2020. január 13., hétfő



On Sai: Álruhában (Vágymágusok 1.) | BTK ajánló




– Van benned valami. Mindenki érzi. Valami nyugtalanító, de valami csalogató is. Olyan vagy, mint a méhkas. Tele a méz ígéretével, de… – Nem fejezte be, hanem fürkészően méregetett. 
– De szúrós méhekkel is? – leheltem. Én is őt méregettem. A szakadt ruháját, a fekete, tömött haját, amibe oly jó volt beletúrni, és a fekete, szomorú szemét. 
– Érzem, amikor figyelsz, Roan. Minden ösztönöm azt súgja, veszélyes vagy. A többiek nem veszik észre, mert ostoba fajankók, de minden lélegzeted hazugság.



Fülszöveg:

Lehet barátság férfi és nő között?
Szépvölgyi Rianna egy eldugott völgy grófkisasszonya, aki bogaras atyjával és zenész ikeröccsével él. Rianna férfiruhában van, amikor balszerencséjére találkozik Ras parancsnokkal, aki a hazaérkező hírhedt Kartal hercegnek gyűjt katonákat.
Riannát összecseréli az ikertestvérével, és magával viszi.
Ha rájönnek, hogy Rianna lány, kiirthatják felségárulásért a családját. Vajon sikerül visszacserélnie magát, mielőtt lelepleződik?
De mit tegyen addig a férfiasan vonzó Ras, a magát mutogató jóképű Mort és a vad Lidérc közelében, ha a mágiája csalogatja a férfiakat?
Míg a hercegre várnak, valaki vadászni kezd a csapatra.
Rianna nem számíthat másra, csak az eszére, és egy hajmeresztő szövetségesre, miközben őket lesi a természet, ami hol a halálukat akarja, hol pedig illetlenül valami mást.

„…amikor reggelente álmosan felnézel a tornyokra vagy megcirógatod a falat, az ember azt kívánja, bárcsak ő lenne a kezed alatt.”

Könyv információk:

Eredeti megjelenés éve: 2019
Könyvmolyképző Szeged, 2019
300 oldal · puhatáblás · 
ISBN: 9789634577270
Vágymágusok sorozat:
2. (…)
(nem befejezett)
(Az értékeléshez olvass tovább!       )
A történetről…

Szépvölgyi Rianna szipolynak született, míg ikerfivére, Roan mágusnak. Ebben a világban a szipolyokra a halál vár, ezért titkolják Ria állapotát, inkább betegesnek állítják be, Roant pedig gyenge mágusnak, hogy távol maradhassanak az udvartól. Hiába ősnemesek egy eldugott völgyben élnek, ahol a gyerekek simán be tudnak öltözni egymásnak, nem tűnik fel senkinek. Egy nap Rianna Roan ruhájába öltözve lebuktatja magát, hogy tud varázsolni, ezért besorozzák a Néma várba tartó újoncok közé, akiket a hamarosan visszatérő Kartal herceg testőrségének terveznek kiképezni. Ruhacserére nincs lehetőség, ezért a lány tart a mágusokkal!

A szemérmes szűzlány eleinte rosszul viseli a fiúk és férfiak társaságát, de a férfivirtus és az erőteljes férfimágia benne is fellobbantja a tüzet... Ám egy grófkisasszony nehéz helyzetekben is igyekszik a helyzet ura maradni, és ebből számtalan félreértés, kényeskedés, furcsa és vicces szituáció születik.


Szerintem…

Tele vagyok felemás érzelmekkel és élményekkel, ugyanis amíg a regény egyik része totál betalált nálam, addig akadtak olyan részek, amik taszítottak. Cseppet sem bántam meg, hogy elolvastam a regényt - és őszintén mondom, hogy alig várom a folytatást -, ugyanis nagyon szeretem a cross-dressing történeteket, vagyis azokat, amelyekben egy lány fiúnak álcázza magát vagy egy fiú lánynak. Az egyik kedvenc történetem a Mulan, és a regény elején, amikor besorozzák Riannát Roanként mágusnak, akkor azt gondoltam, hogy ez a regény egy Mulan adaptáció lesz, amiben Rianna majd jól megmutatja a fiúknak, hogy milyen egy erős női főszereplő! Nos... nem így történik, Rianna nem egy Mulan-hasonmás, hanem egy önálló karakter, aminek örültem is és nem is. Elképesztő, hogy miket úszott meg nyafogással vagy a szövegelésével, néha irtó büszke voltam rá, máskor meg megfejeltem volna a gyengesége miatt. 


– A könyv híd az időben, ami rég meghalt emberek tudását hozza közel – magyaráztam elveszetten. Ez volt felírva a könyvtárunk falára. 
– Híd a miben? Mi ez a zagyvaság? Sírsz egy toronynak, mintha hallaná, meg könyvből akarsz varázsolni! A katonák azt mesélik, bilit tennél a fejedre a harcmezőn! Az alma nem esett messze a fától, buggyant vagy, ahogy az apád! Mindig jó móka, amikor a városba jön.


Amit szerettem…

Nagyon szeretem azt, ahogy On Sai mesél, ahogy a történeteit szövi... Még a szavai is szépek! Tulajdonképpen el se olvastam a fülszöveget, nem is dolgoztam fel a "vágymágusok" szót, csak az írónő neve miatt mondtam igent a könyv elolvasására. (Nekem a Calderon-történetek óta az egyik kedvenc magyar íróm!) De nem csak a stílusát szeretem, hanem a történeteit és a történeteinek a különleges világfelépítéseit is. Érdekes, ahogy a harci mágusok és az élőn érző természet ereje megbolygatja a világ egyensúlyát, és hogy mennyire érzékenyen reagál a természet a férfimágiára! Még nem találkoztam hasonlóval, ezért különleges ötletnek tartom, ahogy egyébként a tanonckodásos sztoriban egyszer csak felbukkanó gyilkossági kísérletes szálat  és Kartal herceg történetét is.

A legizgalmasabb és legtitokzatosabb szerintem a Szépvölgyi család sztorija volt, mert még a regény vége felé is derültek ki olyan apróságok Rianna családjáról, amik őszintén meg tudtak lepni!


Amit nem szerettem…

Talán kicsit prűd vagyok, de engem az egész vágymágia kiborított... Igazából már az elejétől fogva sejtettem, hogy baj lesz velem ezen a téren, de a Néma vár dobszolójáig nem is gondoltam, hogy mennyire meg fogok botránkozni ezeken a dolgokon. (A végén lévő körtés témánál már totál enerváltan futottam végig a sorokon.) A férfi vs. női mágia alapötlete és egymásnak ütköztetése jó - még akár az is lehet, hogy lesz, aki izgatónak is találja a tárgyinzultáló részeket is -, de nálam nem talált be. (Egészen mást vártam a borítón szereplő Vörös Pöttyös jeltől, ugyanis egy YA-regényben nincs ennyire sok töményen erotikus leírás.)
Szintén jó és eredeti ötlet volt Fola kulcsárnő módszere a férfi mágia ellensúlyozására, mégis levert a víz, amikor leesett, hogy mi is a módszer... (Fúj...!)

Összességében

Merész regény férfi és női mágiáról, álöltözetekről, szeretetre vágyó emberekről és tárgyakról. Engem zavart az erotikus felhang, mert egy ifjúsági regényben kevesebbet vártam ezekből, de abszolút jónak tartom az írónő stílusát és a világfelépítés is tetszett. Tulajdonképpen a sok humor, Ria szövegelése, Lidérc felbukkanásai, Ras parancsnok férfiassága, a regény izgalmas cselekménye tökéletesen ellensúlyozta a fentebb felsorolt negatívumokat nálam. 

Aki egy annyira laza, szórakoztató YA fantasyt vár, mint amilyen az Apa, ​randizhatok egy lovaggal? csalódni fog. Ez a regény sokkal szókimondóbb és bujább.

Kedvencek: Amikor Ras rajtakapja Roant, és minden ezután következő szőlőcskés poént vagy gyanúsítgatást bírtam. (Mondjuk, ha tényleg fiú lenne az álruhás Roan, akkor tuti kibuktam volna néhány beszóláson.)

Értékelés: 3


Ajánlom: Minden On Sai rajongónak. Azoknak, akik szeretik az álruhába bújós / cross-dressing sztorikat. Mindenkinek, aki élvezi, ha a mágiába egy kis erotika is vegyül.
Nem ajánlom: Azoknak, akik kényelmetlenül érzik magukat az erotikus felhangú sztoriktól vagy a vágy és a mágia keveredésének a gondolatától. Ha nem szereted a beöltözős / fantasy világban játszódó / varázslós történeteket, akkor ez nem neked szól. 

Kedvcsináló idézetek:
v
Érzelmileg kimerültem, eljutottam a határomig. Én csak egy lány voltam vidékről, nem pedig katona. 
– Elég! – kiabáltam a toronynak, és sírásban törtem ki. 
Nem varázsoltam, egyszerűen csak ki kellett üvölteni, ami a szívemen van. 
– Az én kastélyom is él, de sose viselkedne így! Nem akarna rám omolni! Elegem van ebből az egész nyomorult katonaságból! Békét akarok, könyveket, zenét! Három napja nem ittam teát! Érted?! Még teám sincs! 
Felzokogtam. Csak sírtam és sírtam, én, a kicsi szipoly a hatalmas kőtömeg tövében.
v
– Ősi nemes vagy, Roan, egy eldugott völgy eldugott kastélyából, ahol azt tehetsz, amit akarsz. Te meg itt aggódsz, hogy mit szólnak hozzá, ha szőlőcske vagy. Kit érdekel? Fogadd el önmagad! 
– Egy undormány vagyok! Az a tetű is megmondta. 
– Egy orgyilkos? Mégis mit mondjon? Hogy olyan napfény árad belőled, amit mindenki érez? Hogy amikor reggelente álmosan felnézel a tornyokra vagy megcirógatod a falat, az ember azt kívánja, bárcsak ő lenne a kezed alatt? Amikor nevetsz, még én is elhiszem, hogy a világ jó. Nem várhatsz arra, hogy egyszer majd más leszel, és akkor ettől hopp, hirtelen boldog leszel. Az vagy, aki vagy, itt és most légy boldog. 
v
A hangja kútmély volt, és olyan gyönyörűen zengett, hogy arra gondoltam, szerelmes vagyok. Már csak egybe kéne gyúrni Zaher eszét, Ras férfiasságát, a gyógyító eleganciáját és Lidérc hangját. És persze, az illető ne legyen mágus, nehogy lebukjak. Ennyi, nincsenek nagy igényeim.
v v v v v

A képek a Pinterest táblámról származnak: 

v v v v v

A Könyvmolyképző Kiadó elhozta nekünk On Sai legújabb történetét, a Vágymágusok első részét, mely az Álruhában címet viseli. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere bemutatja Szépvölgyi Rianna grófkisasszony izgalmakkal teli kalandját, melyben férfiként kell helytállnia, miután egy katonai toborzás során összecserélik ikertestvérével, Roannal. Tartsatok velünk, ismerjétek meg a Vágymágusok világát, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.


Nyereményjáték:

Mostani játékunk során olyan, Riannához hasonló lányokat, nőket keresünk, akik a másik nem uralta területeken úgy próbálnak meg érvényesülni, hogy férfinak álcázzák magukat.
Minden állomáson találtok egy képet az adott álruhás hölgyről, nektek pedig azt kell kitalálnotok, mi az illető álneve. Fontos: csak és kizárólag álnévre vagyunk kíváncsiak!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


ÁLLOMÁSLISTA:

01/05 Dreamworld
01/07 Dreamworld - Idézetek
01/09 Könyv és más
01/11 Könyvvilág
01/13 Hagyjatok! Olvasok!
01/15 Spirit Bliss Sárga könyves út
01/17 Kelly és Lupi olvas


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése