2024. február 29., csütörtök



2. fejezet - 2024. február | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmAjánló, lakásFelújítás és élményBeszámoló

  

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

   


Heyho!


Remélem, mindenkinek jól telt ez a kivételesen 29 naposra sikeredett február. Részemről folytatódott a lakásfelújítási projekt... Nem mondom, hogy néha nem hullott a hajam a stressztől, de szépen alakulnak a dolgok. Ma számolt le nálam a kivitelező/burkoló csapata, illetve befejezte a fürdőt meg a csöveket a csőszerelő... Amint lesz villanyom és ki tudok takarítani, azonnal húzok haza! :)) "Jó" itt a vendégházban, mert egyrészt kb. kilépek az ajtón és egyből a munkahelyemen vagyok (lényegében a frissen főzött kávéval tudok áttopogni melózni), másrészt amikor éppen nincs szeles idő, akkor még wi-fi is van. (Lássuk be, nagyon sokszor volt szeles idő februárban, szóval akadozott a net ellátásom...) De tényleg tök nagy mákom van a melóhelyemmel, hogy ezt így megengedték... Pláne, hogy már több, mint egy hónapja hesszelek itt. :D

Összességében jól alakult ez a hónap, mert sokat barátoztam, sokat tévéztem, sokat olvastam és heti 2-3 alkalommal macskázni is tudtam menni. Pénzügyileg... hát hagyjuk... Csak február elsején több mint 700ezret hagytam az Obiban a burkolóshoz szükséges izék meg a bojler miatt. Aztán rendeltem bútort, mosogatógépet, tűzhelyet, de még konyhabútort is.  Az vigasztal, hogy szép lesz minden.

 

Pozitív dolgok: A nagyja már készen van a lakásnak és már csak "apróbb" kiadások várhatóak. Terveztem magamnak konyhabútort. Lett villanybojlerem, villanytűzhelyem, mosogatógépem és meglett álmaim zuhanyzója is. Bullet journaloztam. Mekiztem. Puzzleztem. Barátnőztem. Szétbuliztam magam. Kipipálhattam a fundamentát. Láttam szalagtűzőt. Kreatívkodtunk Valentin-nap alkalmából. Kaptam meglepit kollégától. Pizzapartyztunk. Túléltem egy kétnapos másnapot.

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt februárban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 3 új könyv érkezett hozzám, illetve érkezett egy hatalmas pakk is a Könyvmolyképző kiadótól, amit így, hogy továbbra is egy vendégházban élek, nem bontottam ki… Szóval arról majd a következő hónapban mesélek, mit tartalmazott… :’)))

 

Recenziók (3)

 

V. E. Schwab: A hatalom törékeny szálai

Lynn Painter: Újra meg újra

Hana Tooke: Éjféli kalandok 

  

– Személyes érdekeltségek –

 

#előrehaladósrész #bakancslistás #kihívás 

 

TERVEK 2024-re: újévi fogadalmak és társai

 

Elkészült az idei év első Forever Young Adult rovata a Merítés című online lapban, amiben a tavalyi kedvenceimet ajánlom: BEST OF, avagy 2023 legjobbjai!

 


Pipa a Percy Jackson és az olimposziak (2023–) sorozat első évadának a befejezése is, Duolingozom töretlenül (unalmamban elkezdtem kínaiul tanulni... már be tudok mutatkozni :D), a betervezett 4 nagygépből már be is szereztem hármat februárban.

 

#HAVIKEDVENCEK  

 

Kedvenc zenék:

Folytatódik a VIKING METAL mániám, de bővültem némi kretén muzsikával… :D

HAMMERFALL - Hearts On Fire

Saltatio Mortis - Kaufmann & Maid

Saltatio Mortis - My mother told me

SABATON - To Hell And Back

Jagwar Twin - Bad Feeling (Oompa Loompa)

Creepy Nuts - Bling-Bang-Bang-Born

Jain - Makeba

 

#boldogság #rövidsztorik

 

► Úgy döntöttem, hogy a feng shui jegyében újítok fel, ezért a bejáratnál az általam amúgy is kedvelt piros szín dominál. Piros a bejárati ajtóm és az előszoba szekrények is. (A fekete keret csak tetszett.) 

 


► A konyha bézs/barnás lesz, de mindenütt annyira rossz a fal, hogy tele lett minden gipszkartonozva. Extra pech, hogy beomlott a plafon is... hurrá... Szóval oda is ment valami...

 

 

► A fürdőbe szürke/ezüst színek lettek álmodva (fehér-kék volt), és teljes full kuka mindenestül, teljes csőcsere, teljes váltás és átalakítás volt. Brutál a végeredmény.

 


► Pár apróság: Cappuccino színű lesz a LAURA konyhabútorom. Voltam február elején szalagtűzőn. Nyertem 10ezret sorsjegyen. Puzzlet is raktam a hónapban, ráadásul olyat, amit 75%-os akcióban találtam a Tescoban.

 

 

► Néhány új bullet journal oldal. Sajnos csak pár cuccot hoztam el otthonról, azokkal gazdálkodtam.

 


► Nagyon bejöttek az egyik ebben a hónapban olvasott könyv idézetei, pedig a könyv sztorija eléggé távol állt tőlem. (Az ​elveszített jegy)

 

 

► Pár apróság: életem első villanytűzhelyem - full rumli a lakásban - reggeli kávézva sétálás a szomszédba dolgozni - meglepetés főtt tojások az egyik kedves kollégámtól, aki megtudta, hogy a főtt tojás az egyik dolog, ami nagyon hiányzik a nem otthon lakás alatt... (Ugyanis egyáltalán nem lehet itt a vendégházban főzni, mert folyamatosan be van riasztva a tűzjelző. De nem is mernék, mert rezsó vagy mi van itt, és még életemben nem használtam ilyet. :D)

  


Random OBI vásárlás. Az első... és a legdrágább, de amúgy rengeteg pénzt ott hagytam a hónapban. Majd most kezdem el visszaviszegetni a bontatlan maradékokat. X)) 

 


 Kitaláltam, hogy ha már romantikus drámánk vígjátékunk van Valentin-napon, aznap legyenek kint romantikus idézetek a színházterembe vezető ajtón. Az egyik kollégám meg kitalálta, hogy osztogassunk aznap a nézőknek szív alakú csokit, szóval aznap érdemes volt felénk járni. Plusz jól szórakoztam, ugyanis imádok a citatumon idézeteket olvasgatni.  ^_^
 


FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Mrs. Harris Párizsba megy (2022) – 8/10 –  Aranyos feel good mozi, bár azért van benne dráma is. Nekem jól esett annak ellenére, hogy eléggé kint volt a komfortzónámon. A vége… oh, imádtam!

 


Fanfic – Ki vagyok én? (2023) – 8/10 –  Elég kemény sztori egy lányról, aki rádöbben, hogy ő igazából fiú. Valahogy szépen van tálalva… Érdekes volt.

(barátság biszexuális család homoszexualitás iskola kamasz főszereplő könyvadaptáció középiskola Lengyelország LMBTQ melegek oktatás szerelem szinkronizált szülő-gyermek kapcsolat transznemű)

 


Robotok (2023) – 7/10 –  Be kell látni, hogy ez egyszerre volt újszerű és izgalmas, ugyanakkor rendkívül nagy marhaság. :D Egynek jó!

 


Eltűnt (2023) – 7/10 –  A témájában hasonló Searching/Keresés filmhez… ami lényegesen jobb volt, hiszen az újdonság varázsával hatott számomra. Ugyanazok a rendezők, ugyanazok a technikai megoldások – csak a szereplők és a nyomozás menete eltérő.

Érdekes volt a maga egyszernézős módján és para, hogy mennyi mindent meg lehet tudni a gép előtt ülve vagy az okosórához/mobilhoz beszélve… Uhh…

 


De kik azok a Lumnitzer nővérek? (2005) – 7/10 –  Kolléganőm ajánlotta, meg is találtam videán, aztán végignevettem. Szórakoztató marhaság nagy alakításokkal és tipik magyar humorral. :)) Jól esett a lelkemnek. Hogy hagyhattam ki?!

 


Holnapolisz (2015) – 7/10 –  Ezer meg egy éve szerettem volna megnézni, de csak most vitt rá az élet. Szeretnék abban az álomi utópiában élni, amit reklámoznak. Érdekes sci-fiszerűség volt.

„A történet szerint a világból kiábrándult egykori gyerekzseni Frank és a fiatal és intelligens Casey veszedelmes kalandra indulnak, hogy felderítsék a titokzatos, időben és térben ismeretlen helyen található Holnapoliszt. Ami pedig ott vár rájuk, az örökre megváltoztatja őket és a világot is. A film lebilincselő utazásra hívja a nézőket, akik olyan dimenziókban utazhatnak, amelyről eddig csak álmodhattak” – (jövő robot tudomány tudósok utópia)

 


Sorozatoztam:

 

A Nyugalom tengere (2021–2021) – 8/10 – Juj, ez nagyon tetszett. Oké, zombis sorozatra kerestem rá, és ez jött, és ebben nincsenek zombik, de nagyon izgalmas sci-fi volt akkor is! Van benne valami titokzatos vírus, ami miatt meghalnak az űrben az emberek… Hidegrázós. 

„Egy tudós csatlakozik a misszióhoz, amelynek célja, hogy titokzatos mintákat gyűjtsenek az elhagyott holdi űrállomáson, ahol egy baleset során mindenki meghalt.” - (Dél-Korea disztópia dorama Hold jövő misztikus űrutazás)

 


Szerelmem egy előző életből (2023–2023) – 8/10 –  A feléig imádtam, de aztán elkezdett bennem körvonalazódni egy balsejtelem, ami miatt nem volt kedvem folytatni… Persze végignéztem és persze igazam lett… Kicsit szomorkásabb a vége, mint az ehhez hasonló sztoriknál szeretem, de legalább volt némi happy end.

Különleges történetet mesélt el, ráadásul nagyon egyedi és szerethető stílusban, szuper karakterekkel. <3 Vicces is volt, izgalmas is, de sajnáltam, hogy szívfájdító is…

 


Napkelte (2019–2019) – 7/10 –  Szórakoztató az elején, de a közepére elfárad, a végére meg ellaposodik a sorozat. Persze sokszor újszerű stílusban meséli el az egyes karaktereket, emiatt nem untam totálisan szét a fejem, és mindig volt egy-két betegebb fordulat is benne. Mindenesetre nem kaptam kedvet a képregény verzióhoz… ráadásul morcos is vagyok, mert lemaradt az elkaszált címke a sorozatról, így az utols résznél szembesültem azzal, hogy bőven vannak elvarratlak szálak még… -.-" Sam Dean beszéde a medencében tetszett, de ettől függetlenül nem bírtam megkedvelni őt még Josh rózsaszín szemüvegén keresztül sem.

 


Percy Jackson és az olimposziak (2023–) – 7/10 – Nem voltam csalódott, mert Walker Scobell tökéletes Percy volt, bár akadtak gondjaim a castinggal… Nem, nem Annabeth vagy Grover miatt, hanem például Kheirón vagy Hádész vagy Árész nem adták. A sztori néha lapos volt, máskor élvezetes. Persze lehetett volna viccesebb, pörgősebb is, jó lett volna, ha hozza a regények színvonalát, de ettől függetlenül várom a kövi évadot.

 


Sweet Home 2 (2023–2023) – 7/10 –  Bírom Song Kangot, nagyon csíptem az első évadban, de ezúttal nem ő a központi szereplője a történéseknek… Sajnos… Később játszódik, mint az első évad, az emberek már „hozzászoktak” a világvégéhez meg a mindent ellepő szörnyekhez, és elzártan élnek, kvázi kommunákban. Hidegrázós.

 

 

Szóra se érdemes, egyszernézős, de semmi különleges nem volt bennük filmek/sorozatok:

 

Orion és a sötétség (2024) – 6/10

Lelkitárs-kereső (2023) 6/10

Több mint hercegnő (2022) 6/10

Fekete nyár (2019–2021) – 4/10

  

– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom/írok róla:

▪ Szabó Magda: Álarcosbál

V. E. Schwab: A hatalom törékeny szálai

Lynn Painter: Újra meg újra

▪ Hana Tooke: Éjféli kalandok

Alice Oseman: Nick és Charlie

▪  Catherine Doyle – Katherine Webber: Twin Crowns – Ikerkoronák

▪  Holly Black: How the King of Elfhame Learned to Hate Stories – Hogyan gyűlölte meg Elfhon királya a történeteket

▪  Hugh Howey: Siló

▪  Kerstin Gier: Ami eddig elveszett

Rupi Kaur: Gyógyító szavak 

▪  Rick Riordan: A mélység lánya

Benjamin Alire Sáenz: Aristotle és Dante az élet sodrásában

Steven Rowley: A meleg nagybácsi

 

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

10 könyvről írtam a hónapban:

Tóth Emese (szerk.): Távol-keleti mesék * népmese gyűjtemény *

Freya Sampson: Az ​elveszített jegy * romantikus dráma/chick lit *

Kertész Edina: A ​lány… + A fiú… * mesekönyvek *

Brigid Kemmerer: Merész, gyilkos eskü * YA high fantasy *

Chihiro Maruyama: Pierre, a labirintusnyomozó sorozata * rejtvényfejtős *

Liz Braswell: A ​vén idő mesél * YA tündérmese újramesélés *

Emma Törzs: Vér, tinta, nővér, írnok * kalandos urban fantasy *

Thomas Montasser: A ​könyvtündérek klubja * romantikus *

Ann Liang: Ez most az igazi * romantikus YA *

Adrianne Finlay: Cut Off - Játssz a túlélésért! * sci-fi kalandos YA *

 

Blogturné Klub extrák és egyéb bejegyzések: 

Álarcosbál | idézetek

Steadfast - Rendíthetetlen | idézetek

Merész, gyilkos eskü | idézetek

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek többnyire a sajátjaim. 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése