2024. február 4., vasárnap



Ann Liang: Ez most az igazi | Blogturné Klub könyvajánló és borítómustra

  

 

            - Azért jöttem, mert volt egy egyezségünk, és mert megértem, mennyit jelent ez neked és a karrierednek. De Eliza... - A fejét rázza, nevet, de inkább úgy hangzik, mintha sóhajtana. Elhúzódik tőlem, és a köztünk lévő tér (a tér, amit egykor olyan nagyon igyekeztem megteremteni) hidegnek, átkozottnak tűnik. - Igazak vagy sem, minden szavadnak következménye van. Nem vonhatod őket csak úgy vissza.

 




Eliza ​Lin a tinédzserek átlagos életét éli – már ha átlagosnak lehet nevezni azt, hogy édesanyja munkája miatt évente költöznek, így a tizenhét éves lánynak folyamatosan új iskolatársakat kell megismernie, most épp egy pekingi nemzetközi iskolában. Ám miután élete szerelmének megtalálásáról szóló esszéje hirtelen virálissá válik, Eliza arra eszmél, hogy ő az osztály sztárja, ráadásul kedvenc magazinja kínál gyakornoki lehetőséget számára. Igazi tündérmese… leszámítva azt az apróságot, hogy Eliza semmiféle szerelemre sem talált, sőt még valódi kapcsolata sem volt. Esszéje teljes egészében kitaláció, no de az igazi művészet úgyis hazugság, nem?

A lebukástól rettegő lány alkut köt az iskola szépfiújával, a modell és színész Caz Szunggal; segít neki megírni a felvételi esszéit, cserébe pedig az eszeveszetten jóképű fiú a barátjának adja ki magát. Caz álompasinak bizonyul: feltűnően üzenget neki az osztályban, megnevetteti Eliza kishúgát, és megmutatja neki Peking legjobb helyeit.

Ám Eliza jövőről szőtt gondos tervei veszélybe kerülnek, amikor a kapcsolat kezd túl meggyőzővé válni. Mit tegyen: kövesse az álmait azon az áron is, hogy beleszakad a szíve?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: This Time It's Real

Eredeti megjelenés éve: 2020

Cartaphilus, Budapest, 2023

336 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789632669212 · Fordította: Boros Bianka

WEBSHOP

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért figyeltem fel erre a könyvre?

 

Először azt gondoltam, hogy megjelent egy egyrészes manga magyarul, ugyanis nagyon hasonlított a borító azokéhoz, amiket régebben olvastam a különféle mangás oldalakon. De nem! Ez egy regény, aminek a megkapó borítója manga stílusú. Persze aztán, amikor rájöttem, hogy Ázsiában, konkrétan Pekingben játszódik ez a romantikus YA történet, érdekelni kezdett.  

 

Szerintem…

 

Nagyon élvezetes és szórakoztató volt ez a Kínában, egy pekingi nemzetközi középiskolában játszódó történet. Főszereplőnk, Eliza Lin egy kicsit karót nyelt, ugyanakkor távolságtartó lány, akinek nagyon jó a kapcsolata a családjával, nagyon jól ír és aki odáig van a Craneswift oldal írásaiért. Úgy gondolom, hogy teljesen érthető, hogy nem kezd el egyből barátkozni, hiszen az édesanyja munkája miatt évente új iskolában, sőt, mi több: új országban kezdi az évet.  

 


Szerettem Eliza családjával való kapcsolatát. Ahogy a 9 éves húgával alkudozik, ahogy a családi mozizás aktuális film/sorozat kiválasztóját szavazzák meg, ahogy viselkednek egymással: a munkájuk és az elfoglaltságaik ellenére is odafigyelnek a másikra.  

Érdekes módon a fiú, aki az Elizával kötött alkuja révén regényünk második főszereplőnkké válik, egészen más kapcsolatban áll a családjával! Caz Szung felkapott színészpalánta, akiért odáig vannak mindenhol. Az iskolában, a forgatásokon, az utcán - ám a fiú szülei elfoglalt orvosok, akik előrébb helyezik a betegeiket, mint a családjukat. Persze míg Caznak több közeli barátja van, addig Eliza hiányt szenved barátokból - még az egy szem Los Angelesben hagyott távlegjobb barátjától is kezd eltávolodni... Érdekes volt két ennyire kontrasztos főszereplőnek a barátságba, majd szerelembe átcsapó sztoriját olvasni!

  

 

- Hiányzik?

Átkarolom magam. Nagyot lélegzem a fagyos levegőből.

- Sok ember hiányzik.

És azt hiszem, ez az én alapvető, súlyos hibám. Hogy olyan emberek hiányoznak, akiknek én nem. Egy olyan madzag szálaiba  kapaszkodva, ami feleannyit sem kellene, hogy jelentsen nekem, mint amennyit jelent. Olyan kevés kell hozzá, hogy szeressek valakit, mégis olyan sokáig tart továbblépnem.

 

 

Az alapsztori egyébként egy igazi klasszikus egymást kisegítő alkut kötő, kampukapcsolatot eljátsszó klisén alapul, ahol Eliza szerelmi életéről szóló esszéje hirtelen virálissá válik, ám mivel egyáltalán nincs szerelmi élete, így elég kellemetlen a helyzete... Pláne, mivel a kedvenc tartalomgyártói féléves gyakornokságot ajánlanak neki. Egy véletlen és némi szerencse folytán a helyi idol, Caz Szung hajlandó összefogni Elizával. Ha a lány segít neki a felvételi esszéivel, akkor a fiú eljátssza, hogy a pasija. Akivel randizhat, akiről írhat, akivel szelfizhet... de ahogy várható, hamar elkezd többet érezni Caz iránt, ami tovább bonyolítja a dolgokat.

 


Összességében

 

Bájos, szórakoztató limonádé, aminek azért megvannak a maga mélységei és drámái. Eliza Lin egy átlagos, kedvelhető, elhivatott, de kicsit merev karakter, aki mellé nagyon érdekes választás lett a körülrajongott színészidol Caz Szung. Szerettem a regény sokféleségét, hogy foglalkozott a távkapcsolatokkal, a családi kötelékekkel, az ígéretek betartásával, és nagyon érdekes volt Kína is, mint helyszínválasztás, akárcsak a nemzetközi iskola a maga sokszínűségével.  

 

Értékelés: 4,5

 

 

Külföldi borítók ~ borítómustra:

  


 

Kedvcsináló idézetek:

Van egyfajta rendszerünk, mivel annyira más az ízlésünk: apa a régi háborús sorozatokat kedveli, amelyekben mindenki csak torkaszakadtából „árulót” kiált, és szükségtelenül nagy mennyiségű golyót kap, lassított felvételen anya az üzleti sorozatokat szereti, bár közben állandóan élcelődik, és olyan dolgokat kiabál a képernyőnek, mint „A CMP nem így működik!”, Emily és én pedig megnéznénk bármilyen idolrománcot, aminek jóképű főszereplője van.

Van egy elméletem, miszerint anya titokban épp annyira szereti a romantikus történeteket, mint mi. Mindenkivel megnézettem A démoni kultiváció nagymesterét, amikor én voltam soron, és úgy tűnt, jobban azonosul a karakterekkel, mint bármelyikünk.

- Lehetne, hogy... Nem lenne gond, ha csinálnánk egy szelfit? Most? A gyakornoki munkámhoz?

Hűha, ennél kínosabb módját nem is választhattam volna, hogy megkérdezzem.

Nevetséges, önelégült mosoly terült szét az ajkán, lassan, akár a méz.

- Persze. Bármit az én nem rajongómnak.

Felforrósodik az arcom.

- Mikor hagyod ezt végre abba?

- Amikor majd csatlakozol a rajongói klubomhoz.

- Szóval: soha - mondom határozottan.

- Nincs szájból szájba csók. - olvassa fel Caz, és látom, hogy tudatosan igyekszik nem kinevetni. - Ellentétben a... mivel is?

Nagyon kellemetlen az egész, érzem, ahogy a nyakam hátsó része forrósodni kezd.

- Tudod, mire gondolok. Ez csak... ezt szokták mondani.

- Még soha nem hallottam senkitől ezeket a szavakat így, ebben a sorrendben - tudatja velem, az ajkai már majdnem mosolyra görbülnek. Aztán, talán meglátta a gyilkos arckifejezésemet, bátortalanul megadó mozdulatot tesz, és azt mondja: - Oké, oké. Persze.

- Caz - szólalok meg. - Tudom, hogy vannak emberek, akik szó szerint azért is imádnak, ahogy vizet iszol, de vedd észre, hogy valójában nem kell mindig tökéletesnek lenned. Úgy értem, én valószínűleg sokkal jobban kedvelnélek, ha nem lennél ilyen tökéletes. Ha sokkal... nem is tudom, emberibb lennél. Nem csak a szórakoztatóipar egyik csillogó terméke.

 

◈ ◈ ◈ ◈ ◈

Nem saját képek! Pinterest tábla: Ez most az igazi by Ann Liang

This Time It's Real a GoodReadsen

◈ ◈ ◈ ◈ ◈ 


Ann Liang első magyarul megjelent regénye Kína fővárosába, Pekingbe kalauzol el minket, ahol Eliza új lakóhelyén próbál boldogulni és túlélni a gimnázium kihívásait. Egyezséget köt a gimi sztárjával, a színész Caz Szunggal és egy szórakoztató, romantikus ifjúsági történet bontakozik ki a könyv oldalain. Tartsatok bloggereinkkel és esélyetek nyílik nyerni egy példányt a kötetből!

  

 

 

Nyereményjáték:

 

A könyv főhőse Eliza mellett Caz Szung, a fiatal színészpalánta. A srác elismert színész már ilyen fiatalon, szinte folyamatosan filmet forgat. Ehhez kapcsolódva a nyereményjáték során három olyan filmcímet kell kitalálnotok, melyek mindegyike a könyv helyszínén, Pekingben játszódik. Minden állomáson segítségetekre lesz egy-egy kép a filmekből és nincs más dolgotok, mint a rafflecopter megfelelő sorába beírni az adott film címét. Sok sikert mindenkinek!

 

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

 

 


a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

01.30. Pandalány olvas

02.01. Könyv és más

02.03. Hagyjatok! Olvasok!  

 

 


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése