2019. július 28., vasárnap



Borítómustra | Blogturné Extra (Az anyák)


A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Brit Bennet díjnyertes regénye, Az anyák. A szívet tépő kötetről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, a turné végén egy példány megnyerhető a könyvből.

Fülszöveg:

Minden egy titokkal kezdődik.
Nadia Turner, a lázadó, gyászoló, tizenhét éves szépség az utolsó félévét tölti a középiskolában. Miközben még mindig az édesanyját siratja, aki nemrégiben öngyilkosságot követett el, Nadia összegabalyodik a helyi lelkész fiával. Luke Sheppard huszonegy éves, egykori focisztár, akit a sérülése arra kényszerített, hogy egy lepukkant étteremben pincérkedjen. Mindketten fiatalok, az egész kapcsolat nem komoly. De az ebből a kamasz-románcból származó terhesség – és az ezt követő abortusz – olyan következményekkel jár, amelyek jóval túlmutatnak a fiatalságukon. Nadia mindenki elől elrejti a titkát – beleértve Aubrey-t, az ő istenfélő legjobb barátnőjét is. Az évek gyorsan telnek, nemsokára már Nadia, Aubrey és Luke is felnőttek, ám még mindig azoknak a döntéseknek az árnyékában élnek, amiket egy tengerparti nyár folyamán hoztak.

Nemsokára egy szerelmi háromszögben találják magukat, és közben folyamatosan kísérti őket a kérdés: mi lett volna, ha másképpen döntenek?
Magával ragadó, lírai prózájával Az Anyák azt boncolgatja, vajon a „mi lett volna ha” lehet-e hatalmasabb, mint egy élmény maga. Hogy vajon az idő múlásával mindig is fiatalabb énünk döntéseinek, a minket felnevelő közösségnek a rabszolgái leszünk-e, és vajon örökre hatással lesznek-e az életünkre.
Minden jó titoknak megvan a maga íze, mielőtt az ember továbbadná, és ha rászántunk volna egy pillanatot, hogy kicsit megforgassuk a szánkban, akkor talán észrevettük volna az éretlen titok savanykás ízét, amit túl korán csippentettek le, loptak el, és adtak körbe, mielőtt még megérett volna a szüretre.

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Oldalszám: 320 oldal / puhatáblás
ISBN szám: 9789634575719
Fordította: Szujer Orsolya
Eredeti mű: The Mothers / Eredeti megjelenés éve: 2016


--- Olvassatok tovább! ---

vvvvv
Riverhead Books, 2016 – angol borító


Πόλις, 2019 – görög borító


Autrement, 2017 – francia borító


Giunti, 2017 – olasz borító


J'ai lu, 2018 – francia borító


Хермес, 2018 – bolgár borító


Océano Hotel de las letras, 2017 – spanyol borító

מודן, 2019 – héber borító


Nyereményjáték:

Az anyák egyik főszereplője Nadia Turner, a színes bőrű fekete lány, aki a szegénységből a tudásával akar kitörni, és a gimnáziumából egyedüliként kerül be egy borostyánligás egyetemre.

A mostani játékunk során olyan Nadiához hasonló, okos fekete nőkről találtok információkat, akik nagy hatással voltak a világra, de nem volt egyszerű elindulniuk. A rövid leírás során találjátok ki, hogy kiről van szó, és írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladvány: 

Oscar-, Emmy-, Golden Globe– és Tony-díjas amerikai színésznő és producer. Az egyik legismertebb szerepe A segítség c. filmben volt, ami azért is fontos számára, mert az édesanyja is ugyanolyan megalázott cseléd volt, mint akit ő is alakított a filmben. A színésznő a szakmai sikere mellett mást is fel tud mutatni, 1988-ban lediplomázott, és díszdoktorrá is avatták, emellett a kultikus Juliard iskolát is elvégezte.


ÁLLOMÁSOK:
07.26. - Olvasónapló
07.28. - Hagyjatok! Olvasok! extra állomás
07.30. - Sorok Között
08.01. - Sorok Között extra állomás
08.03. - Kelly & Lupi olvas

vvvvv
Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!
Köszönöm a figyelmet!
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése