a kapuikat egymás előtt. Az idők során aztán megritkult azon mágusok száma is, akik még képesek voltak kinyitni ezeket a kapukat.

Napjainkban már csak háromról van tudomásunk: Kell Mareshről Vörös Londonból, Szelina Bardról Szürke Londonból, és Holland Vosijkről Fehér Londonból.

 

Megjelenik azonban Fehér Londonban egy új mágus, Kosika, és váratlanul elfoglalja a trónt. A fiatal királynő hajlandó vérrel táplálni a városát – még a sajátjával is –, ám ezzel olyan óriási erőt szabadít fel, amely felett nem biztos, hogy képes uralkodni.

Eközben Vörös London királyi családjának életét lázadók fenyegetik, akik a királyság intézményének ledöntésével akarják kiegyenlíteni a hatalmi viszonyokat.

A régi barátok és új ellenségek szövedékében ráadásul felbukkan egy lány, aki egy rejtélyes szerkezet birtokába jut. A lányt Tesnek hívják, és szokatlan képességével az összes világot veszélybe sodorhatja.

 

V. E. Schwab, az Addie LaRue láthatatlan élete szerzőjének új könyve káprázatos és izgalmas epikus fantasy, amely visszatér A mágia árnyalatai világába, de az előzmények ismerete nélkül is tökéletesen olvasható.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: The Fragile Threads of Power

Eredeti megjelenés éve: 2023

 

Agave Könyvek, Budapest, 2023

636 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635982035 ·

Fordította: Sárpátki Ádám ·

Illusztrálta: Hegyi Péter

V. E. Schwab könyvei:

 

Gallant

Addie ​LaRue láthatatlan élete

A mágia árnyalatai 1.

A mágia árnyalatai 2.

A mágia árnyalatai 3.

A hatalom szálai 1.

Verity szörnyei 1.

Verity szörnyei 2.

Az elvetemültek 0,5

Az elvetemültek 1.

Az elvetemültek 2.

WEBSHOP + BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )


A MÁGIA ÁRNYALATAI TRILÓGIÁRA SPOILERES BEJEGYZÉS!

Szerintem…

 

Történetünk 7 évvel az Essen Tasch viadal, Rhy Maresh király trónra kerülése és Kel Maresh mágiájának elvesztése után játszódik, de nagy vonalakban fel-felidézik A mágia árnyalati-sorozatban történt dolgokat a regény, így nem nagy kiesés, ha valaki egyből ezzel a könyvvel kezdi meg az ismerkedést a négy világgal, amelyeket a négy London köt össze. Legalábbis ezt gondolhatnánk, hiszen egy önálló sorozatba kezdünk, ahol egészen új ellenség bukkan fel mindegyik világban!

Míg Vörös London világában a fogyó mágiát a királynak tulajdonítják, megalakul a KÉZ nevű csoport, aki veszélyes magánakciókba kezd Rhy Maresh, a Megölhetetlen király ellen. Közben Fehér London világában, ahol Holland halott testére az Ezüsterdőben találtak, egy gyermek királynő, Kosika ül a trónon, és elég borzasztó módszerekkel igyekszik visszacsábítani a mágiát – sikerrel!

 

ART: lasq.draws

Számomra a Vörös világban történt események tetszettek, ugyanis odáig vagyok Szelina Bard és Kell Maresh szerelmes antari párosához, akik a Szürke Barron nevű hajón „kalózkodnak” (vagyis inkább élvezik a palotától távol a szabadságot, amikor épp nincs királyi megbízásuk kémkedésre). Szelina már az előző szériában is nagy kedvencem volt, ugyanis egy másik világból érkezett, kiderült róla, hogy antari, összejött egy csomó cicaharc után Kellel (a másik kedvencemmel, aki mintegy véletlenül a király testvére), de mindezek mellett egy igazán harcias, csökönyös és öntörvényű női karakter. Csak miatta és az antari társa miatt is érdemes belemélyedni az „előzmény” trilógiába, de úgy gondolom, hogy a világfelépítés is jobban átjön azokban a részekben.

 


A hatalom törékeny szálaiban Vörös Londonon van a hangsúly, csak Kosika által van rálátásunk egy másik világra, de ő egy többnyire érdektelen mellékszál volt számomra a történetben. Sokkal izgalmasabb volt a titokzatos Tesali, aki egy szökevény ezermester, aki a mágia szálait mozgatva tud helyrehozni vagy jobbá tenni dolgokat. Sokkal érdekesebb volt a Kéz összeesküvőinek a története, de még Rhy feltaláló királynéjának a flúgossága is izgalmassá tudta tenni Vörös Londot!

 

 

– Én egy antari vagyok, Lina! – Marták a torkából feltörő szavak. – A hatalmam nélkül semmit sem érek.

A lány elhúzta a száját.

– Én sem értem volna semmit a sajátom nélkül?

 

 

Ahogy említettem, érthető volt az előző részek ismerete nélkül, ami nem is volt baj, mert rég olvastam A mágia árnyalatai befejező részét, de még így is belém mart a fájdalom a Kell Maresh mágiájával történtek miatt. Nagyon tetszett, ahogy a Szürke Barron fedélzetén eltöltött évein végigvezet az írónő – szerettem a Linával közös gyakorló párbajaikat, ahogy a férfi elkezdte megtanulni, hogy nem csak mágiával tudja megvédeni magát.  

 

Ami nem tetszett? Talán csak a borító… Ugyanis, ha nem látom meg az egyik kedvenc íróm nevét rajta, akkor simán kihagytam volna ezt az izgalmas kalandot! Az én kedvenceim ezek a borítók:


 

Összességében

 

Kíváncsian várom a folytatást, mert akadtak el nem varrt szálak, és még úgy is izgatja a fantáziám, hogy mi lehet Fehér Londonban Kosika királynőnél, hogy az ő fejezeteit néha untam... Érdekes és olvasmányos történet volt, nagyon boldog vagyok, hogy folytatódik Szelina, Kell, Alucard, Rhy története, és egész érdekes figurák bukkantak fel mellettük! Azért picit remélem, hogy a következő rész több nagyszabású akciót kap vagy legalább többet fogunk ide-oda utazgatni a Londonok között, mert nagyon leheletnyit nekem vérszegény volt a titkos összeesküvős, aljas módszerekkel dolgozó sztori…

 

Értékelés: 4,5

 

Kedvcsináló idézetek:

Lina elmosolyodott.

Az évek során sok minden volt.

Szélhámos. Kapitány. Utazó. Mágus.

Egyszer régen, egy másik világban, csupán árvaként, zsebmetszőként és tolvajként élt, aki arról álmodott, hogy valamikor majd elköt egy hajót, és elvitorlázik. Kalózkodásról fantáziált, arról, hogy idegen tengerekre támaszt majd igényt. Finom késekről és szép érmékről, legfőképpen pedig szabadságról.

Milyen különös!

Ha tizenkilenc évesen megkérdezték volna tőle, mit jelent a szabadság, azt mondta volna, hogy egyetlen. Egyetlen személy. Egyetlen hajó. Egyetlen nagy világ. És most mégis itt ült, hét évvel később, szabadon, de közel sem egyedül.

Szeretett egyedül lenni. Ahhoz nagyon értett. Sosem bízott másokban, sosem kedvelte meg az embereket.

Ezek azonban nem mások voltak, nem igazán.

Hanem szövetségesek. Barátok. Családtagok.

Kell átadta magát a csóknak. Szerette őt. Megrémítette ez a tény, de igazából Lina is. Mindig is rémítette.

Szelina Bard nem egy kényelmes ágya volt egy nyári reggel. Hanem penge a sötétben, elkápráztató, veszélyes és éles. Kell félig-meddig még most is arra számított, megérzi majd a fogát az ajkán, az erős, szúró fájdalmat, a saját vére ízét.

Azonban csupán őt érezte.

 


Extra: még pár kedvcsináló idézet

 

☆☆☆
Nem saját képek. A HATALOM SZÁLAI Pinterest tábla

The Fragile Threads of Power a GoodReads-en.

☆☆☆ 


Egykor négy világ létezett, melyeket egyetlen város, London kötött össze, de a mágia túlburjánzása miatt le kellett zárniuk egymás előtt a kapuikat. V. E. Schwab legújabb sorozatában találkozhatunk a megmaradt mágusokkal, akik képekesek utat nyitni a Fehér London, Szürke London és Vörös London között!

Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, mit gondolnak A hatalom szálai sorozat első részéről, és ne felejtsetek el játszani se! Két szerencsés olvasónk megnyeri A hatalom törékeny szálai regényt az Agave Könyvek kiadónak hála.

 


 

Nyereményjáték:

 

A mostani játékunkban olvasnotok kell! A kiadó oldalán találtok egy röpke beleolvasót A hatalom törékeny szálaiba, aminek az elolvasása után könnyedén megválaszolhatjátok az állomásokon található kérdéseket.

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

 

 

Ki az, aki nem csak látta a hatalom szálait,
de megérinteni is meg tudta őket?

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

[BLOGTURNÉ KLUB]

7 - Olvasónapló 

10 - Hagyjatok! Olvasok! - extra

14 - Könyv és más 

17 - Dreamworld 

23 - Hagyjatok! Olvasok!

 

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése