2019. július 30., kedd



Tiffany Reisz: A ​kastély (Eredendő bűnösök 9.)



18+ tartalom!



Mon dieu – sóhajtotta Kingsley, amikor Polly hagyta, hogy levegőhöz jusson. – Istenem.
– Polly úgy csókolt, hogy Kingsley ajka máris bizsergett. Duzzadt volt, és arra vágyott, hogy újra megcsókolja.
– Ma este én vagyok neked a dieu – mondta Polly. – Az istennőd vagyok, ez az ágy a templomunk, és te vagy az áldozat. Áldozd fel magad nekem!


Fülszöveg:
v
Egy titokzatos francia katonai hírszerzési szövetkezet kicsapongó ügynökeként Kingsley Boissonneault az égvilágon mindent csinált már – kémkedett, hazudott és parancsra ölt. Jelenlegi megbízása azonban az eddigiekhez képest meglehetősen szokatlan. Parancsnokának unokaöccsét egy szexszekta hálózta be, és rá bízták a feladatot, hogy épségben hazahozza a fiút.
A szekta bibliája az O története, az extrém szado-mazochizmusáról hírhedt francia regény. A társaság egy olyan vidéki kastélyban működik, amelyben egy fordított világot hoztak létre: ahol a nők uralkodnak és a férfiak az ő engedelmes szolgáik. De valóban engedelmesek? Amint befogadják, Kingsley-t a titokzatos Madame gyorsan a bűvkörébe vonja. Ez a nő a bölcsesség, az erő és a szépség megtestesítője, és azt ajánlja fel a férfinak, amire az mindig is vágyott. És mi ennek az ára? Örökre lemondani az egyetlen személyről, akit valaha szeretett.
Csak felnőtt olvasóinknak ajánljuk.

Könyv információk:
Eredeti mű: The Chateau
Eredeti megjelenés éve: 2018

Libri, Budapest, 2019
320 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789634335269 ·
Fordította: Szilágyiné Márton Andrea

VÖRÖS ÉVEK:

FEHÉR ÉVEK:
5. A szent
6. The King (angol)
7. The Virgin (angol)
8. The Queen (angol)

ÖNÁLLÓ RÉSZ:
(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Elöljáróban el kell mondanom, hogy bár 9. részként van megjelölve a regény, igazából egy önálló kötetként is működő, elképesztő spin-offja az Eredendő bűnösök című sorozatnak. Szóval, ha kedvetek támadt egy lehengerlő, szókimondó, helyenként obszcén történetet olvasni, amiben a BDSM is főszerepet játszik, akkor hajrá! Kezdhetitek ezzel a könyvvel!

A történetről…

A kastély című regény főszereplője a 24 éves Kingsley, aki egy francia kémügynökség hadnagyaként hosszú lábadozás után azt a nem hivatalos küldetést kapja, hogy mentsen meg egy 19 éves srácot egy szexszektából. Persze akadnak finom apróságai a küldetésnek - például el kell nyernie egy titokzatos, Madame nevű hölgy bizalmát,  és be kell kerülnie a nők uralta háztartásba férfiszolgaként, ahol a megmentendő fiúcska éppenséggel az ezredesének az unokaöccse.
Kingsley-t nem kell félteni, ugyanis ismeri már, hogy milyen az, amikor valaki az uralma alá hajtja - álmaiban kamaszkori szerelme és domja, Søren kísérti, így megismerhetjük egy kicsit a kapcsolatukat, a múltjukat is.

Madame, Colette és Polly

Szerintem…

Nem titok, hogy bár nehezen kezdtünk az írónővel – jócskán kiakasztott ez a szolgaverős téma A szirén című első részben -, mégis az egyik kedvenc sorozatommá vált a magyarok között mostohagyerekként növekvő Eredendő bűnösök sorozat. (Infó: Immár a 4. magyar kiadónál jelenik meg Tiffany Reisz regény, ha csak az Eredendő bűnösök sorozatot nézzük, akkor már a 3. kiadó a Libri, amelyik felkarolta.)

Ráadásul Kingsley már a korábbi történetekben is az egyik kedvenc titokzatos és érdekes háttértörténetű figurám volt, akiről nagyon ritkán csepegtetett információt az írónő (Ráadásul háttérszereplőnek indult a karakter!), így kapva kaptam a lehetőségen, hogy betekintsek életének abba az évébe, amikor megkísértette Madame „szektája”. Sørennel való D/s (Domináns/szubmisszív) és SM (=a szadizmusra és mazochizmusra való nyitottságot jelenti) kapcsolata segít neki bekerülni Madame kastélyába, segít közel kerülnie a „családhoz”. Megismerjük O történetének egy megcsavart verzióját, ahol az idősebb férfi szüzet hoz a házhoz, hogy kinevelje szolgának, ám a szolga visszavág, dominánssá válva elűzi korábbi urát, és átrendezi az otthonukat egy hellyé, ahol a nők uralkodnak a férfiakon.
  


– Jézusom, hát hány dildó van ebben a házban? – kérdezte Kingsley, és önkéntelenül is elmosolyodott a gondolatra, hogy Colette egy vibrátorral nyitja meg magát, hogy felkészüljön rá.
– Annyi, hogy ha maga esetleg hirtelen eltűnne, nem különösebben hiányolnánk.



Madame-nak és az ott élő nőknek isteni a stílusa, imádtam minden egyes Kinsgley-cincáló beszólást és helyre rakást! (Bizony, bizony, itt minden férfinak tudnia kell a helyét.) Nem mondanám, hogy megkedveltem a kastély úrnőjét, de meg kell hagyni, hogy bár imádom Kinget, ebben a regényben Madame története vitte a prímet, és a pálya szélére söpörte az én drága franciámat. Madame legalább olyan titokzatos, mint Tiffany Reisz többi központi karaktere. Jól felépített és sebzett múltja van, de csak apránként ismerhetjük meg a történetét, és még így is képes bedobni egy meglepetés infóbombát a végén, amitől minden megváltozik. (Nagyot ütött a mostani regény vége is!)

Nagyon kedveltem még Pollyt, aki egyből ellátja a kastélyba érkező Kingsley baját az első éjszakán, bár azért néha csak pislogtam a beszélgetéseiken és a csipkelődéseiken. Általában nem kedvelem, ha egy regényben ennyi káromkodás van, de könnyen túlléptem rajta, mert nem volt se túltolva, se rosszul használva. Szókimondónak elég szókimondóak, de passzolt a karakterükhöz. Egyedül talán Colette nem fogott meg magának a megismert nők közül, de ő nagyon elsikkadt a többiekhez képest.

Kingsley és Søren

Összességében

Izgalmas, erotikus és mégis humoros. A történet remek, és nagyon tetszett, hogy mennyire átírta Madame az erőviszonyait a kastélynak pusztán azzal, hogy a sarkára állt. Imádtam, hogy mindig meg tudtak lepni a karakterek: akár a szüzességükkel, akár egy bébivel, akár egy bosszúálló sztorival, bármivel. Ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy szerintem erősebb idegzet kell a regényhez, mert elég meredeknek tartom Madame történetét, ahogy a szadisták elmejátékait is! Természetesen az sem árt, ha valaki nem csupán vanília szexről szeret olvasni, hanem nyitott a szexuális perveziókra is.

Régóta gondolkodtam azon, hogy vajon a fiatal Kingsley milyen titkosügynök/kém lehetett, mielőtt megalapította a Nyolcadik Kör nevű BDSM klubot, de ezt vártam. Azt hiszem, ez a mocskos szájú francia megint elváráson felül teljesített nálam. Érdekes volt többynire az álmaiból megismerni a tél illatú, farkaslelkű volt iskolatársához fűződő viszonyát és az iránta érzett szerelmét. 

Kedvenc rész: imádtam a végén azt, amikor Madame veszi kezelésbe Kingsleyt, és „megvuduzza”* az agyát! (*Csúnyábban mondják a regényben, de akit érdekel, olvassa inkább el.)

Értékelés: 5


Olvasnék még az írónőtől?

Abszolút. Amint befejeztem A kastélyt, előkerestem az első magyarul megjelent könyvét, olvasni kezdtem, és tegnap be is fejeztem. Odáig vagyok a stílusáért, a szereplőiért, és úgy általában mindenért, ami Eredendő Bűnösök! Jó lenne, ha folytatódna a kimaradt TR regények kiadása.

Meg egy utolsó gondolat: Annyira imádtam visszatérni Kingsleyhez (és általa Sørenhez), eszembe sem jutott, hogy ennyire hiányoztak, amíg el nem kezdtem olvasni ezt a könyvet! (És még mindig csak Gaspard Ulliel jöhet szóba nálam, mint Kingsley. )

Kedvcsináló idézetek:
v
   
(credit: kosumiso)
– Mert ha az ember egy ilyen gyönyörű lényt lát, egy fehér farkast, akkor szeretné megsimogatni. – Kingsley megrázta a fejét. – Ne tegye! Odelesz az egyik keze.
    – Vagy a szíve? – Madame most ugratta.
    – Nekem legalább volt szívem, amint (sic!) elveszíthettem. Neki jég van az ereiben, a szíve helyén pedig kő. – Kingsley nagy levegőt vett. – És ami még rosszabb: zongorázik is. Csodálatosan. Minden kegyetlen volt benne. Még az erényei is.
    – Folytassa! – Madame szemében farkasszerű sóvárgás csillant meg. – Imádom hallani, ahogy róla beszél! Olyan, mintha végignézném, ahogy maga elevenen megnyúzza magát.
v
    – Hazudott nekem – mondta a nő.
    Kingsley megfeszült, de nem szólalt meg. Több esze volt annál, mint hogy bármit is mondjon egy ilyen típusú vádra.
    – Azt állította, hogy jóképű. Maga nem jóképű – mondta a nő. – Maga egy remekmű.
v
    – Kétféle jóképű férfi létezik a világon – mondta Polly. – Az egyik azt gondolja, hogy ő Isten ajándéka a nőknek.
    – És?
    Polly arcon csókolta Kingsley-t, és a tükör felé fordította.
    – A másik viszont valójában Isten ajándéka.

v v v v v
További borítókat pedig a GoodReads-en találsz.
v v v v v

Mi történik akkor, ha egy kicsapongó életmódot folytató titkosügynöknek éppen egy szexszektába kell beépülnie? Kingsley-t egy vidéki kastélyba küldik, ahol egy olyan szekta működik, aminek a bibliája az extrém szado-mazochizmusáról hírhedt francia regény. Mi történik, ha a férfi itt talál rá önmagára?
Tartsatok bloggereinkkel, és kövessétek nyomon az Eredendő bűnösök sorozat egyik központi karakterének előtörténetét! Ne feledjétek, hogy a turné végén az egyik szerencsés olvasónk meg is nyeri A KASTÉLY című regényt a Libri kiadó jóvoltából!


Nyereményjáték:

Főszereplőnk, Kingsley a katonai hírszerzési szövetkezet ügynökeként nagyon alapos megfigyelő, és mivel a regényben egy szexszektába keveredik, úgy gondoltuk, hogy összekötjük ezt a két szálat nektek. Minden állomáson elrejtettünk egy parafíliát (parafília: más néven szexuális deviancia, régebbi nevén szexuális perverzió, mely alatt a nem szokványos tárgyak, szituációk vagy személyek iránti szexuális vonzalmat értik), de nem elég kitalálnotok, hogy melyiket, arra is rá kell jönnötök, hogy hogyan rejtettük el! Miután megtaláltátok a parafília nevét, írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő rubrikájába. Jó nyomozást!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Segítség: Keresd a ... betűket!


ÁLLOMÁSOK:

08/01 – Cbooks


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése