2017. október 18., szerda



ÉRDEKESSÉG: Borítók innen-onnan | Anne otthonra talál


Az a helyzet, hogy az Anne otthonra talál értékelésem után rászabadultam a GoodReads különböző országbeli kiadványaira és... muszáj volt elkészítenem ezt a bejegyzést, mert irtó sokszínűek vagyunk és rengeteg elképzelés született az Anne Shirley sorozat első részének a borítójára!

OFF: A kedvencem az itt jobbra látható kicsit steampunkos színvilágú, ám szerintem bűbájos, Anne-t ábrázoló borító (2014, Createspace Independent Publishing Platform).

Oké, vannak jobbak és akadnak rosszabbak is, de döbbenetes mennyiségű kiadása van a könyvnek. 1908-ban jelent meg és csak a GoodReadsre 1,363 különböző kiadást vittek fel belőle a különböző országok könyvmolyai! Nos, nem fogom az összes borítót kigyűjteni, de jó pár kedvencemet vagy utáltamat kimazsoláztam a mai poszthoz. Ha érdekelnek, akkor…
(… olvass tovább!     )

A KEDVENC BORÍTÓIM!
Egy picit bánt, hogy egyik magyar kiadásé se olyan szép vagy aranyos, mint ezek a borítók. Szerencse, hogy csak utólag botlottam beléjük, mert így nem fáj annyira értük a szívem!

        
KREATÍV BORÍTÓK
Mind a három figyelemreméltó, bár lehet, hogy a (fiatalabb vagy) célkorosztály nem igazán értékeli még az ezekhez hasonló szépségeket. (2015, ฟรีฟอร์ม / 2015, Red Skull Publishing / 2017, Kindle edition)



MANGÁS BORÍTÓK
Ki sem hagyhattam volna a távol-keleti típusú borítókat. (2015, Korean Children's Edition / 2017, Seven Seas / 2015, Top 100 Classics)



CUKI ÉS VIDÁM BORÍTÓK
Fiatalabb korosztály számára is tetszetős, jó borítók. Magyarul ezek olyanok, amikre ránéz az ember lánya és egyből vágja, hogy ifjúsági regény!

CUKI, RAJZOLT, GYEREKEKNEK VALÓ BORÍTÓK


NEKEM NEM… BORÍTÓK
Őszintén? Ez a négy nem feltétlenül ronda, de nekem mégsem igazán tetszenek. Kellemesek a színeik, vannak bennük kreatív elemek és biztosan vonzóak egyesek számára, de nem az én stílusom egyik se.


RONDA – WTF?! - BORÍTÓK
EZEK MIK? Őszinte leszek, nem tudom, hogy ezek hogyan jönnek ahhoz a cuki történethez, amit olvastam. Vagy bármihez a Prince Edward-sziget kapcsán. Arra tippelnék, hogy nem olvasta a könyvet senki a kiadókban…


♡ ♡ ♡ ♡ ♡
A képek a Pinterest táblámról származnak:
Anne of Green Gables borítók a GoodReads-en.
♡ ♡ ♡ ♡ ♡



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése