2019. október 14., hétfő



Borítómustra | Blogturné Extra (Kisasszonyok)


A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

A Manó Könyvek kiadó nemrég gyönyörű kiadásban jelentette meg Louisa May Alcott klasszikusát, amelyben a March-nővérek életét ismerhetjük meg. Miközben apjuk a polgárháborúban harcol, a lányok - Meg, Jo, Beth és Amy - az anyjuk segítségével ismerkednek az élettel, női mivoltukkal, miközben megtapasztalják a testvéri rivalizálást, az első szerelmet, a veszteséget és a boldogságot. Tarts bloggereinkkel a turnén, olvasd el az ajánlóinkat, és légy az a szerencsés olvasónk, aki a blogturné végén megnyeri a Kisasszonyok legújabb kiadását!



Fülszöveg:
A négy March nővér - Meg, Jo, Beth és Amy - egy új-angliai településen, nehéz anyagi körülmények között élnek édesanyjukkal, miközben apjuk a polgárháborúban szolgál tábori lelkészként. A lányokat rengeteg kaland és váratlan balszerencse éri, és a sok tapasztalat révén egyre jobban kirajzolódik a személyiségük: a józan és megfontolt Meg társaságszerető, a fiús Jo imádja a könyveket, a szégyenlős Bethet a zenélés érdekli, a kissé önző Amynek pedig művészi hajlamai vannak.
A Kisasszonyok lányregénynek íródott, ám mára az egyik legismertebb amerikai klasszikusként ismert, amely női írók generációinak adott ihletet, és számos film- és egyéb feldolgozás készült belőle.
Louisa May Alcott (1832-1888) a Kisasszonyokon kívül több, gyermekkori élményein alapuló klasszikus regényt is írt, és a szüfrazsett mozgalomban is tevékenyen részt vett.
A könyv végén található szerzői életrajz, és egy, a cselekményről szóló kvíz plusz ajándék az olvasónak.

Kiadó: Manó Könyvek, 2019
354 oldal · keménytáblás
ISBN: 9789634036340
Fordította: Barta Judit · Illusztrálta: Ella Bailey
Louisa May Alcott: Little Women
Eredeti megjelenés éve: 1868


--- Olvassatok tovább! ---

vvvvv


Szerintem az új magyar kiadás gyönyörűséges lett, én főleg a borítója miatt szerettem volna elolvasni a könyvet. Meglátni és beleszeretni egy pillanat műve volt, az egyik könyves fesztiválon alig bírtam elszakadni a kiadó asztalától, annyira odabilincselt a Kisasszonyok!

Már akkor eszembe jutott, hogy vajon milyen külföldi borítókat kaphatott a történet? A mostani bejegyzéshez átnéztem a GoodReadsen fellelhető összes kiadást - kb. 2400 kiadványról beszélünk -, és kiválogattam azokat, amik megfogtak. Vagy a bájosságukkal, vagy az egyediségükkel, vagy azzal, hogy borzasztó érzés rájuk nézni (rosszabb esetben azt sem értem, miért ilyen lett a borító?!). Nwktek melyik tetszik a legjobban? Melyik tetszik legkevésbé?


































Nyereményjáték:

Mint minden klasszikushoz, a Kisasszonyokhoz is több filmadaptáció készült az évek során. A ti feladatotok az, hogy ismerjétek fel, hogy melyik feldolgozásból van a bejegyzéseknél csatolt kép, és írjátok be a kiadás dátumát a rafflecopter dobozba.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


- ÁLLOMÁSLISTA -
10/14 - Hagyjatok! Olvasok! (extra)
10/16 - Könyv és más
10/18 - Kelly és Lupi olvas
10/20 - Könyvvilág
10/22 - Hagyjatok! Olvasok!

vvvvv
Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!
Köszönöm a figyelmet!
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése