2024. február 25., vasárnap



Álarcosbál | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Klub Extra)

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

 


A Blogturné Klub bloggerei Szabó Magda klasszikus ifjúsági regényei közül három kötettel szeretné megismertetni az ifjú olvasókat a Móra Könyvkiadó segítségével. Az Álarcosbál, az Abigél és a Születésnap a mai napig méltán népszerű az olvasók széles körében. Az Álarcosbál blogturné öt állomását követve a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.




Az Álarcosbál akkor játszódik, amikor a nők büszkék arra, hogy saját keresetükből maguk fizetik a krémest a randevún, amikor a gyerekek háborúellenes beszédet mondanak a békerajgyűlésen, és amikor a farsangi jelmezbálon a lányok egymással táncolnak. 

És mégis, mintha minden ma történne: 

Egy kislány titkokkal és fájdalommal teli, tetszhalott élete egyszerre csak megtelik örömmel és kacagással, és ehhez nem is lehet más díszletet találni, mint egy álarcosbált!

 

Kiadó: Móra kiadó

Terjedelem: 216 oldal

ISBN: 9789634159056

Műfaj/téma/zsáner:  családregény, emberi sorsok,
háború, ifjúsági, klasszikus, lányregény

 

WEBSHOP / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS 03.04. >>

 

--- Olvassatok tovább az extrához! ---

vvvvv

1.

 

Rút udvarunk volt, az Üllői út legvégén laktunk, és valamennyi lakásnak egy irányban nyílt az ajtaja. A mi egy szobánk is hitvány volt, vizes, salétromos, sötét – nem telt szebbre. Tudod, mikor az ember ilyen házban és ilyen lakásban nő fel, kell, hogy azt higgye, hogy a jázminbokor tündér.

 

2.

 

És aztán az ember annyiszor kezdi újra az életét, ahányszor akarja.

 

3.

 

Menj, szabad vagy!

Soha többet nem fogom azt gondolni, hogy szeretek valakit, ha rabbá teszem önmagammal, ha lehúzom, mint valami kolonc. A szeretet röpít. Ha valakit szeretek, annak szárnyakat kell adnom.

 


4.

 

Ha az ember a történelmi eseményekkel foglalkozik, millió meg millió ember magánéletét találja mögöttük.

 

5.

 

Ne pótolni akarj – engem nem lehet pótolni. Nem mert csudaszép vagyok vagy csudaokos vagy csudamilyen – egyszerűen csak azért, mert minden ember külön világ, egy sem ismétli meg önmagát.

 

6.

 

Egyszer azt mondta: az ember annyi, amennyit másokért tesz, mindenkiért.

 

7.

 

A jelmezbálban az a legjobb, hogy az ember kibújhatik a saját bőréből, hogy más lehet, tökéletesen más, mint aki a valóságban. Fordul egyet a sarkán, meglebegteti a karját. Jó lesz táncolni, isteni jó, még fiúkkal is, ha fel merik kérni, pedig azokkal nem az igazi. Ha fiúkkal táncol az ember, mindjárt mindenfélére vigyázni kell, a hajára, a lábára, a nevetésére, mindenre, míg ha az ember csak valamelyik osztálytársával forog, akkor a lépést is elvétheti, vagy bokán is rúghat véletlenül valakit, nem olyan nagy szégyen, és nem is kell feltétlenül gyönyörűnek lennie. Persze nem a tánc a legjobb a jelmezbálban, hanem hogy az ember néhány óráig azt játszhatja, hogy megváltozott, elvarázsolták, idegen és ismeretlen lett hirtelen.

 

8.

 

Nincs arányban, mennyivel rosszabb nem tudni valamit, mint nem tanulni s kitenni magunkat annak, hogy nem értjük ezt a gyönyörű világot.

 


9.

 

Most már kipottyant a könnye, nem szégyellte, nem is törölte le. „Szeretlek – gondolta Krisztina –, azt hiszem, soha életemben nem szerettem senkit úgy, mint téged. Attól félek, jobban szeretlek a Nagymamánál is, pedig ez nem szép, mert ő nevelt fel…”

 

10.

 

Pedig én tudom, mit gondol a Nagymama, és azt is tudom, mit gondol Apa, de hogy én mit gondolok, azt nem tudja senki.

 

 

Nyereményjáték:

 

Játékunk során a regényből válogatunk idézeteket, ismerd fel, melyik karakter mondta, kiről beszélnek vagy kit jellemeznek az idézett résszel, és írd be a nevét/titulusát a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

 

 

“(..............) hangja fáradt volt, idegen s
olyan megtört, mint valami öregemberé.”

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSLISTA:

 

[Blogturné Klub]

02/25 - Hagyjatok! Olvasok! extra

02/27 - Kelly és Lupi olvas

03/02 - Fanni’s Library

03/03 - Spirit Bliss Sárga könyves út

03/04 - Hagyjatok! Olvasok!

03/05 - Szembetűnő

 

  

vvvvv

Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!

Köszönöm a figyelmet!

vvvvv

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése