2019. július 11., csütörtök



Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Replacement - A randiguru szárnysegéde (Szárnysegéd Bt. 2.)

Korhatár javaslat: 18+


– Hazaviszel? – érdeklődtem.
– Attól függ. Egész úton halálra fogsz bosszantani?
– Nem – kamuztam.
Azért élek, hogy őt idegesítsem. Attól marad stabilan a helyén köztünk a határvonal. Megmarad a világegyetem egyensúlya.


Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A Szárnysegéd Bt. kettes számú szabálya: Soha ne mutasd ki, hogy mennyire akarod a másikat!
Lex utálja Gabyt. Gaby utálja Lexet. Legalább kölcsönös az érzés, nem? Lex nem tehet mást, igyekszik túlélni azokat a heteket, amikor kiképezi Gabyt a Szárnysegéd Bt. munkatársává, és kész. Igen ám, de miután elkezdenek együtt dolgozni, majd’ szétveti őket a szexuális feszültség. Lex nem tudja eldönteni, hogy megfojtsa a lányt, vagy felrakja a legközelebbi strapabíró asztalra.
Gabynak van egy titka. Egy olyan dolog, amit nemcsak a legjobb barátja, de az ellensége elől is titkol. A határok lassan elmosódnak. Lex egyre kevésbé az a gazfickó, akinek Gaby tartotta, és… kezd valami egészen mássá alakulni az, ami köztük van. Gaby mindig is utálta, hogy kicsit vonzódik Lexhez – egyetlen informatikus hallgatónak sem szabadna ilyen jó testének lennie, és ilyen jól kinéznie szemüvegben –, mert „Lex Luthor” egy gonosz nőfaló. Veszélyes. Gabynak távol kellene tartania magát tőle. Nagyon-nagyon távol… De hát mindig is vonzotta a veszély.
Mi van akkor, ha kezdesz beleesni az ellenségedbe?

Könyv információk:

Eredeti mű: The Matchmaker's Replacement
Eredeti megjelenés éve: 2016
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
352 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789634575696 ·
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Duológia:
1. A csábítás szabályai
(befejezett)
(Az értékeléshez olvass tovább!       )
Szerintem…

A kétrészes sorozat első része nem igazán mozgatott meg, mert nem vagyok oda azokért a sztorikért, amikben sportolók a főbb szereplők. (Oké, oké, drága Olvasó, a HIM - Ez a srác című regény az egyetlen kivétel!) Viszont már annak is tetszett az alapötlete, hogy két barát kitalál egy Szárnysegéd Bt.-nek nevezett céget, amin keresztül későbbi ügyfeleik megszerezhetik az általuk kedvelt/szeretett személy figyelmét. Az első regényben Ian, a Superman becenevű  "jófiú" történetét ismerjük meg, míg a második részben a legjobb barátjának, Lexnek a sztoriját, aki nem véletlenül kapta a becenevét Lex Luthorról, az egyik kedvenc főgonoszomról. Gazdag, igazi zseni, stílusos, szuper a szövege - és irtó rohadék tud lenni!

Vonzott a Szárnysegéd Bt., de még jobban vonzott a főszereplő személye. Szerintem minden történetben a főgonoszok, a rosszfiúk az igazán érdekes karakterek, nekik a legérdekesebb a háttérsztorijuk, mindig övék a legbadassebb motiváció, és az eszközeik... Ajh... Szóval a gonoszok menők, főleg ha egy plot twist során kiderül róluk, hogy VAN SZIVÜK!


A történetről…

Adott Lex, akit a legjobb barátja, Ian eltilt fogadott húgától, Gabytől. Nos, ki mással akad össze szerencsétlen Lex Luthor, mint az ő Superman barátjának a hugicájával, akire egyből rá is kattan, mert eltér a bulira toppanó többi csajtól. Nyilván választás elé állítják: barát vagy kamaty Gabyval, és ő elég otromba módon lerázza az akkor 18 éves lányt. Történetünk 4 évvel később játszódik, amikor Gaby és Lex elképesztő módon rühelli egymást, Ian viszont rátalált élete szerelmére, Blake-re (a fent említett első részben).

Lex egy nagyon is szerethető főgonosz, mert annak ellenére, hogy folyamatosan vitatkozik Gabyvel, mégis segít neki a munkában, a sulis tananyaggal, és úgy általában odafigyel rá. (Khm... Masszívan hackerkedik a pacák, szóval enyhén para!) Mivel Ian figyelmét elvonja A NŐ, Lexre hárul, hogy észrevegye, hogy ellensége nagyon lefogyott, le van csórósodva, lepra helyen melózik... Mit tesz egy főgonosz, ha a titokban imádott nőnek gondjai vannak? Beveti a szupergonosz képességeit - pl. megkukkolja a lány bankszámláit -, és megpróbál segíteni neki... IMÁDTAM, amikor Gaby talált egy nasi csomagot az ajtóban, amit a Pókember küldött neki! Azt hiszem, hogy abban a pillanatban a szívembe zártam Lexet!


Superman: Ha boltba mész, hoznál nekem óvszert?
Lex Luthor: Vedd meg magadnak a kurva kotonodat!
Superman: XXL-es legyen és bordázott, köszi.
Lex Luthor: Melyik részét nem érted annak, hogy „nem”?
Superman: Blake-nek pedig tampon kell.


A regény abszolút aranyos és szórakoztató! A történetet felváltva követhetjük nyomon Gaby és Lex szemszögéből (E/1), ami azárt szuper szerintem, mert amíg Gaby utálja Lexet, addig a férfi oda meg vissza van a csajtól. Kifejezetten szeretem azokat a sztorikat, ahol a pasik titokban olvadoznak a kiszemelt nőtől, de amíg belül viakodnak magukkal, addig kintről csak annyi látszik az arcukon, mintha épp gutaütést kapnának. Haláli!

Sajnos bár a regény elolvasása, majd újraolvasása után (Igen, kétszer is elolvastam szinte egymás után, mert hiányoztak!) is úgy érzem, hogy nem kedveltem meg Iant. Hiába érdekelne az első rész Gaby meg Lex miatt, és hiába érdekelne egy kicsit jobban a Szárnysegéd Bt. - Iant távolinak érzem, és nem szeretnék a fejébe mászni...

A regény stílusa jobbára humoros és romantikus, és minimálisan erotikus. Ami engem kifejezetten zavart, az a regény elején olvasható rengeteg blőd hasonlat meg a farok különféle tevékenységeivel kapcsolatos rész volt. Pl.: „Kívülről higgadt maradtam, képzeletben viszont hátba veregettem magam, és cigánykerekezett a farkam.”, bár egy ponton meg Lex azt gondolja a farkáról, hogy "irigyekedő a farkam" (az első pontos idézet, ezt meg nem volt türelmem visszakeresni, annyira borzasztó...) Ezek miatt majdnem abbahagytam az olvasást már a könyv legelején...

Szerencse, hogy ahogy mind közelebb kerülnek egymáshoz a karakterek - mind helyileg, mind érzelmileg -, úgy lesz mind viccesebb és mind szerelmesebb a regény alaphangulata, ami nagyon bejött. Jól esett olvasni, habár akadtak benne elhagyhatatlan klisék. Igazi nyári-tavaszi romantikus történet.

Összességében

Nem az én világom, de mindenképpen izgalmas kitekintés volt a megszokott olvasmányaim közül. Lex egy abszolút szerethető főgonosz, de a női főszereplőt, Gabyt is megszerettem a családjával való törődése miatt! A történet bejött, főleg Lex titkos, romantikus gesztusait szerettem (meg az összes részt, amiben ő szerepelt). Egyébként annyira jó humora van a történetnek, hogy nemrég újraolvastam, holott az első olvasásom se volt túl régen. Gaby és Lex párharca egyszerűen fenomenális volt, rengeteget dobott rajta, hogy az egyik karakter titokban odavan a másikért, és mi a váltott szemszög miatt olvashatunk a fejükben! 

Kedvenc: Gaby apjának börtönös szövege
Mélypont: Hearts Férfiklub eseményei

Értékelés: 4

Kedvcsináló idézetek:
v
– Egy korodbeli nőnek átlagosan naponta ezernyolcszáznegyvennyolc kilokalóriára van szüksége, plusz-mínusz egy kevésre. Ez a mozgásmennyiségtől, az anyagcserétől és az ülve töltött időtől függ.
– Köszönöm, Siri. Nem emlékszem, hogy elindítottalak volna, de mindig rohadt segítőkész vagy.
Vicces lexizmus. Szörnyen furcsa szokásom szerint hajlamos vagyok random adatokkal dobálózni, ha feszült vagy ideges vagyok. Amit valójában soha nem vagyok.
A franc essen Gabyba! Totál kicsúszott miatta a lábam alól a talaj!
v
A szex csak egy képlet, amit ugyanúgy briliánsan oldok meg. És az orgazmus? Az pedig egyszerű matematikai egyenlet, amit tökélyre fejlesztettem. És ha van egy jóképű fazon, aki tényleg tudja, hová kell nyalni, mikor kell szünetet tartani, és hogyan kell szívogatni… hát, akkor gyorsan elterjed a híre.
v
– Tudod, én nagyon jó partner vagyok a tanulásban. – Hallottam… – dorombolta. Hát persze, hogy hallotta. Mindenhová eljutott a hírem. Nappal közönséges kocka vagyok, aki ideje nagy részét az informatikai laborban töltve tanítja a saját tanárait programozni. Bakker, még kutyákat is fogadtam be, Greenpeace-es szórólapokat osztogatok és hajléktalanszállóknak adakozom. Na, de éjszaka?

v v v v v
A képek a Pinterest táblámról származnak:
Különböző borítók a könyvhöz: GOODREADS
v v v v v


Máris megérkezett A csábítás szabályai folytatása, amiben az ott megismert Lex és Gaby romantikus kalandjait követhetjük nyomon. A könyvről két értékelést, és két extra állomást találtok a Blogturnén, és egy példányt nyerhettek is a kötetből!



Nyereményjáték:

A kötet főhőse, Lex elég gyakran hasonlítja magát Superman fő ellenségéhez, Lex Luthorhoz. Így a mostani játékunk is a leghíresebb Luthorra vonatkozik. Minden állomáson találtok egy Mr. Luthort, a feladatotok, hogy eldöntsétek, melyik filmből/sorozatból származik a karakter. A helyes megfejtők között egy Randiguru szárnysegéde példányt sorsolunk!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

ÁLLOMÁSOK:

07.02. - Sorok Között extra állomás
07.04. - Angelika blogja
07.07. - Hagyjatok! Olvasok! extra állomás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése