2019. július 13., szombat



AniTiger - Félévzárási pánik book tag


(Még több taget a „book tag” címke alatt található.)

Heyho!
Mára egy könyvértékeléssel készültem, de sajnos nem tudtam megírni… (Nem volt időm befejezni a regényt, mert annyira zsúfolt napok sorakoznak a hátam mögött. :)) A jó hír az, hogy 1-2 napon belül olvashatjátok a Minden, csak nem oké c. regény értékelését, addig viszont megírtam egy július elejére tervezett book taget! Ez a BOOK TAG 2019. első feléről szól, vagyis a januártól júniusig olvasott könyveim közül kellett válogatnom a kitöltéshez. #nehézvolt (A taget az Egy meleg srác olvas blogon találtam Szilviónál! Katt a blognévre a posztért.)
--- OLVASS TOVÁBB ---

❖❖❖❖❖
1.) Az idei éved eddigi legjobb könyve:

Szeretem az elborult, egyedi stílusú történeteket, főleg ha a főszereplők 18 év körüliek. Azt hiszem, hogy ez volt az idei legjobb könyvélményem, bár nehéz kiválasztani egyet, amikor elég sok jó regénybe futottam bele eddig 2019-ben. (De ezt KEDVENCELTEM is Molyon.)

2.) A legjobb folytatás, amit idén eddig olvastál:

Szégyellem, de elég kevés sorozatommal haladtam tovább idén. Talán mert nem is igazán volt hozzá hangulatom… De amint megláttam a kérdést, egyből ez az ifjúsági mese ugrott be, mert emlékszem, hogy amint letettem a Nevermoor című első részt, azóta vártam a folytatást! (Ami amúgy szerintem jobb is lett, mint az első rész.)

3.) Egy új megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél:

Azóta érdekel, mióta megláttam, hogy megjelenik. Szeretem az ilyen elborult témájú sztorikat, ráadásul bírom a regény íróját. (A polcon várja, hogy nekiugrohassak!)

4.) Az év második felének legjobban várt kiadása:
és

Nem tudom eldönteni, hogy LL trilógiájának a lezárását várom vagy ezt a könyvesboltos regényt. Igazából ugyanannyira kíváncsi vagyok mindkettőre! (Értsd: nagyon, nagyon, nagyon…)

5.) A legnagyobb csalódás:

Naaaaaagyon kínos, hogy mennyire a stílusomba vág ez a regény, de mégis inkább szenvedés volt olvasni, mint élmény. (Nem tudom, hogy végigolvastam volna akkor is, ha nem Mini-könyvklubos olvasmány!)

6.) A legnagyobb meglepetés

Leginkább azon lepődtem meg, hogy nem gyűlöltem ezt a könyvet, holott nagyon tartottam tőle. Izgalmas volt, olvastatta magát, és érdekesek a főbb szereplői is! (Ezt is a Mini-könyvklub miatt olvastam, igazi komfortzóna elhagyás volt számomra.)

7.) Új kedvenc író (debütálás vagy csak számodra új)

Elképesztő első könyv lett, le a kalappal az írónő előtt. Számomra minden megvolt benne, ami egy végtelenül izgalmas fantasynak rendelkeznie kell. A Mágia kútja és az egész körülötte forgó sztori – természetszellemestül, sellőstül, kelpistül és ereklyéstül fantasztikus volt szerintem.

8.) A legújabb fikciós szerelmed:

Imádtam a srác részeit, és azt is, hogy mennyire igyekezett odatenni magát ebben az elképesztően szörnyű világban. Realista, erős akaratú, minden átlátó, értelmes és nem megvezethető figura.

9.) A legújabb kedvenc szereplőd:

Mirjem, Vanda és Irina (Naomi Novik: Ezüstfonás)

Az elmúlt félévben őket szerettem a legjobban, de közülük nem tudtam kedvencet választani. Irina egy szerelemmentes házasságban igyekszik túlélni, rákényszerül, hogy magabiztossá váljon és megerősödjön, abszolút figyelemre méltó változásokon megy keresztül. Mirjem, a szerencsétlen zsidó pénzkölcsönző lánya egy logikus, karakán és fantasztikus az üzleti érzékű fiatal, aki képes az ezüstből aranyat csinálni. A harmadik lány a pénzkölcsönző adósának a lánya, Vanda, aki egy kitartó, erős és agyafúrt jelenség, amire szükség is, mert az édesapjuk egy erőszakos alkoholista.

10.) Egy könyv, ami megríkatott:

Az írónő általában eléri a sztorijaival, hogy elbőgjem magam… (Eléggé a szívemre tud telepedni a karaktereinek a problémája...)

11.) Egy könyv, ami boldoggá tett:

1-2 oldalas képregényecskék, amik rövid életképeket mutatnak a szerelmesek mindennapjaiból. IMÁDNI VALÓ! Már attól boldog vagyok, ha néha belelapozok.

12.) Kedvenc könyvadaptáció, amit idén láttál:

Bár még csak félig néztem meg a filmet – közbeszólt az élet… -, kiemelkedően bájos alkotásnak tartom, és alig várom, hogy befejezhessem. (Amúgy a többi idén látott adaptációm nem volt túl jó, bár a Cameron Post rossz nevelése c. film bejött. Jobban, mint a könyv.)

13.) A kedvenc értékelésed, amit te írtál:

Mindig törekszem egy egyedi hangvételű, színvonalas bejegyzést írni (bár Jeffi barátnőm gyakran pampog, hogy helyesírási hibákat hagyok a posztjaimban… :D), de talán ez lett a legjobb értékelésem az első félévben. Kihívás volt úgy rajongani az írónőért és a sztorijáért, hogy közben nem voltam odáig a regényért!

14.) A legszebb könyv, amit vettél (vagy kaptál):

Éppen olvasom – khm… éppen… irtó vastag regény, ezért olvasom már egy ideje -, és elképesztő a borítója. Annyiszor szeretek bele, ahányszor látom!

15.) Milyen könyveket akarsz mindenképpen elolvasni az év végéig?




Senkit nem hívnék ki a tagre, bárki kitöltheti, akinek kedve van hozzá.
vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek a könyvek borítói. ;)
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése