2020. január 31., péntek



Havi összefoglaló | 1. fejezet - 2020. január


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Máris elrepült egy hónap…
Nos, ez a hónap volt az a hónap, amikor túlzásba vittem a munkát… Gyerekek… 2-a óta összesen 4 olyan nap volt, amikor nem mentem a munkahelyem közelébe. Februárban azért lesznek hétvégéim előreláthatólag, alig várom már, mert kezd elfelejteni a családom. :D Ha nagy néha arra járok, akkor anyám is csak néz, hogy Kiezmár, hogy jött Gyilkos elméket nézni?! Oké, itt még nem tartunk. Komolyra fordítva a szót, azért történtek szuper dolgok a hónapban. 
(Rosszak is, de azokat hagyjuk. Félre a búval!)

Pozitív randomságok röviden: emelték az alapbérem, mert volt valami kötelező emelés közalkalmazottaknál; házimoziztunk barátnőmmel; több színházi előadást is megnéztem; kolléganőm hozott reggelire házi lángost nekünk; érkezett hatalmas könyvcsomagom.
(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt januárban?
❖❖❖❖❖
– Személyes kitérő –

Én és az új polclakók: összesen 33 új könyv került hozzám. Kaptam egy könyvet ajándékba Dorkától (Anya olvas), és megérkezett egy csomagom a Könyvmolyképzőtől (ami tele volt recikkel és ajándékkönyvekkel). Ó, és ma anyu nyert egy LMBT+ regényt, amit megkaptam (vagyis inkább a közös könyvtárba tette)…

Ajándékba (1)

Vegyes KMK csomag (31)


  
Vegyes KMK csomag (1)

– Más érdekeltségek –

SZÍNHÁZ:

Bemutattunk egy zenés családi nyomozást, a Gyerekrablás a Palánk utcában című darabot, ami szerintem siker lesz, mert irtó cukker. Tegnap megnéztem a főpróbát, ma a premiert, és jövő héttől már játsszuk is! De a hónapban újra megnéztem pár kedvencem: Tied a világ! / Twist Olivér / Hajmeresztő (a nagyimmal =^.^=)

SOROZATAIM / FILMEZÉSEK / MOZI:

Sorozataim: Megnéztem a 3. évadát a 104-es szoba (2017–) c. sorozatnak, de tragédia, hogy mennyire gyenge… Elkezdtem A varázslók (2015–) 2. évadát, mert imádom, és ugyanezen oknál fogva előtte megnéztem újra magyarul az 1. évadot. :D (Korábban angolul láttam már.) Végignéztem a Watchmen (2019–2019) első és egyben utolsó évadát, és hát bántam volna, ha nem nézem meg.
  


Filmeztem: vagyis inkább végigszenvedtem A gyászoló asszony átka (2019) horrort… Uncsi volt. Előtte pedig egy skizo filmet néztem, de az se volt a legjobb: Frankie és Alice (2010). Nem tetszett az Éretlenségi (2019) se…  Amit viszont MINDENKINEK NAGYON AJÁNLOK: 100 dolog (2018) – nagyon szuper és elgondolkodtató film! És tetszett A két pápa (2019) is, amit az egyik barátnőmnél néztünk meg egy csajos este keretein belül. ^.^


  
Anyuval: Sorozat szinten továbbra is Gyilkos Elmézünk (azt hiszem, a 8. évad közepénél járhatunk), bár lenyomtuk az 1. évadát a Te (2018–) c. sorozatnak is. Filmeztünk: Családi bunyó (2019) – egynek elment. Nekem nagyin is tetszett a Kőgazdag ázsiaiak (2018), bár nehezen követtük, hogy ki kicsoda… A Pompon klub (2019) sajnos nem annyira jött be, amennyire vártam. Az első filmünk idén viszont egy laza, picit kiszámítható, kicsit gagyi, de cuki karácsonyi romantikus film volt: A karácsonyi lovag (2019).


  
Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:
Nekem nagyon bejött az e havi regény, de rajtam kívül csak Vegazus olvasta el, ami miatt kicsit szomorú vagyok. Remélem, hogy a többi folytatást azért elolvassák mások is. :’)

A többiek értékelését ITT OLVASHATJÁTOK.

FEBRUÁRBAN: Agatha Christie: Nyílt kártyákkal – érdekesnek tűnik, ezért alig várom, hogy elkezdhessem. Sajnos nem értek a bridzshez, ezért utána kell néznem pár dolognak olvasás előtt. :D
  
A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
– Bejegyzések a blogon –

8 könyvről írtam a hónapban:
3.            Margaret Atwood: Testamentumok
5.             Kleinheincz Csilla: Üveghegy
7.             Tijan: Anti-Stepbrother - Vészkijárat
8.            On Sai: Álruhában

Egyéb bejegyzéseim: 

Blogturné Klub extrák: 

vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése