2019. július 29., hétfő



Mini-könyvklub a’la Vegazus - 14. FELVONÁS!


A témához tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt elérhetőek.

Pár napja megérkezett a tájékoztató e-mail Vegazustól, hogy szeptemberben indul a 14. fordulója a könyvklubnak, és máris lehet jelentkezni és szavazni a következő fordulóra! Több se kellett, már regisztráltam is, pedig még hátra van egy hónap - a kedvenc hónapom: az, amelyikben szabadon választhatok magamnak olvasmányt a ki nem választottak közül!

(Hogy mit fogok olvasni augusztusban? Nos, bementem a könyvtárba KÉT könyvért, és mivel csak az egyik volt bent, így azt fogom... Ez a regény pedig egy sci-fi sorozat első része: John Scalzi: Vének háborúja. Szerintetek tetszeni fog?)

Visszakanyarodva az új körre. A mostani lista, mint általában, most ijesztőnek tűnt elsőre, de csak választottam 4 olyat, amit szívesen olvasnék.*... 
*Vagy ha nem is olvasnám "szívesen", valamennyire legalább érdekel... :D
Olvass tovább...!

 De miről is van szó?

Történt egyszer, hogy egy bloggernek az eszébe ötlött: mi lenne, ha alakítanánk egy blogos könyvklubot?! 
A blogger neve Vegazus, a blogja pedig a Könyvsarok.
Szóval 2015 májusában megalapultunk, és azóta csak olvasunk, olvasunk és olvasunk. Volt már fantasy, horror, romantikus, krimi, szépirodalom, sci-fi, disztópia, thriller, de történelmi és életrajzi regény is porondon. A társaság változékony, de vannak törzstagok; a klubtagok általában jó fejekből, olvasni szerető emberekből áll össze - szóval csak ajánlani tudom magunkat! ;)

INFORMÁCIÓK:

IDŐTARTAM: 2019. szeptember 1-től december 31-ig
Téma / műfaj: VEGYES
Jelentkezés*: 2019. szeptember 30. éjfélig 
*(és abban a hónapban már el kell olvasnod a megszavazott könyvet)

A cél a közös olvasás élménye és nincs nyereményjáték!

Megszavazandó könyveink

Mivel nem célom, hogy bárkit befolyásoljak, így nem árulom el, hogy melyik 5 regényre szavaztam az alábbiak közül. Annyit elmondhatok, hogy egy regényt már olvastam (nyilván a leghumorosabbat a felhozatalból), és a többi közül elég nehezen választottam. Egyik se az én stílusom..., bár többel már találkoztam a Molyon. ;)





Szemezgetés a szabályokból:

A szabályok egy kicsit változtak, szóval a régi motorosoknak is érdemes átolvasni újra a SZABÁLYZATOT Vegazus blogján: A SZABÁLYZAThoz ide kattints!

- Az első három hónapban előre meghatározott könyveket kell olvasni, tehát szeptemberben, októberben és novemberben minden résztvevő ugyanazt a regényt olvassa (minden hónapban egyet).
- Decemberben a megadott könyvek közül választ mindenki magának egyet. (A szavazás utáni maradék könyvek közül lehet választani, de újraolvasás nincs.)
- Mind a négy hónapban az aktuális könyvről ajánlást/kritikát kell írni. (Ez a könyvértékelés legalább 10 saját, bővített mondatból kell álljon, tehát ebbe nem tartozik bele a fülszöveg, az idézetek és egyéb könyvinformációk. Az értékelésben legalább 5 olyan mondat kell legyen, ami nem a cselekmény leírásáról szól, hanem a saját véleményről, a kiváltott érzésekről, gondolatokról, vagy a könyv méltatásáról.)
- A három közösen olvasott könyv közül legalább egy biztosan magyar írótól fog származni.

Szóval, ha kedvet kaptál…! 

✿ ✿ ✿ ✿ ✿
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
Képek a Pinterest tábláimról és Vegazus blogjáról.
✿ ✿ ✿ ✿ ✿


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése