2024. június 22., szombat



Rule of Wolves - Farkasok törvénye | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Klub Extra)

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában folytatódik Leigh Bardugo sikersorozata, és a Rule of Wolves - Farkasok törvénye által a Grisaverzum újabb szegletébe nyerhetünk bepillantást. A sebhelyes cár, Nyikolaj Lancov és bizalmasai élete bár folytonos csatatér, mind azon dolgoznak, hogy Ravka elkerülje a háborút a szomszédos országokkal. Intrikák, szerelmek és egy történet, mely garantáltan rabul ejt. Tarts te is a bloggereinkkel, és ha helyesen válaszolsz a kérdésekre, esélyed nyílik megnyerni egy példányt a regényből!




Fjerda hatalmas serege támadásra készül, Nyikolaj Lancov pedig minden leleményét és sármját – sőt, a benne rejlő szörnyeteget is – beveti, hogy megnyerje a háborút. Csakhogy mindeközben egy olyan sötét erő is fenyegeti, amely még az ifjú cár számára is végzetes lehet.


Zója Nazjalenszkaja túl sokat veszített a korábbi háborúban.Végignézte, ahogy a mentora meghal, és a legnagyobb ellensége feltámad, és nem hajlandó eltemetni még egy barátot.A kötelesség most azt követeli tőle, hogy használja a legtitkosabb képességét is, mert az országának minden fegyverre szüksége van. Bármi lesz is az ára.


Nyina Zenyik a lebukást és az életét kockáztatja azzal,hogy kémként beépült Fjerda fővárosi elitjébe. Összetört szíve még nem gyógyult be, és ha nem vigyáz, a bosszúvágya miatt az országa minden esélyét elveszti a háborúban.

 

Kiadó: Könyvmolyképző

Terjedelem: 536 oldal

ISBN: 9789635977628 · Fordította: Nagy Boldizsár

Műfaj/zsáner: high fantasy, young adult, romantikus, mágia

Eredeti mű: Rule of Wolves / Eredeti megjelenés éve: 2021

 

KMK WEBSHOP / ÉLDEKORÁLT / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS 06.28. >>

 

--- Olvassatok tovább az extrához! ---

vvvvv

1.

 

– Nem az a cár dolga, hogy boldoggá tegye az embereket – felelte Nyikolaj. – Talán ha péknek vagy bábjátékosnak születtem volna.

 

2.

 

– Miért kell ilyen makacsnak lenned?

Mert Nyina néha vakmerő és ostoba volt, ami néha azt jelentette, hogy nem a megfelelő embereknek esett baja. Hannét már így is túl sokan bántották élete során.

– Ne legyünk ilyen borúlátóak – folytatta Nyina, kitérve a kérdés elől. – Lehet, hogy a tavaszlány csak valami szép ajándékot hozott nekünk.

– Hát persze! – felelte Hanne. – Hogy én miért is nem gondoltam erre? Remélem, hogy egy pónit kapunk!

 

3.

 

– A csillagtalan majd megvéd minket.

Alekszandr Azarov testvér arcát fürkészte a sötét helyiségben.

– Te katona vagy...

– Katona voltam.

– Rendben van. Egyszer katona voltál, mégis kisétálnál úgy a csatatérre, hogy nem véd semmi más, csak a hited?

– Ha a szentünk ezt kívánja.

 

inst: @raja.nandepu

4.

 

– Én vagyok Ravka cárja. A gróf az én jóváhagyásommal birtokolja ezeket a földeket. És azt mondom, hogy ezek az emberek szívesen látott vendégek itt, továbbá: a védelmem alatt állnak.

– Mondja a fattyú uralkodó – morogta a hentes.

Erre csend lett.

Zója ökölbe szorította a kezét, mire mennydörgés gördült a mezők fölé. De Nyikolaj feltartotta a kezét. Nem volt helye erőszaknak ebben a feszültségben.

– Megismételnéd ezt? – kérdezte.

A hentes arca elvörösödött, a homlokát ráncolta. Félő volt, hogy szívelégtelenség következtében fog meghalni, ha csak nem veszti el az életét hamarabb az arroganciája miatt.

– Azt mondtam, hogy egy fattyú vagy, aki nem alkalmas arra, hogy azon a flancos lovon üljön.

 

5.

 

– Ne menj el! – kérte Nyikolaj, még mindig félálomban.

– Meg kell fürdenem. Olyan szagom van, mint egy erdőtűznek.

– Olyan illatod van, mint a vadvirágoknak. Mindig olyan. Mit mondjak, hogy itt maradj? – Szavai álmos motyogásba fordultak, ahogy visszaaludt. Mondd, hogy nem csak a háború és az aggodalom miatt ejted ki ezeket a szavakat! Mondd, mit jelentenének, ha nem lennél cár, én pedig nem lennék katona! De Zója nem akart ilyesmit hallani, valójában nem. Az édes szavak és a nagy vallomások más embereknek valók, mások életébe tartoznak.

Hátrasimította Nyikolaj haját, és csókot nyomott a homlokára.

– Itt maradnék örökre, ha tehetném – suttogta. Nyikolaj úgysem emlékszik majd rá.

 

6.

 

Bármerre nézett Nyina, mindenütt Djelre emlékeztető jelképeket látott: a szent kőrisfa ágaiból csomókat és szíveket fontak, hogy felkészüljenek a Vinetkälla téli ünnepére. Ravkában ez idő alatt Szankt Nyikolaj ünnepére készülődtek. És a háborúra. Amikor lefeküdt aludni, ez a tudat telepedett a mellkasára teljes súlyával, és ez tekeredett a torka köré napközben, hogy alig kapott levegőt. A népe veszélyben volt, és Nyina nem tudta, hogyan segíthetne rajtuk. Ehelyett az ellenséges vonalak mögött válogatott a durva szövésű kalapok és sálak között.

 

7.

 

– Bárcsak a kertben tarthatnánk a szertartást!

– A tél közepén? – szólt közbe Nyikolaj, aki épp besétált a nappaliba, és egyenesen a kisasztalon álló bor felé vette az irányt. Mintha semmi kár nem érte volna, mintha minden rendben volna. Megfürdött, tiszta ruhába öltözött. Csak úgy sugározta magából a magabiztosságot. – Azt akarod tán, hogy a vendégeink halálra fagyjanak?

– Így is lehet háborút nyerni – tűnődött Zsenya.

 

(pin)

8.

 

– Te egy cár vagy.

– Nem, amíg ezt a kabátot viselem.

– Még ha egy pelikán lenne a fejeden, akkor is te lennél Ravka cárja, és az a Hordólakó patkány nem halna bele, ha egy kis tiszteletet mutatna. – Belevetették magukat a turisták és matrózok tömegébe a rakparton. – Utálom ezt a várost.

– Tele van élettel – felelte Nyikolaj, immár kerchi nyelven. 

– Igen, patkányokkal meg szénporos képű, nyomorban élő emberekkel – válaszolta a tábornok kedvesen, erős akcentussal. – És a nyelvüket sem szeretem.

 

9.

 

A szerelem nem arról híres, hogy az emberek észszerű döntéseket hoznak a hatása alatt. 

 

10.

 

– Azt az órát viseled, amit tőlem kaptál.

Zója lenézett a kis ezüstsárkányra. 

– Fizetésemelést kellett volna adnod, nem ezt.

– Nem engedhetjük meg magunknak.

– Akkor adhattál volna egy fényes medált. Vagy egy szép birtokot.

– Ha vége a háborúnak, választhatsz ezek közül.

Zója újabb kortyot ivott a konyakjából. 

– A dácsát választom Udovában.

– Az az őseim otthona!

– Akkor visszavonod az ajánlatodat?

– Dehogyis! Túl meleg van ott nyáron, és pokoli nehéz befűteni télen. Miért akarod?

– Tetszik a kilátás. 

 

 

Nyereményjáték:

 

A nyereményjáték során Leigh Bardugo eddig magyarul is megjelent köteteiből hozunk egy-egy idézetet, melyből rá kell jönnötök, melyik regényéhez is tartozik a feladvány. A könyv címét pedig írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 


“Talán a jó dolgok ugyanolyanok, mint a rosszak. Néha csak hagyni kell, hogy megtörténjenek.”

a Rafflecopter giveaway

 

 

ÁLLOMÁSLISTA:

 

[Blogturné Klub]

06.20. Kitablar

06. 22. Hagyjatok! Olvasok - extra

06. 24. Readinspo

06. 26. Kelly és Lupi olvas - extra

06. 28. Hagyjatok! Olvasok!

06. 30. Kelly és Lupi olvas

 

 

 

vvvvv

Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!

Köszönöm a figyelmet!

vvvvv

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése