2019. június 29., szombat



Júniusi megjelenések, amiket szeretnék elolvasni



Kiadó szerint:

(magyar) Álomgyár, Corvina, General Press, Kalligram, Kolibri, Magyar Napló

+ angol havi megjelenések a bejegyzés végén
  
A legtöbb e havi MAGYAR megjelenés ebben a hónapban az Ünnepi Könyvhét idejére esett, és az akkori megjelenésekről készült egy külön blogbejegyzés, amit itt olvashattok: Könyvheti megjelenések, amiket jó lenne elolvasni és/vagy a könyvespolcon tudni! ;) Szóval ezek a mostaniak még azok mellé jönnek a „Jaj, de elolvasnám!” elnevezésű listámra.

FIGYELEM!

A poszt nem az összes havi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amik megtetszettek a friss megjelenések közül. Illetve annyi változás történt, hogy nem másolgattam be a fülszövegeket (A könyv címére kattintva a Molyon elolvashatjátok!), de visszahoztam a privát véleményes részt, amiben lepötyögöm, hogy miért érdekel az adott megjelenés!
vvvvv

Magyar megjelenések
Álomgyár


(Címkéi: romantikus adult fiction autizmus)
Miért érdekel?
 ~ Valamiért vonz a történet, hiszen a főszereplőjének „nincsenek érzései”, míg a családja szerint pedig csak másként viszonyul az érzelmekhez… ezért az anyja fogja magát, és elutazik neki asszonyt keresni! :D Hát én kész vagyok ettől a fülszövegtől, mi sülhet ki ebből?!

Corvina

(Címkéi: állattartás férfiak humoros ajándékkönyv)
Miért érdekel?
 ~ Megláttam a Libriben a pultnál, és szívem szerint azonnal belelapoztam volna, mert annyira bugi a címe! (És előfordulhat, hogy én is így vagyok az emberekkel… bár most éppen állat nélküli gazdi vagyok. *hüpp*)

General Press

(Címkéi: chick lit humoros romantikus)

Miért érdekel?
 ~ Ismét csak azt tudom mondani, hogy egészen elbűvölőnek tartom a fülszöveget a maga abszurditásával együtt. Az ehhez hasonló bolondos témákat imádom filmben, hátha könyvben is tetszene.

Kalligram

(Címkéi: sci-fi disztópia)
Miért érdekel?
 ~  Sci-fi disztópia miért is ne érdekelne? Részlet a fülszövegből: „kegyetlen, apokalipszis utáni világban maroknyi túlélő vándorol ide-oda a folyton zuhogó esőben és soha el nem fogyó sárban, hogy össze-összetalálkozva újra meg újra élet-halál harcot folytasson a radioaktív rozsdavidék egyre fogyatkozó erőforrásaiért”.

Kolibri


(Címkéi: illusztrált ismeretterjesztő képregény)
Miért érdekel?
 ~ Tulajdonképpen érdekes élmény volt a mozifilmek megnézése után elolvasni a korábban megjelent Szereplők nagykönyve című gyűjteményt, ezért most kicsit elmélyednék az új kiadványban. Mivel már beszereztem, belelapozva úgy néz ki, hogy ez egy sokkal részletesebb könyv, ami jobbára a képregényekkel foglalkozik…

Magyar Napló


(Címkéi: illusztrált mesekönyv gyerekeknek)
Miért érdekel?
 ~  Nem tudom, mi ez, de iszonyat cuki a borítója is, ezért muszáj lesz meglesnem pár hét múlva a gyerekkönyvtárban! Jó lenne megtudni, hogy az én álmaimról ki szokott dönteni a két uralkodó közül… =)

Külföldi megjelenések

romantikus YA
YA
fantasy mítosz romantikus YA
romantikus YA
állatmese mesekönyv
YA
fantasy kaland ifjúsági
LMBT+ romantikus YA
YA antológia
YA
retelling disztópia horror YA
LMBT+ fantasy YA
YA graphic novel
LMBT+ romantikus
LMBT+ romantikus NA
fotóalbum
fantasy mágia ifjúsági
történelmi időutazós romantikus fantasy
romantikus chick lit
sci-fi horror novellagyűjtemény
romantikus chick lit
LMBT+ ifjúsági/YA
YA
LMBT+ YA
fantasy mágia rejtély thriller
LMBT+ thriller YA
fantasy sci-fi YA
fantasy graphic novel ifjúsági
romantikus YA
romantikus chick lit

vvvvv
Köszönöm a figyelmet! Jó olvasást!
A borítók a könyvek borítói. Az Érdekel és Megjelenik táblán gyűjtöm őket.
vvvvv




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése