2014. szeptember 12., péntek



Anitiger – Csoki Book Tag

Vicky, a Three Points Of View blog egyik írója hívott meg a Csoki Book Tag-re, ami külön öröm számomra, mert nem csak, hogy imádok ilyeneket töltögetni, de eléggé édesszájú is vagyok! Köszönöm szépen a meghívást!

Étcsokoládé - egy sötét témájú könyv:

Ha nagyon viccesre szeretném venni, akkor egy képeskönyvet ajánlanék <Lemony Snicket: The Dark>, de az egyik legmegterhelőbb könyvem <Majgull Axelsson: Áprilisi boszorkány>, ami egy bosszúra éhes testvérről szól.

Fehér csokoládé - egy vidám könyv:

Elég beteg humorom van, illetve egyszínű: fekete! Nekem Christopher Moore könyvei vidámak a maguk morbid baromságaival: a <Mocskos meló> és <A leghülyébb angyal> viszik a prímet. Néha csak lekapom a polcról, beleolvasgatok és nevetgélek rajta. „Felvidámulok” tőlük, ahogy öcsém mondta kiskorában.
Tejcsokoládé - egy népszerű könyv, amit nagyon el akarsz olvasni:

Több is van… Egy egész Jasper Fforde sorozatot el szeretnék, de sajnos nagyon úgy néz ki, hogy elkaszálták a sorozatot: Thursday Next. Hmm…hmmm nem elég népszerű?? Akkor…
Jó lenne elolvasni Ernest Cline: Armada című könyvét is, mert nagyon bejött a Ready Player One! (Ezt sem hiszem, hogy lefordítják magyarra…) Mi?! Hogy ő sem népszerű? Hát ez hogy lehet?!
Viszont A Végzet Ereklyéi új (és utolsó) részét tuti ki fogják adni még idén, szóval őt is nagyon várom: Mennyei tűz városa.

Csokoládé, aminek karamell van a közepén - egy könyv, ami ellágyított:

Legutóbb Stephanie Perkins: Anna és a francia csók című könyve olvasztotta meg a csöppnyi kőszívem. Aranyos csajszi, imádnivaló pasi és Párizs! Olvadoztam, pedig nem szoktam könnyen adni magam. (Itt olvashatod a bejegyzést róla.)
 
Ostyamentes Kit Kat - egy könyv, ami meglepett téged:

Mira Grant: Feed – Etetés – pofára esés. Imádom a zombis könyveket és tudom, hogy az ilyen könyvekben mindig van áldozat, de könyörgöm…! A könyv végén ültem, peregtek a könnyeim és nem, nem, nem hittem el.

Snickers - egy könyv, amiért megőrülsz (a book you're going "nuts" about - így érted a csokiválasztást:)

A könyvek a polcomon? Mind? Ilyet szabad? *kérdőn néz, messziről arc nélküli fejek nemet intenek* ÖöööHhhhhmMMmm… A Fable könyveim… A Harry Potterek… Mi? Egy darab?! Legyen a Sárkánykönny ÉS a Nászjelentés – nem tudok dönteni…

⋆ Forrócsokoládé tejszínhabbal és pillecukorral - egy könyv, amit bármikor újraolvasol (comfort read):

Lásd az előző kérdésre adott válaszaimat és add hozzá a Bűbájosok meg a Tündérvarázs című könyveket (és a Christopher Moore könyveimet is…)!


Bonbon - egy sorozat, aminek olyan tulajdonságai vannak, amiket sokféle olvasó szerethet:

Harry Potter – tanulságos, szerethető, bájos-harcos és varázslatos. Mindig és örökké.

Az én meghívottjaim:


Természetesen bátran viheti akárki a listát. És ha már itt tartunk:

Nektek mi a kedvenc csokitok?
Az enyém a Milka Noisette és a Milka Triolade! ;)
 
A képek a Pinterest - Random Pictures For My Blog táblámról vannak.
Részletek ott.


1 megjegyzés: