2016. december 13., kedd



Mini-könyvklub a’la Vegazus - 6. FELVONÁS! (romantikus, chick-lit)


A témához tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt elérhetőek.

2017 januárjában startol a Mini-könyvklub HATODIK fordulója és sikerült olyan témát megszavaznunk, ami már volt, de nem a zsánerem - ugyanis a ROMANTIKUS és a CHICK-LIT műfaj nagyon kétesélyes nálam. Elfér nálam, ha az adott könyv fő műfaja más (urban fantasy, krimi, sci-fi, etc.), de a telibe realista romantikusokkal hadilábon állok. 
No, majd meglátjuk. :D

Persze az most sem merült fel bennem, hogy kihagyom a következő forduló negyedévét, szóval amikor Vegazus (A Könyv-sarok bloggere és a szervező) elérhetővé tette a jelentkezési űrlapot, már jelentkeztem is. 
Szóval… hogy is van ez?

Történt egyszer, hogy egy bloggernek az eszébe ötlött: mi lenne, ha alakítanánk egy blogos könyvklubot?! 
A blogger neve Vegazus, a blogja pedig a Könyvsarok.

2015 májusában megalapultunk és 3+1 hónapig romantikus könyveket olvastunk… Nem volt rossz, de nem az a műfaj a kedvencem. Aztán jött egy sci-fi/disztópia kör, amit egy fantasy regényekkel eltöltött negyedév folytatott, aztán egy újabb fordulónyi sci-fi/disztópia következett – mindhármat igazán élveztem, nagyon jó élményekkel gazdagodtam. A rákövetkező krimi/thriller körben valahogy nem találtam meg a helyem, de végre megismerkedtem Hercule Poirottal, ami jó volt! Most ennek a fordulónak az utolsó havában járva ismét szavaztunk arról, hogy mi legyen a 6. forduló műfaja, aztán következhet a Vegazus által választott 10 könyvből a 3 közösen olvasott megszavazása.

INFORMÁCIÓK:

IDŐTARTAM: 2017. január 1-től április 30-ig

Téma / műfaj: ROMANTIKUS / CHICK-LIT

Jelentkezés: 2016. január 31-ig* 

*(és januárban már el kell olvasnod a havi könyvet)

A cél a közös olvasás élménye és nincs nyereményjáték!

Műfajok - én mire szavaztam?

Romantikus/Chick-lit és FANTASY
Legalábbis úgy emlékszem, hogy csak erre a kettőre szavaztam, de ha megvertek se tudok visszaemlékezni rá. :’) Erre a kettőre fix, hogy ment a +1 tőlem, mert emlékszem, hogy még át is futott az agyamon, hogy ihajj, de rég volt romcsi forduló. :D

A szavazásra bocsátott KÖNYVEK

Mivel nem célom, hogy bárkit befolyásoljak, így csak azt mondom, hogy mely könyveket olvastam már, azt nem, hogy mire szavaztam. Egyébként ez életem második olyan mini-könyvklubja, ahol egyet sem olvastam a felsoroltak közül. :D Annyit elárulok, hogy 4 könyvre szavaztam és ebből 1 magyar van, illetve, hogy kettőt nagyon el szeretnék olvasni, a másik kettőt inkább merészségből szavaztam meg. Majd meglátjuk!




Jelentkezés! Szavazás!

A szabályok az előző forduló óta megszigorodtak, szóval a régi motorosknak is érdemes átolvasni újra a SZABÁLYZATOT Vegazus blogján: A SZABÁLYZAThoz ide kattints!

Szemezgetés a szabályokból:
- Az első három hónapban előre meghatározott könyveket kell olvasni, tehát januárban, februárban és márciusban is minden résztvevő ugyanazt a regényt olvassa (minden hónapban egyet). Áprilisban szabad a vásár, amennyiben Vegazus leOKÉzza a választásodat. (Ha megfelel a feltételeknek, nem kell aggódni.)
- Mind a négy hónapban az aktuális könyvről ajánlást/kritikát kell írni. Ez a könyvértékelés legalább 10 saját, bővített mondatból kell álljon, tehát ebbe nem tartozik bele a fülszöveg, az idézetek és egyéb könyvinformációk. Az értékelésben legalább 5 olyan mondat kell legyen, ami nem a cselekmény leírásáról szól, hanem a saját véleményről, a kiváltott érzésekről, gondolatokról, vagy a könyv méltatásáról.
- Ha nincs blogod, de szeretnél részt venni, az is megoldható, mert van egy közös blog, ahova írhatsz Vegazus segítségével!
- Ha annyira szenvedsz a könyvtől, hogy nem akarod tovább olvasni, az nem probléma, ez esetben is írj róla értékelést, amiben kifejted, hogy miért nem tetszett, ezt is el fogom fogadni.
- Ha már olvastad korábban a könyvet és van róla olyan bejegyzésed, ami 6 hónapnál nem régebbi, akkor nem kell újra olvasnod, elég ha elküldöd ennek a bejegyzésednek a linkjét.
- Ha 6 hónapnál régebbi a bejegyzésed, vagy nincs is, akkor új bejegyzést kell írnod róla, és ehhez erősen ajánlott a könyv újraolvasása.
- Újítás (!!!), hogy a három közösen olvasott könyv közül legalább egy biztosan magyar írótól fog származni. (Vagyis a legmagasabb pontszámot kapó magyar tuti bekerül a közösen olvasottak közé.)

ISMÉTLÉS: 1 könyvre és a róla szóló megértékelés megírására 1 hónapod van, és NEM csúszhatsz át a következő hónapra, le kell adnod vagy buktad a hónapot.*
*Semmi nem történik, ha buktad a hónapot! Ha két közösen olvasós hónapot buktál, akkor nem szavazhatsz a következő kör műfajára és a 10 könyvére, de semmilyen egyéb szankció / büntetés nincs. Ez egy játék és közösségépítő program!

Szóval, ha kedvet kaptál…!

JANUÁR 31-ig jelentkezhetsz itt: Könyvsarok/Mini-könyvklub 6, de ne felejtsd el végigolvasni a szabályokat a félreértések elkerülése végett! Jelentkezés után pedig ne felejts el szavazni az olvasni kívánt könyvekre – és ezt csak akkor teheted meg, ha dec. végéig jelentkeztél! 
✿✿✿✿✿
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
✿✿✿✿✿


4 megjegyzés:

  1. Ó, azt hiszem nem ment át a hozzászólásom... :( Röviden az volt a lényege, hogy jól emlékszel, a fantasy-ra és a romantikus/chick-litre szavaztál. Kettőnél többre nem is lehetett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy sikerült összekaparnom az emlékeimből némi információt! ;) Általában mindent olyan hűségesen lejegyzetelek (vagy megkérdezlek :D), de most nem írtam le. :(

      Törlés
    2. Azért meglepő, hogy a bejegyzés elején nagyon úgy tűnik, mennyire tartasz ettől a választott témától, miközben ugye te is erre szavaztál! :D

      Törlés
    3. Nem vagyok szívbajos, szóval simán megszavazom a nehezebb dolgokat is. Kivéve, ha életrajz/memoár vagy történelmi regény. Ha érted.... ;)

      A klasszikus/kortárs szépirodalommal vagyok még így. Azt is szeretném nagy eséllyel, de tartok is tőle, hogy egyszer bekerül.

      Törlés