2024. február 20., kedd



Chihiro Maruyama: Pierre, a labirintusnyomozó sorozat 1-3. | Blogturné Klub könyvajánló

 


 

A Labirintustorony rejtélye

Mr X-nek, a fantomtolvajnak ördögi terve van!

Azt forgatja a fejében, hogy ellopja Labirintusváros legdrágább kincsét, ami a Labirintustorony tetején világít. Pierre és barátnője, Carmen kapják a feladatot, hogy a legügyesebb labirintusnyomozók segítségével megoldják a feladványokat, megvédjék a Labirintus-kockát és megállítsák Mr X-et.

Segíts nekik, mielőtt lejár az idő!

Haladj végig a bonyolult útvesztőkön, keresd meg az elrejtett tárgyakat, és oldd meg a különleges rejtélyes feladványokat ebben a csodálatosan illusztrált labirintuskönyvben!

 

Az ellopott útvesztőkő nyomában

Pierre, a labirintusnyomozó új ügyön dolgozik.

Mr. X ellopta az Útvesztőkövet, melynek varázserejével egész Operavárost óriási labirintussá lehet változtatni. Segítsetek Pierre-nek és a barátnőjének, Carmennek megtalálni a kiutat az útvesztőkből, és megállítani Mr. X-et, amíg nem késő!

Keressétek meg az utat a fantasztikus labirintusokban, találjátok meg az elrejtett nyomokat, és oldjátok meg a feladványokat, hogy megmentsétek a várost!

 

Az égi várkastély titka

 Pierre és Carmen Lagúnavárosba érkeznek, hogy részt vegyenek a karneválon, és megtekintsék a világhírű Labirintustojást. Hamarosan rájönnek azonban, hogy nincs minden rendben a városban: egy titkos szervezet összeesküvést sző, hogy ellopja a legendás tojást, és azáltal mindent útvesztők átláthatatlan szövevényévé változtasson. Segítsetek nyomozóinknak odatalálni az Égi várkastélyba, mielőtt kifutnak az időből! Tartsatok Pierre-rel a különféle labirintusokon át – gyalogosan, gondolán, versenyautóval és léghajóval –, keressétek meg az elrejtett tárgyakat, oldjátok meg a rejtélyes feladványokat, és akadályozzátok meg, hogy a Labirintustojás rossz kezekbe kerüljön!

  

 

Pierre, a labirintusnyomozó sorozat


Kiadó: Naphegy, Budapest, 2024

Fordította: Varró Zsuzsa · Illusztrálta: Hiro Kamigaki


1.) A ​Labirintustorony rejtélye 

36 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634760092

(VÁSÁRLÁSI LINK)


2.) Az ​ellopott útvesztőkő nyomában

36 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634760726

(VÁSÁRLÁSI LINK)


3.) Az ​égi várkastély titka

36 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634760733

(VÁSÁRLÁSI LINK)

MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el…?

 

Gyerekkorom egyik kedvence egy hasonló rejtvényes, labirintusos, fejtörős, feladatmegoldós könyv volt (a Játékok ​és rejtvények), illetve volt egy a másik nagy favoritom is, a Vili világa újság volt, amiből sok-sok rész volt meg otthon, Szereten a labirintusokat, a fejtörőket, de a tárgy vagy alak keresgetős dolgokat is. Szeretek bogarászni és böngészni, és a Pierre, a labirintusnyomozó sorozat részei tökéletesek ehhez!



Szerintem…

 

Úgy gondolom, hogy ezek a kötetet megunhatatlanok és a felnőttek számára is tökéletesen szórakoztatóak. Mindhárom kötetnek van egy külön sztorija, de egyazon sémára épül fel mind: Pierre, a labirintusnyomozó és a barátnője, Carmen olyanok nyomába szegődik, akik elloptak vagy el akarnak lopni valami fontos dolgot az adott városból! Velük kalandozunk a titokzatos tolvajok nyomában, kutatjuk a START mezőtől a CÉL zászlóig vezető utat minden duplaoldalon, de nem csupán el kell jutnunk A-ból B-be! De nem ám! 

 

Minden újabb oldalon egy végletekig részletgazdag és aprólékosan kidolgozott, néha - Sőt! Többnyire! - több útvesztőt tartalmazó illusztrációt találunk, melyeken különféle tárgyakat vagy látnivalókat kell felkutatnunk, újabbnál újabb feladványokat vagy bónusz feladatokat kell megoldanunk. A könyvek illusztrátora Hiro Kamigaki, aki előtt le a kalappal, hiszen hol nagyobb, hol kisebb, hol miniatűrnyi figurákat és labirintusokat kellett megrajzolnia Chihiro Maruyama történeteihez. 

 


Egyszerűen odáig vagyok a könyvek illusztrációiért, ahogy a sok visszatérő szereplőért vagy elrejtett easter eggért is. Nem semmi munka lehetett ennyi tárgyat elrejteni, ennyi karaktert elbújtatni, ráadásul mindezt egy - vagy több - megoldható útvesztővel bolondítva. 

És ha nem lenne elég a könyvenkénti kb. 15 darab fullos labirintus minimum 3 rejtéllyel, akkor a kiadványok végén találkozhatunk egy helyi újságoldallal, ami még egy körre visszazavar minket játszani, mert még fel kell kutatnunk az elbújos vörös ninját vagy a jegesmedvét, a kalandos kedvű vándortársulatot, az eldugott szökőkutat vagy egy kocsi ritkaságot.

 


A legkönnyebb A LABIRINTUSTORONY REJTÉLYE című rész, amely Labirintusvárosban játszódik, ahol Mr. X. a fantomtolvaj megpróbálja elrabolni a Labirintuskockát a felhőkarcolóból. Már a könyv elején van egy térkép a Labirintustorony szintjeiről, amelyeket mind be fogunk járni, és amelyek mindig újabb és újabb útvesztőket tartogatnak számunkra. Természetesen nem egy szimpla felhőkarcolóról van szó, hiszen van benne óceánjárós, vidámparkos, édességboltos, színházas, kiállításos, könyvtáras, de még lakosztályos "pálya", vagyis labirintus is. Ráadásul Mr. X nyomában járva még Labi, a fehér labirintus-eb segíti hőseinket!

  

Az én kedvencem a közepes nehézségű rész, AZ ÉGI VÁRKASTÉLY TITKA című rész volt, aminek már a borítója is magával ragadott, ugyanis odáig vagyok a léghajókért! Történetünk szerint Lagúnavárosban járunk, ahonnan nem messze, a Gyökér-szigeten található az Óriásfa. A fa felhőkbe nyúló tetején áll az Égi várkastély, ahol a Labirintustojást őrzik. Pierre és Carmen a fura maszkot viselő páros, a Vasálarcos páros nyomába ered, hogy ne tudják ellopni az értékes kincset. Útjukat nehezítik a Labirintus Elszabadítási Front tagjai, akik alig várják, hogy a Labirintustojás nélkül egész Lagúnaváros labirintussá változzon! Szerettem ezt a kötetet, bár nem volt mindig egyszerű, de igazán magával ragadó és színes képek szerepelnek benne! Imádtam a karneváli hangulatot, a sok maszkot és jelmezt, a mítikus lényeket és a sokféle vadállatot. Izgalmas kalandozás volt palotán, vízi parádén, karneválon, autóversenyen, álarcosbálon és természetesen léghajóversenyen keresztül.

 

A legnehezebb rejtélyeket és labirintusokat AZ ELLOPOTT ÚTVESZTŐKŐ NYOMÁBAN kötet tartogatta... Nem állítom, mindig mindent és mindenkit megtaláltam, pedig nagyon kitartóan bogarásztam mind az eldugott dolgokat, mind az útvonalakat! Ugyanakkor nagyon izgalmas volt Pierre lakhelyén, Operavárosban ismét Mr. X. nyomába eredni, akinek ezúttal sikerült ellopnia a kincset a múzeumból és a mi feladatunk annak a visszaszerése volt. Pierre műhelyéből indulunk, ahonnan a múzeumba vezet az utunk, de kalandozhatunk az operavárosi vigasságon, átvergődhetjük magunkat a zsúfolt kávézóteraszon, majd a belvárosba érve kicsit elveszhetünk a rengeteg utca és üzlet között. Gondolom említenem se kell, hogy a legjobban a titokzatos erdei falut, a léghajófesztivált és a kísértetkastélyt imádtam! A titokzatos piac már csak hab volt a tortán.

 

 

Összességében

 

Úgy gondolom, hogy ezekből a játékos, kutatós könyvekből sosem lehet kinőni, bár persze biztosan szórakoztatóbb, ha gyerkőccel bogarásszuk végig az útvesztős és fejtörős oldalakat. Imádtam a sokszor felbukkanó karaktereket keresgélni (vörös ninja, jedesmedve), a néha bonyolult kéréseket teljesíteni vagy megtalálni az eltévedt embereket a miniatűr lények tengerében.  A kedvenceim azok az oldalpárok voltak, ahol néha kisebb, rejtett labirintusok is voltak - függetlenek a fő csapástól.

Levett a lábamról ez a három kötet a bennük szereplő sok-sok labirintussal és feladvánnyal. Aprólékosan kidolgozottak a kiadványok, rendkívül részletgazdag illusztrációkat tartalmaznak. Élvezetesek és minőségiek, és emiatt szerintem abszolút megérik az árukat. Ráadásul a móka sosem ér véget, mindig van egy újabb kutatnivaló vagy érdekesség az oldalakon.

 

Össz-Értékelés: 5


 

Még pár izgalmas kép:

 


♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Képek a könyvből. Pinterest tábla: Pierre the Maze Detective 1-2-3

Pierre the Maze Detective Series a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

 

A Pierre, a labirintusnyomozó kötetek nem csupán egyszerű, gyönyörűen illusztrált böngészők, hanem minden könyvvel egy igazi nyomozás részeivé válhatunk és hol Mr. X, hol a Vasálarcos páros nyomába kell erednünk, hogy megmentsük a világot. Tartsatok velünk, legyetek ti is részesei az izgalmas kalandoknak és nyerjétek meg a Naphegy Kiadó által felajánlott, szabadon választható Pierre kötetet.

 


 

Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk során az egyes állomásokon egy-egy filmcímet találtok, melyek híres, felkapott filmek neveit rejtik. Sajnos a filmcímek betűi összekeveredtek, és a ti feladatotok kibogozni őket… és bár tudjuk, hogy ügyesek vagytok, annyit segítünk, hogy mindegyik filmben található labirintus! A feladat az, hogy Rafflecopter doboz megfelelő helyére beírjátok a talált filmcímet! Tartsatok velünk, és nyerjetek egy általatok választott Pierre kötetet a Naphegy Kiadó jóvoltából!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

Yeadr Yearlp Neo

a Rafflecopter giveaway


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése