2015. szeptember 1., kedd



Havi összefoglaló - ez történt augusztusban!

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Beauty and her beast - Joel Santana (x)
Augusztus az előző hónaphoz képest abszolút semmilyen volt. Olyan so-so… Mármint eseménytelen, ha a valóságot nézem – szabadságolások voltak, így családilag punnyadtunk, tévéztünk és élveztük a változatos időjárást. Rendben, a hidegebbet élveztük, a meleget csak átvészeltük.

Azért voltak jó dolgok, még ha kevés is. Örültem, mert egy molyos barátnőmmel (Szimirza) összeszedtük magunkat és meglátogattuk egy másik molyos barátnőmet (Jeffit), aki egy közeli településen lakik. Az a baj, hogy nálam a jó is bajjal jár, ugyanis lemerült az aksim (yeah, felkapcsolva hagytam a világítást), szóval apu jött és addig vontatott, amíg el nem indult megint a kicsi kocsim. :)))

Igazából ez egy olyan hónap volt, amikor a közösségi médián, a családomon és a barátaimon kívül csak az olvasás érdekelt. Se kirándulni, se rokonozni, se nyaralni, se fürcsizni menni, semmi nem érdekelt. Szerencsére a többieknek se, így csendben élveztük egymás (és a könyveink) társaságát.

(Vagy CS:GO-n öldököltünk vagy South Park: The Stick of Truth-t játszottunk… :D)

❖❖❖❖❖
Mi történt 2015. augusztusában?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –

Én és a könyvek - bevallásom következik. Azt hiszem, negatív csúcsot döntöttem – magamhoz képest, ha létezik ilyen. Ebben a hónapban csak 2 db könyvvel gazdagodott a könyvtáram, ráadásul az egyiket sem vettem! A pénztárcám boldog, amíg meg nem tudja, hogy bevásároltam ebayen…

Már az előző hónapban említettem, hogy egy nagyon kedves moly megajándékoz az egyik kedvenc íróm egy regényével. A hónap fantasztikusan kezdődött, mert már 3-án megérkezett @Ligeia ajándéka - Jane Austen: Lady Susan! Ráadásul nagyon aranyos baglyos fülbevalót kaptam mellé!


Illetve kaptam egy recenziós példányt az Athenaeum kiadótól: Jodi Picoult: A nővérem húga. A könyvet már értékeltem is a blogon (itt), jelenleg azon gondolkodom, hogy vajon meghirdessem-e nyereményjátékként vagy ne? (Relax, de ha meg lehet majd nyerni, akkor a moly Nyerj könyvet! zónájában lesz meghirdetve. Még kitalálom. ;))

Más érdekeltségek –

Sikeres nyereményjáték lebonyolítás. A nyertes H. Réka az Alexandra akciót használta ki és a képen látható könyveket választotta!
Az Athenaeum kiadóval együttműködve az elkövetkezőkben recenziós példányokat kapok tőlük, amikért cserébe a blogon véleményezem az adott könyveket. Ez egyrészt azért jó hír, mert megismerkedhettek az újonnan megjelent könyvekkel, másrészt viszont úgy tervezem, ha nem is mindet, de kisorsolom őket az olvasók és a molyok között.

Kirándulás Jeffi-hez! Mivel szabin volt augusztusban, így Szimirzával ketten meglátogattuk őt! Életemben először jártam molynál – mindenesetre érdekes tapasztalat volt. Jelenleg éppen egy rablóbanda felállításán dolgozom, ugyanis Jeffiéknek minimum három szobájuk van tele könyvekkel! Lehet, hogy inkább el kéne foglalni a kecót, mert az egyszerűbb? :P A lényeg a lényeg, megkezdtem a beférkőzést – a kutyájával, a gyönyörű szép cukorfalattal a képen, már összebarátkoztam!

Öcsémmel ritkán veszünk egymásnak ajándékot, de ha igen, akkor valami vicceset vagy bolondosat. Most egy BAJNOK feliratú kólát kaptam tőle, mert rémlett neki, hogy valahol a polcon látott egy Bajnok című szép könyvet… aztán elénekelte a We are the Champions-t, amire boruljon a feledés, minden hangot elnyomó paplanja Igaz, hogy picit megorroltam rá a hónapban, mert anyu Evelyn Marsh orvosi krimijeit falja az én fantasy/urban fantasyjaim helyett, de ilyenkor mit lehet tenni? Naná, hogy nem morgok többet. :D


Továbbá Lexa Black, a Lexa és Nixi Könyveskuckója blog egyik bloggere meglepett egy blogos díjjal. Itt olvashatjátok el a bejegyzést. Igyekszem mihamarabb sort keríteni a kérdések kitöltésére és még egyszer köszönöm szépen!

Érdekesség – Jelentkeztem egy molyos ajándékozásra! Október 31-ig kell jelentkezni, eleget tenni a leírásban megfogalmazottaknak, aztán sorsolás és jövőre kapok születésnapi ajándékot valakitől! Érdekesnek tűnik, megpróbálom! :) (Az esemény: Születésnapi ajándékozás – 2016) Egyébként a legnehezebb része az, hogy össze kell szedni minimum 20 könyvet, amire fáj a fogam. Ki gondolta volna?!

Pipálgatom a Nyári Tervek –listámat:

A tervezett tízes nagy részén már átrágtam magamat – ki is jelöltem pirossal a sikeresen elolvasott könyveket, amikről írtam is a blogra. Az egy szem sárga jelölés azt jelenti, hogy elolvastam, de még nem írtam róla semmit… - írtam az előző havi összesítőbe ÉS NEM VÁLTOZOTT SEMMI. Frigg rokkáját legszívesebben örökké olvasnám, annyira imádom – szóval extra lassan haladok vele (újraolvasgatom az egyes részeket. Ez van!), de se az SZJG 8-ba, se A szentbe, se a +4 Cassie Clare könyvbe nem vágtam bele.
  

Előző havi sikerek:
ü  Sikeresen befejezni és elvégezni a TBs tanfolyamot
ü  Elmenni iszogatni és csacsogni Jeffivel meg Szimirzával valahova a városban
ü  Fagyizgatni fűvel-fával, aki kapható rá. (Azért még van pár tervezett társaság! :D)
ü  Görögdinnyét enni.
ü  Rommá ázni minimum egyszer a nyár folyamán.

E havi bővülés:
ü  Nem belehalni a sok bogárba. (- my dirty little secret: entomofóbiás vagyok….)
ü  Megnézni végre az UP!-ot (Fel!) és a Big Herot (Hős6os)!!!
ü Megnézni a The Walking Dead 5. évadát. Részeredmény: 16-ból 12-őt néztem meg + az új spin-off (Fear The Walking Dead) 1. évadjának az első részét

OhmájGád, de rohadt lusta voltam!


Helyzetjelentés:

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Írtam már róla a blogon < itt olvashatsz is róla! >, hogy beszálltam egy blogger-könyvklubba. A negyedik hónap könyve nálam a Gyakorlat teszi a mesterkedőt volt.

Abszolút beleszerettem Julie James stílusába, szerintem idén még nekiállok az FBI-sorozatának! A többiek által választott könyvek csak romantika témában egyeznek, egyébként igen változatosak. Itt nézhetitek meg, hogy ki mit választott és hogyan viszonyult a könyvéhez: Szabadon választott romantikus könyv adatlap – Vegazus már el is kezdte összegyűjteni a véleményeinket!

Szóval ennyi lett volna a Mini-könyvklub első felvonása, aminek a középpontjában a romantikus irodalom áll. Addig is, még egyszer felhívnám rá mindenki figyelmét, hogy indul a MÁSODIK KÖR! Szeptember elején kiderülnek a beválogatott könyvek, szeptember 31-ig lehet szavazni!
Amint megtudom, hogy mely 3 könyvre szavaztunk, azonnal jön egy külön bejegyzés róla.

De a hónapban már örömködtem a folytatás felett: ITT OLVASHATÓ!


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
15 könyvről írtam a hónapban bejegyzést:
  1. Chris Riddell: Ottolina és a Sárga Macska
  2. Jodi Picoult: A nővérem húga (könyv és film)
  3. Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt
  4. Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg
  5. Chris Miles: Hű, de nagy vagy!
  6. Michael Ende: Tükör a tükörben
  7. Samantha Shannon: Csontszüret (Csontszüret 1.)
  8. Lev Grossman: A varázslók (A varázslók 1.)
  9. Vivien Holloway: Mesterkulcs (Winie Langton történetek 1.)
  10. Darren Shan: Démonmester (Démonvilág 1.)
  11. C. S. Lewis: A varázsló unokaöccse (Narnia Krónikái 1.)
  12. Jus Accardo: Untouched - Érintés nélkül (Denazen 1,5)
  13. Jennifer L. Armentrout: Obszidián (Luxen 1.)
  14. Jennifer L. Armentrout: Ónix (Luxen 2.)
  15. Marie Lu: Prodigy - Született tehetség (Legenda 2.)
Hűha, ebben a hónapban aztán volt minden! Romantikus, fantasy, disztópia, realista regény, - mesék is akadtak, de novelláskötet is volt. Összességében a legtöbb könyvem valamilyen sorozat első része, szóval bátran nevezhetném a hónapot a Kezdjünk Bele Mindenféle Sorozatba kezdeményezés havának. A sorozatokba kezdés egyébként nekem nagyon megy, de befejezni csak idén kezdtem el őket… hogy a fentiekkel mikorra végzek?!

A hónap legjobb könyve a Gyakorlat teszi a mesterkedőt volt, de a TOP 3-ban mellé sorakozik a Csontszüret és a Szörnyen Titkos Részleg. Kifejezetten nehéz választani csupán hármat, mert iszonyat izgalmas és fordulatos sztorikba bonyolódtam a hónapban.

Egyéb bejegyzéseim: három book tag, két várható megjelenések poszt , egy mini-könyvklub felhívás és egy nyereményjáték sorsolás –
❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek a Pinterest tábláimról vannak vagy sajátok.
❖❖❖❖❖

1 megjegyzés: