2019. szeptember 30., hétfő



Havi összefoglaló | 2019 / 9. fejezet: SZEPTEMBER


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)


Szeptemberben tévéztem és dolgoztam ezerrel… =^.^= Az a helyzet, hogy beindult az évad a színházban (már meg is volt az első két premierünk), ezért elég keveset olvastam. Igyekszem visszaszokni arra, hogy elalvás előtt és ébredés után még olvasok 1-2 órát, de ebben a hónapban ez még nem sikerült. (Inkább lenyomtam 5 évadnyi Trónok harcát… Még jó, hogy nem kattantam rá… :D) Szóval minden rendben van, végre jó az idő is (bár elkezdődött a poloska szezon, amitől ki tudnék szaladni a világból), sok a meló, de azért érdemes felém nézelődni. Vége a nyárnak, indul a blogszezon. ;)

Pozitív randomságok röviden: megjártuk a színházzal a Pozsonyi Pikniket meg a Rácalmási Tökfesztivált, megvolt a Bolha a fülbe felnőtt- és a Makrokozmosz című gyerekdarabunk premierje, Star Wars filmezős-pizzázós estét tartottunk a barátnőmmel.
(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt szeptemberben?
❖❖❖❖❖
– Személyes kitérő –

Én és az új polclakók: összesen 13 új könyv került hozzám. Megérkezett pár recim, jó fej molyokkal vagyok körülvéve, és vettem is egy jógás könyv egy Molyok. (Korábban kölcsönbe kaptam egy kolléganőmtől, de annyira bejött, hogy beszereztem magamnak.)*

Recenziós példányok (6)
Vásároltam (1)
Könyvtári leselejtezett - Jeffi jóvoltából (3)

Kolléganőm adta - csak úgy, mert már kiolvasta (3)

– Más érdekeltségek –

#boldogság

Életemben először jártam a Pozsonyi Pikniken, aztán egy hétre rá kimentünk a Rácalmási Tökfesztiválra. Mindkettő tök nagy élmény volt. (Az már más, hogy az egyik héten zokniig szétáztunk, a másik héten meg alig láttunk a napocskától. :D Kicsit szélsőséges ez a szeptember.)



Képek a Tökfesztiválról:



Tök régóta szerettem volna egy barátnős, filmezős, csacsogós estét tartani. Ráadásul egy szintén geek barátnőmmel sikerült összehoznunk, és Star Wars mozikat néztünk. (Újranézések voltak: Az ébredő Erő (2015) + Az utolsó Jedik (2017))

SZÍNHÁZ:

Megnéztem az idei első két bemutatónkat. Az egyik egy francia bohózat: Bolha a fülbe. Elröhögcséltem rajta, de néha too much volt. A másik egy gyerekdarab, a Makrokozmosz, ami valami elképesztően cukira sikeredett.


SOROZATAIM / FILMEZÉSEK / MOZI:

Régóta szerettem volna megnézni a Vadon (2014)-t, és eléggé szíven ütött. Tök jó sztori, csak fájt. Utána megnéztem egy Nicholas Sparks adaptációt, aminél későn esett le, hogy NS adaptáció, ezért nyilván volt könny-nyeldesés részemről: Kedves John! (2010). Szintén egy rég tervezett film a Hosszú út lefelé (2014), aminek megvettem a könyvverzióját is, mert érdekel. (A film után még inkább.) Amit vártam, de untam: Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány (2019).

Vadon (2014) c. filmből

Sorozataim: szeptember elsején elkezdtem nézni a Trónok harca (2011–2019) c. sorozatot. Szeptember 21-ig az 5. évad 8. részéig jutottam, vagyis jól rácuppantam. Aztán jött a sok meló és elfogyott a lendületem. De be fogom fejezni záros határidőn belül, mert érdekel, hogy miért szidja mindenki a lezárását. (Egyébként én a törpének drukkolok. :D Mekkora figura már!)


Anyuval: folytatjuk a Gyilkos elmék (2005–) sorozatot a 4. és az 5. évaddal. Picit filmeztünk is: Instant család (2018) – szerintem elég humoros/cuki volt. Csaló csajok (2019) - …és ezt máris elfelejtettem miről szólt. Anyunak bejött, azt hiszem, szerintem se volt rossz, de maradandónak nem mondanám.

– Következő havi terveim –

- Recenziók hamarosan /papírpéldány nálam/:

- Értékelések hamarosan:

- MKK:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:
Újraolvasással kezdtem ezt a kört:

A többiek értékelését ITT OLVASHATJÁTOK.

OKTÓBERBEN: – Alig várom a következő könyvet, ugyanis nagyon megkedveltem az író agymenéseit a WAYWARD PINES trilógiában. Ő a következő olvasmányunk: Blake Crouch: Sötét anyag

  
A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
– Bejegyzések a blogon –

6 könyvről írtam a hónapban:

Egyéb bejegyzéseim: 

vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése