2022. június 30., csütörtök



6. fejezet - 2022. június | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmajánló, élménybeszámoló

  

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

  

 

Üdv újra itt!

 

Ez a hónap egyszerre volt tele rengeteg munkával és pihenéssel, őrült forrósággal, rommá ázással és hajnali szétfagyással. Sokat sétáltam, még többet kockultam a tévé előtt pihenve vagy az erkélyen olvasva. Előfizettem a Disney+ -ra, ültetgettem a növénykéim - a régieket és az újakat -, 8 nap alatt 8 csodás előadást láttam a helyi Mikro fesztivál egyik szervezőjeként, részt vettem Keleti Éva kiállítás megnyitóján, elugrottam megfürdetni egy nagyvenyimi kutyust, bejártam a barátaimmal a dunafölvári várat, veganapokat tartottam és vega wrapot, édes zsemlét, fokhagymás bagettet ebédeltem. Túl vagyok életem első új-kocsis defektjén, amit a kollégáim segítségével megoldottam, fogorvosoztam, ügyintéztem, szóval júniusban jöttem-menten, és éltem a világom!

Minden szép és jó, az élet szép. 

Alig várom a júliust és életem legnagyobb kalandját! :)

 

Pozitív randomságok: utazástervezés, sikeres biztosítások, túlélve életem első fogkőleszedése, sok-sok idegen színházi előadást láttam, nagyjából kész az erkélykertem, ahol már érik a paprika meg a paradicsom a citromfű alatt, kaptam egy hatalmas rhododendront a költöző kollégámtól, vettem streaminget, túráztunk, kutyát fürdettünk, társasoztunk a barátaimmal. 

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt júniusban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 2 új könyvvel bővültek a könyvespolcaim ebben a hónapban. Kaptam pár recit, amik közül az egyiket már el is olvastam! ^.^

 

Recenziós példány (2)

 

Adam Silvera: Mindketten meghalnak a végén ~ ajánló

Chris Carter: A halál szobrásza

  

– Személyes érdekeltségek –

  

#HAVIKEDVENCEK  

 

Kedvenc zene:

A Man Without Love by Engelbert Humperdinck 1968 (Moon Kinght)

 

#boldogság 

    

Ebben a hónapban rendeltem jó pár kg-nyi földet az Oázisból, illetve pár muskátlit, a hónap elején Obiból szerzettek mellé, majd összeültettem őket. A napokban megjelentek rajtuk az első bimbók, kíváncsian várom, milyen színűek lesznek! Továbbá gyönyörűen halad a magról és dugványról gyökereztetett sokféle növényem, lassan elültethetem őket is. A paprika és a paradicsom már termést is hoz, éppen érnek nagy erőkkel (oké, az apumtól kapott paradicsom nem adja magát könnyen, de próbálkozom).

    


A felső képen a bokor egy rhododenron, akit a kolléganőmtől kaptam, aki éppen költözik. Az első képen látszik, hogy tökéletesen illett az erkélyem végébe. Nagyon boldog vagyok vele, bár irtó nehéz volt hazahozni még segítséggel is, de remélem, jól érzi majd magát nálam.

    

Az alábbi képen 3 dolog szerepel, ami megédesítette a júniusom: az összes létező lila árnyalatú naplemente, amit elkaptam, mert későig voltam bent; az összes létező nagy poharas, különleges ízű fagylalt, ami irtó jól esett ebbe a hidegben; a levelestésztás nassolnivalók (a képen egy kissé égett, de amúgy finom baconös, tojásos, lilahagymás, mustáros frittata látható) és az összes létező dolog közül 2022 ultimate kedvenc gyorskajája: a GARLIC BREAD, avagy a fokhagymás bagett. 

    


Az alábbi képeken még egy szépséges, munkahelyről fotózott naplemente látható, majd az e havi egyik kedvenc idézetem és a duna-parti remekmű, ami miatt rendszeresen sétáltam a hónapban, még 36 fokban is. Valahogy mindig boldoggá tesz ez a templomforma szobor / alkotás.

    


A lenti képen látható a sorszám, amivel végre sikerült elintéznem, hogy utazás közben is védve legyek, bár ugyanaznap sikerült utasbiztosítás, lakásbiztosítást meg hasonlókat kötnöm, szóval minden szipi-szuper és remélem, hogy egyikre se lesz soha szükségem. A középső képen a csajokkal játszott kártyás társasjáték látható, AMIT BÁTRAN AJÁNLOK mindenkinek, aki szeret kártyázni és jókat akar röhögni, amikor igyekeznek a játékostársai hazugságon kapni. Az utolsó képen pedig szívem szottya, akit megfürdettek a csajok, és aki aztán egyből belefeküdt a porba...

   

   

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Doctor Strange az Őrület Multiverzumában (2022) - #MARVEL #szuperhős #fantasy – 9/10 – Shame on Me, de én imádtam. Nagyon szeretem mind Doctor Strange karakterét, mind az őt alakító színész stílusát/játékát, ahogy a második főszereplő Wanda karakterét, történetét is. Talán ez az eddigi egyik leghorrorisztikusabb Marvel-film, amit láttam, de tuti, hogy újra fogom nézni, mert az egyik legszórakoztatóbb is volt. A sztori... nem feltétlenül tetszett, de ötletes volt.

 


Fogadom (2012) - #romantikus #dráma – 7/10 – Rachel McAdams és Channing Tatum miatt néztem meg! Szeretem a két főszereplő színészt, szóval valószínűleg ezért elég régóta szerettem volna megnézni ezt a filmet. De őszintén szólva sokkal nagyobb durranást vártam, sokkal romantikusabb vagy drámaibb történetet. Persze igaz történet alapján készült, és nagyon cuki kis happy endjük van, ha lehet hinni a cikkeknek, de a film ott ér véget, hogy a nő fél évnyi eltűnés után random randira hívja a csávót. Izé.. :')) Örülök nekik, de valami cuki fluffra vágytam volna altató gyanánt. A színészek irtó cukik, bár Tatum ANNYIRA fiatalka ebben a filmben! Rachel pedig egy fiatalos, kortalan istennő volt most is. Miattuk szerettem.

 


Dűne (2021) - #könyvadaptáció #sci-fi #kaland – 8/10 – Hát... csak a látványvilágot tudom méltatni meg a film zenéit és effektjeit, mert a történet alig-alig haladt valamennyit. Ritka az, hogy egy könyvadaptációt nem akarok elolvasni a belőle készült film vagy sorozat megtekintése, de most ez a helyzet. Tudom magamról, hogy a sci-fit jobban szeretem nézni, mint olvasni, és most épp így élvezetesebbnek is tűnt. Nem tagadom azt sem, hogy van némi Timothée Chalamet-mániám, nagyon szeretem a színészt, ahogy az édesapját játszó Oscar Isaacet is. Miattuk néztem meg, és mindketten feldobták a filmet, ahogy a felbukkanó Jason Momoa is. Remélem, lesz folytatása, és kiderül, miről is szól és mi Zendaya figurájának a szerepe... 

 


A Zodiákus (2007) - #történelmi #krimi #nyomozós – 7/10 – Igazából érdekes ez a film, elképesztő, hogy mennyire tönkre tud tenni több családot is a munka, a nyomozás, a kíváncsiság és a megszállottság. Nem is a sorozatgyilkosság, de a nyomozó emberek agyára menés volt számomra a durva a filmben. Ráadásul ugye nem is bizonyított tény, hogy a film végén Zodiákusnak beállított Arthur Leigh Allen lett volna a rejtélyes sorozatgyilkos, csak a halála után megszűnő levelek, telefonhívások, gyilkosságok utalnak erre… szóval lehet, hogy a Zodiákus mindmáig éldegél 70+ évesen és röhög a markába. Nekem tetszett a film, jót alakítottak benne a kedvenc színészeim. Viszont ez olyan egyszernézős kategória nálam.

 


Fire Island (2022) - #LMBTQ #adaptáció – 6/10 – Még sosem jártam úgy, hogy félbehagyok egy podcast adást, mert olyan filmet ajánlanak benne, amit azonnal meg akarok nézni, és mákomra el is érhető az egyik streamingemen! Most így jártam a Popkult, csajok, satöbbi legújabb adásával tegnap, azonnal nekiugrottam a filmnek! https://popkultcsajoksatobbi.wordpress.com/2022/06/15/ajanlo-pride-honapra-a-215-epizod/

A történet érdekes: egy összetartó, már-már családnak tekinthető melegcsapat elmegy Fire Islandre, ami ugyan elburzsujosodott az elmúlt években, de még mindig egy igazi LMBTQ+ sziget, ahol heterók mutatóba sincsenek, de partik azok vannak dögivel.

A csapat összetétele sokféle, de többségében kevésbé kedvelhető karakterekkel van tele. Még a főszereplőt se csíptem annyira, de szórakoztatott a pikírt stílusa és a nagy szája miatt. A Mr Darcy-t alakító…… – JA EGYÉBKÉNT EZ EGY BÜSZKESÉG ÉS BALÍTÉLET FELDOLGOZÁS!! Naná, hogy emiatt ugrottam neki azonnal! :D – szóval a Darcy-figura, Will irtó vicces, cuki és balfék volt. :D Annyira kirítt a rengeteg bulira vágyó, lealjasodó meleg közül… :D Egyszer érdemes megnézni, de nem egy nagy eresztés. Nem, nem jó film. Mindenesetre jól esett a fáradt kis testemnek ez a pár bolond meg a nevetés. <3

 


Halál a Níluson (2022) - #krimi #dráma #könyvadaptáció – 4/10 – Nem lesz meglepő, hogy Gal Gadot miatt néztem meg ezt a filmet, ugyanis ez az új féle Poirot annyira semmilyen, hogy az Orient Expresszt anno lazán félbehagytam, hiába szerepel benne Jonnhy Depp… :/ Pedig a zenei aláfestés, a látványvilág és a kosztümök csodálatosak! Totál lenyűgözött, ellenben a karakterekkel… Oké, nagyon csíptem az anya-fia csipkelődéseket (mellékszereplők), de a többiek feledhetőek voltak, a gyilkosság „fordulata” pedig a világ legkiszámíthatóbbja volt. Szóval nem vagyok elájulva a sztoritól, őszintén szólva feledhető ez a film… 10 nap se telt el, mióta láttam, és nem mertem megesküdni rá, hogy végignéztem (ezért beletekertem), de aztán beugrott a tök átlagos leleplezés. :DD

 


Durr, durr és csók (2005) - #krimi #vígjáték – 4/10 – Ez. Valami. Borzasztó volt. A hónap közepe táján láttam, és már azt se tudom, hogy miről szólt, csak azt, hogy rekord mennyiságű alkalommal álltam fel a tévé elől, hogy mozogjak, sétáljak, dolgozzak vagy bármi... Nagyon gagyi krimi vígjáték nagy színészekkel, akik miatt talán megéri megnézni. (Mióta megférfiasodott, azóta omádim Robert Downey Jr.-t, de bahh... miatta se érte meg ez a film.)

 


Dirty Dancing – Piszkos tánc 2. (2004) - #dráma #romantikus – 6/10 – Csípem Romola Garait, és a táncospárja is helyeske volt. Alapjáraton egyedül a film vége nem tetszett egyedül, holott azt hittem, azt nem fogom szeretni, hogy tele van egy csomó testközeli, szinte egymás szájába lélegző közelséget igénylő tánccal… meg ennek a zenei stílusnak se vagyok nagy rajongója, de mind a táncos részek, mind a zene nagyon tetszett. (Totál nem emlékszem az első részre (ha láttam egyáltalán), de fura volt PS felbukkanása és a szövege. O.o Lehet meg kéne néznem?)

 


Sorozatoztam:

 

Holdlovag (2022–2022) - #MARVEL #fantasy #mitológia #mentálisbetegség #szuperhős – 9/10 – TOTÁL. ODÁIG. VAGYOK. EZÉRT. A. SOROZATÉRT! Oscar Isaac tudathasadásos, akinek az egyik énje egy traumatizált amerikai zsoldos, míg a másik egy egyiptom-fanatikus brit, aki egy múzeum ajándékboltjában dolgozik. Érdemes eredeti nyelven nézni, mert döbbenetesen, ahogy a hangjátékával is képes előadni a színész, hogy egy egészen más ember, és erre a mimikája, a tartása, a szövege és a mozdulatai csak rásegítenek. Borzalmas, hogy Marvel minisorozat sosem fog Oscart kapni, mert ez a színész megérdemelné. A sztori is bejött, de szerintem érezhető, hogy emiatt a zakkant pasi miatt szerettem. (Nem véletlenül van ebből a hónap zenéje, most az megy nálam orrvérzésig.)

 




Downton Abbey (2010–2015) - #történelmi #romantikus #dráma – 8/10 – Életem első Downton Abbey epizódjával megvártam, míg elkészül az első fogásom a hivatalos szakácskönyvből, szóval csak nemrég ismerkedtem meg az ott élő családdal és a személyzetükkel. Már az első résznél éreztem, hogy a fogásokkal ellentétben a sorozat addiktív lesz, már a rész felénél hangosan fel kellett nevetnem valamin! Szórakoztató, érdekes sorozat, azoknak is ajánlom, akiknek inkább csak az angolok konyhája felé húz a szíve, de még nem próbálkozott a sorozattal. Már a harmadik évadnál tartok, Maggie Smith alakításától totál lepadlóztam, és ha mondhatok valamit: CSAK EREDETI NYELVEN ÉRDEMES NÉZNI! 

 


Üzleti ajánlat (2022–2022) - #k-drama #romantikus #vígjáték #képregény-adaptáció – 9/10 – Szerelmes vagyok. A hónap első felének nagy kedvence nálam ez a dél-koreai romantikus vígjáték-sorozat, ami egy webtoon alapján készült (amit MÉG nem olvastam, de tervezem), és ami totál belopta magát a szívembe. Irtó cuki főnök-beosztott románc tele átveréssel, humorral és awkward szitukkal.

 


Odaát (2005–2020) #fantasy #horror #kaland – 9/10 – 4. évad közepénél járok, lassan, de biztosan haladok. Végre felbukkant Castiel, akiért már a fanképek alapján odáig voltam.

 


Anyuval nézve: Hazug csajok társasága (2010–2017) #youngadult #bullying #könyvadaptáció – 8/10 – még mindig nem tudjuk, hogy kicsoda a titokzatos gonosztevő és zaklató A, de még nagyon messze a vége... A harmadik évad felén vagyunk túl…

 


– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom/írok róla:

▪ A hivatalos Downton Abbey ötórai tea szakácskönyv

▪ J. J. McAvoy: Black Rainbow – Fekete szivárvány

▪ Meredith Russo: Birthday – Születésnapok

▪ Hana Tooke: Leleményes lelencek

Chris Carter: A halál szobrásza (Robert Hunter 4.)

Sara Wolf: Szívet szívért (Szívet szívért 1.)

 

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

Az e havi könyvet már olvastam nemrég, szóval nem írtam róla.

 

Rintaró és a könyvek útvesztője

A többiek élményeit ITT OLVASHATJÁTOK.

 

JÚLIUS - Emma Stonex: A torony őre – a harmadik könyvünk !

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

7 könyvről írtam a hónapban:

Marissa Meyer: Instant Karma *cuki romkom*

Annie Gray: A hivatalos Downton Abbey szakácskönyve *szakácskönyv*

Marissa Meyer: Winter (Holdbéli krónikák 4.) *sci-fi YA*

Alice Oseman: Heartstopper - Fülig beléd zúgtam 2. *cuki LMBT+*

Adam Silvera: Mindketten meghalnak a végén *utolsó nap YA*

Tabitha Suzuma: A Note of Madness - Az őrület hangjai *mentális betegség*

Alice Broadway: Scar (Ink-trilógia 3.) *tetoválós disztópia YA*


 

Blogturné Klub extrák: 

Instant Karma | idézetek

Winter (Holdbéli krónikák 4.) | idézetek

A Note of Madness - Az őrület hangjai | idézetek

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése