2024. február 16., péntek



A ​Vow So Bold and Deadly - Merész, gyilkos eskü | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Klub Extra)

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

 


A befejező részéhez érkezett Az Átoktörő sorozat, és a harmadik részben végre kiderül, hogy mi lesz Emberfall, illetve a négy főszereplőnk sorsa. A Vow So Bold and Deadly – Merész, gyilkos eskü ismét vadonatúj, izgalmas kalandokat tartogat, és ha velünk játszol, akár a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott könyvpéldányt is megnyerheted!




Nézz szembe a félelmeiddel, vívd meg a csatát!

Emberfall rohamosan pusztul, és a végletekig megosztott: vannak, akik úgy vélik, a trón Rhent illeti, ám mások alig várják, hogy új korszak kezdődjön Grey, a jogos örökös vezetésével. Grey két hónap türelmi időt adott Emberfallnak a támadás előtt, ám ez idő alatt Rhen mindenkitől elfordult, még Harpertől is, aki kétségbeesetten próbál segíteni neki, hogy megtalálja a békéhez vezető utat.

Vívd meg a csatát, mentsd meg a királyságot!

Eközben Lia Mara azért küzd, hogy anyjánál emberségesebben uralkodjon Syhl Shallow felett. Miután a mágusokat kiűzték az országból, évtizedekig tartó békés időszak köszöntött be, ám az alattvalók közül nem mindenki nézi jó szemmel, hogy Lia Mara egy varázserővel bíró herceggel és egy kaparóval szövetkezik. A háború közeledtével Lia Mara elbizonytalanodik: valóban ő az a királynő, akire az országának szüksége van?

A két birodalom egyre közelebb sodródik a fegyveres összecsapáshoz, ami próbára teszi a hűséget, szerelmeket sodor veszélybe, egy régi ellenség újbóli felbukkanása pedig mindenkire fenyegetést jelent.

Hagyd, hogy magával ragadjon!

 

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó

Terjdelem: 456 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635976416 ·

Fordította: Molnár Edit

Téma/zsáner: YA, fantasy, mágia, romantikus

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS 02.18. >>

 

--- Olvassatok tovább az extrához! ---

vvvvv

1.

 

– Érted, milady, az egész várost a földdel tettem volna egyenlővé.

 

2.

 

– De én nem akarom, hogy féljenek tőlem.

– Aha. Tehát azt reméled, ha eleget pátyolgatod őket, majd hűségesek lesznek.- Nolla Verin a szemét forgatja, majd színpadiasan a szívére szorítja a kezét. – Jaj, ne bántsatok, orgyilkosok! Kér valaki süteményt?

 

3.

 

Néha példát kell statuálni, hogy az emberek észre térjenek.

 

(nem saját kép)

4.

 

– A hegek azt jelzik, hogy rettenetes csapás ért, de túlélted.

– Igen, hercegnő! – suttogja egy hang a szoba túlsó végéből. Lilith, és vele együtt a hangja, bekúszik a csendbe. – Valóban túlélte. Ahogy mindenki más is, nemde?

 

5.

 

- Nagyon ronda? - kérdezi. - Nem merek odanézni.

Rámeredek, időbe telik, mire a tekintetem elszakad az arcáról. Óvatosan lefeszegetem a kezét a sebről. A ruha ujja cafatokra szakadt, a karmolásokból ömlik a vér.

Dustan jelenik meg mellettem, és térdre ereszkedik.

- Brandyn! – mondja az egyik őrnek. – Hívjatok orvost! Össze kell varrni a sebet.

Harper felsóhajt.

- Újabb sebhelyek. Remek!

 

6.

 

– Ne engedj neki! – suttogom. – Még az emlékének se!

Rhen elhúzódik tőlem, de épp csak annyira, hogy a szemembe nézhessen.

– És nekem se! – teszem hozzá, és nagyot nyelek, hogy legyűrjem a torkomba toluló érzelmeket. – Magadnak engedj! A megbocsátásnak. A boldogságnak. Ennek a pillanatnak. Ez most nem Lilithről szól. Hanem rólad. Rólam. Kettőnkről.

 

7.

 

– Lia Mara egykor békekövetként járult elém – mondom. – És Grey szövetkezett vele. Meg akarja kedveltetni magát a népemmel. Hallottad, mi történt Blind Hollow városában. – A gárdistáim megpróbálták elkapni Greyt, ám végül összetűzésbe keveredtek a város lakóival. Grey állítólag mindenkit meggyógyított, aki megsérült a harcban. – Tudják, hogy Emberfall gyenge. Grey rosszul tette, hogy előre fi gyelmeztetett minket a szándékait illetően.

– Most jön a „de”.

 

(nem saját szerkesztés)

8.

 

– Kérlek!

Megtört a hangja. Kétségbeesett, amivel parányi rést ejt a dühömön.

– Kérlek! – mondja újra, egészen lágyan. – Kérlek, Harper!

Egészen különleges módon mondja ki a nevemet: lekerekíti az reket, és morgásba csomagolt simogatássá változtatja a két rövid szótagot, de nem ez az, ami felkelti a fi gyelmemet. Hanem a kérlek. Rhen a koronaherceg. A jövendőbeli király. Egy király nem könyörög.

– Mit szeretnél? – kérdezem halkan.

– Kérlek, maradj!

 

9.

 

– Tudod – kiált utánam Zo –, Harperért ingyen is elvállaltam volna a munkát. De kíváncsi voltam, mennyit ér meg neked.

– Tízszer ennyit is megadnék érte. – Arra a pillanatra gondolok, amikor Harper tőrt döfött Lilith mellkasába. A hasamra szorítom a kezem, hogy lerázzam magamról a hirtelen támadt érzéseket. – Harperért mindenemet odaadnám.

 

10.

 

A Vasrózsa-kastélyban megint ősz van.

(…)

Ki tudja, mennyi időn át rettegtem ettől az évszaktól, mivel ez jelezte az átok kezdetét. Újra tizennyolc éves lettem, és a soha véget nem érő ősz csapdájába ragadtam. Csak Grey, az egykori őrparancsnokom volt mellettem, és együtt próbáltunk felkutatni egy lányt, aki megtörheti az engem és egész Emberfallt sújtó átkot.

Idén ősszel azonban Grey már nincs velem.

Idén ősszel egy lány társaságát élvezhetem.

Idén ősszel, azt hiszem, először vagyok tizenkilenc éves.

Az átok megtört.

Bár én semmit sem érzékelek ebből.

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Az Átoktörő sorozat eredetileg egy retelling, mely A Szépség és a Szörnyeteg történetén alapul. Ez az oka annak, hogy a mostani játékunkban ennek a mesének a feldolgozásait kell felismernetek, méghozzá egy idézet alapján. A megoldást pedig ne felejtsétek el beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

 

 

„Szörnyeteg. Ez a szó egy másik időt és helyet idézett fel. Tündérmesék jutottak róla eszembe, és fura bizsergést éreztem, mintha a karomon a szőr lángra kapott volna a lány tekintetétől.”

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSLISTA:

 

[Blogturné Klub]

02. 16. Hagyjatok! Olvasok!

02. 18. Kitablar

02. 20. Utószó

02. 22. Hagyjatok! Olvasok!

02. 24. Utószó – extra

02. 26. Readinspo

 

  

vvvvv

Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!

Köszönöm a figyelmet!

vvvvv

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése