2018. október 31., szerda



Havi összefoglaló | 2018 / 10. fejezet

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Tombol a színházi évad, és pörögnek a blogturnék is, szóval nem panaszkodhatok. =^.^= Vagyis nem ezek miatt, de lenne miért panaszkodni, csak nem látom értelmét. Szuper happy, nézzük pozitívan az életet – emberke vagyok, aki nem szereti panaszkodásra fecsérelni az energiáit.
Pozitív randomságok röviden: új Kindle tok, molyos ajándékozások, színházi előadások a barátaimmal, számítógépes játék az öcsémmel, kiállításon jártam, Twist Olivér casting, piálás és kajálás a barátnőimmel.
 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt októberben?
❖❖❖❖❖
– Személyes kitérő –

Én és az új polclakók: összesen 11 új könyv került hozzám. Molyos ajándékozásra kaptam 2 regényt, nyertem 3 könyvet, érkezett hozzám 2 recenziós példány, és vettem is 4 könyvet. 
Vásárolgattam (4)
Ajándékozásra kaptam (2)

Recenziós példányként kaptam (2)

Nyertem (3)

– Más érdekeltségek –

#boldogság
Megérkezett a Kindle tokom, és egyszerűen csodaszép. (Ld. a képen.) ^.^
Frida Kahlo kiállítás Bp-n. ^.^
Nyertem 3 könyvet! ^.^
Segítettem az egyik kedvenc írómnak valamiben. #topsecret ^.^

#szomorúság
A Book A Sloth Club abbahagyta a dobozok forgalmazását, és az elmaradó októberi dobozok árát visszatérítik. (Illetve nekem a szeptemberit is, hiszen azóta se kaptam meg.)
Elromlott a kocsim tegnap, és sétálhatok. Ami azért jó, mert ma hosszú napom van, és 9-től 18-ig dolgozom... *morc* Remélem, hogy megjavul, mert a hétvégén főpróbánk is, premierünk is lesz, és nagyon hosszúnak ígérkezik a jövő hét.

SZÍNHÁZ / KIÁLLÍTÁS:
  ZSUGORI /Zenés vígjáték/ (Komáromi Jókai Színház) – Mindhárom este megnéztem (más-más társasággal), amikor nálunk játszották. Elképesztő a hangjuk, de a mozgáskultúrától gutaütést kaptam. Az egész ilyen so-so volt, mert mindenre, amit szerettem benne, találnék valamit, amit nem. De aláírom, hogy odatették magukat a színészek, és szórakoztató vásári komédia volt.
AZ ÜVEGCIPŐ /vígjáték/ (Bartók Kamaraszínház) – 3 órás előadás, de oda-vissza imádom, és szerintem már minimum ötödszörre néztem meg. (A képen: Erdélyi Tímea és Sipos Imre / Fotó: Ónodi Zoltán)
FRIDA KAHLO kiállítás (Magyar Nemzeti Galéria) – Az igazgatónk intézte mind az időpontot, mind a tiszteletjegyeket nekünk, így aztán 29-én Bp-n töltöttem egy kis időt. 1-1,5 óra alatt körbejártam és kiolvastam a kiállítást. Nekem iszonyatosan tetszett, bár lehetettek volna benne egyedi / exkluzív dolgok. (Oké, a festőnő magyarul írt levele magyar szeretőjének az szuper volt.)

SOROZATAIM / FILMEZÉSEK:
Anyummal elkezdtük és lenyomtuk a Doktor Murphy (2017–) első évadát, illetve a MacGyver (2016–) második évadát. Anyu egyetlen filmet választott a hónapban, de az is furcsa volt: Férj és féleség / Vőlegényem vagy a férjem (2008). Mondjuk nagyon tetszett.

Én VÉGRE megnéztem néhány régóta vágyott filmet (Jurassic World – Bukott birodalom (2018), Fahrenheit 451 (2018), Tűnj el! (2017), 10 Cloverfield Lane (2016), Zéró páciens (2018), Az egészség ellenszere (2016), Érkezés (2016)). < A Fahrenheit 451 új adaptációja ISZONYAT király volt, köszi az ajánlást, VEGAZUS! >


Lenyomtam az első évadát a 104-es szoba (2017–) sorozatnak, a 13. évadát a Family Guy (1999–) animációs mesánek, és néhány részt a The Walking Dead (2010–) 8. évadából.

PC ÉS MOBILOS JÁTÉKOK:
Öcsémmel kitartóan Fortniteozunk, esténként meg PokemonGOt sétáltatunk... vagy egymást. :D

– Következő havi terveim –

- Recenziók hamarosan*:
*a legtöbb blogturné egyelőre nem publikus

- Saját példányok kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:
A havi könyvünket sikerült elolvasnom, szóval elég boldog vagyok. Megérte megvenni, így sokkal könnyebben álltam neki. A blogos értékelésemet a könyvről:
A többiek értékelését ITT OLVASHATJÁTOK.

NOVEMBERBEN: A medve és a csalogányt fogjuk olvasni, amit nemrég megkaptam ajándékba. Kicsit félek tőle, mert beleolvastam, és nagyon orosznak tűnik! (Talán mert amúgy nagyon orosz...) :D


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
– Bejegyzések a blogon –

7 könyvről írtam a hónapban:
5.     Rob Rodi: Loki

Blogturné Klub extrák: 

Egyéb bejegyzéseim: 
vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
vvvvv

1 megjegyzés:

  1. A filmajánlást nagyon szívesen, örülök, hogy tetszett. :) Én meg azóta megnéztem a régi filmet is, de még nem döntöttem el, hogy írjak-e arról is a blogra.

    VálaszTörlés