2020. január 19., vasárnap



Tijan: Anti-Stepbrother ​- Vészkijárat | BTK ajánló




– Azért vonzódsz hozzám, mert bántottam azt, aki bántott téged.
Kétkedve pillantottam rá.
– Vagy nem? – kérdezte elgondolkodva.
– Néztél már tükörbe? – csúszott ki a számon.



Fülszöveg: 
A mostohabátyám miatt iratkoztam be erre az egyetemre. De mi van, ha beleszeretek valakibe, aki pont az ellentéte?
Igen, kicsit naiv voltam, nehezen illeszkedtem be, és túlzottan a fantáziavilágomban éltem, de Caden Banks nagyon téved, ha azt hiszi, irányíthat.
Új család, új barátok, új élet… és új kihívások.
Minden, amiről egy egyetemista élete szól: szerelem, buli, tanulás, siker, kudarc… és az élet nehéz kérdései is: veszteség, kétség, gyász.

Könyv információk:

Eredeti mű: Anti-Stepbrother
Eredeti megjelenés éve: 2016
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
384 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789634574729 · Fordította: Goitein Veronika
(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről...

Summer Stoltz abban a reményben felvételizik a North River Universityre, hogy mostohabátyja, aki egyébként a gimnázium nagyágyújának számított, összejön vele végre. Ugyanis volt egy kis nyári kalandjuk. Sajnos hamar kiderül, hogy az immár Alpha Mu szövetségi tagként hódító Kevin Mathhews egy hatalmas nagy… (Ld. lent az idézeteknél, hogy milyen szóval illetik őt.) A kissé csalódott Summer a szövetség házában fut bele a dögös, tetovált Caden Banksbe, aki éppen az öccsét, Marcust fogja vissza, hogy ne menjen el megkeresni a lány mostohabátyját, aki éppen elszereti tőle a barátnőjét. Szóval már az első oldalakon körvonalazódik, hogy ez a regény a Stoltz-Matthews-Banks családok körül forog.


Szerintem...

Érdekes történet, amit többnyire Summer (E/1) szemszögéből ismerünk meg, aki nem egy túl szerencsés főszereplő. Azt még valahogy megértem, hogy odáig van a mostohabátyjáért, mert a legtöbb ember beleszeret a suli valamelyik nagymenőjébe, de hogy annak ellenére szereti, hogy pontosan tudja a srác maximum hat hónapig tart meg egy-egy barátnőt… Hááát… Eleinte egyébként kedveltem Summert, ám ahogy megy a sztori mind életképtelenebbnek, mind unalmasabbnak gondoltam annak ellenére, hogy akadtak jó beszólásai, és szinte mindenkivel sikerült összebarátkoznia a regényben. (Még azokkal is, akik elsőre gutaütést kaptak tőle! Nem semmi jó kisugárzása lehet ennek a lánynak!)

Számomra Caden volt a regény fénypontja, és nem azért, mert egy bőrkabátba bújt, magas, tetovált, kockahasú félistennek van beállítva, hanem mert egy totál szerethető figura. Erős, megbízható, összeszedett, stabil tartópillért mind az Alpha Mú szövetségben, mind a családjában. Kifejezetten szeretem azokat a férfikaraktereket, akik szilárd jellemábrázolást kapnak, és ez tükröződik a sztori cselekményében is. Habár megvan neki is a maga tragédiája (ami tényleg tragédia, nem csak holmi „jaj, beleszerettem a mostohatesómba” nyavalygás), mégis Summer miatt sajnáltam kicsit. (SPOILER: Nem gondolom a lányt megfelelő társnak Caden mellé, mert Summer nem csak még egy megmentésre váró lélek, hanem valaki, aki mellé teljes felügyelet kell, mert totál kiszámíthatatlanul cselekszik néha.)


– De hát ez az igazság. Nem csak úgy mondom.
– Akkor jó csaj vagyok, ugye?
Sóhajtva felkelt a székből.
– Most állandóan ezt kell majd mondogatnom, ugye?
– Hívhatsz Csöcsöskének. – Lepillantottam a melleimre. – Talán ezt bóknak veszik, és nőni kezdenek végre.
– Oké, Csöcsöske.


Szerettem Summer és Caden néha furcsa beszélgetéseit olvasni, ám a történet önmagában nem adott semmi extrát. Aranyos, humoros, itt-ott erotikus felhangot kapott regény. Akadtak benne klisék, sablonos fordulatok, ezért elég kiszámítható volt minden.
Minden izgalmas apróság Caden által jött be a történetbe, ilyenek voltak például: a kiruccanások Diegohoz, a bowlingozás Marcussal és Averyvel, Colton története, a flamingosítás. Ezek miatt bőven megérte elolvasni, jókat derültem Diegon és azon is, ahogy Summer közel kerül Marcushoz. Sajnáltam, hogy a regény lezárása ennyire kusza és összecsapott lett, lehet, hogy jót tett volna neki egy epilógus.

Összességében

Szórakoztató történet egy kicsit szeles elsőévesről, aki elég hamar megtalálja a nagy Ő-t az egyetemen. Egyszerre éreztem sablonosnak és humorosnak a történetet, ugyanis bár kiszámítható volt a cselekmény, akadtak benne vicces részek. Caden és Summer közös részeit nagyon szerettem, mert odáig vagyok a pasiért. Ez volt az első próbálkozásom az írónővel, és lehet, hogy az utolsó is, mert nem igazán kerültem egy hullámhosszra a stílusával. Egyrészt olvastam már hasonló sztorikat, másrészt az egész könyvnek elég gyerekes volt a hangvétele, ami elég zavaró, ha egy romantikus, erotikus NA regényről van szó.

Kedvenc: Caden Banks (meg a borító, amin ugyebár Ő szerepel)

Értékelés: 4


Kinek ajánlom? Bárkinek, aki szereti az egyetemi románcokat. Mindenkinek, aki szereti, ha a rosszfiúnak kinéző pasiról kiderül, hogy ő a jófiú! ;)

Kedvcsináló idézetek:
v
Caden pár centivel magasabb volt. Mindketten nagyon jól néztek ki, de teljesen különbözők voltak. Kevin klasszikus szépfiú, szőke fürtökkel és hosszú szempillával, Caden meg klasszikus rosszfiú. Jóképű, markáns arcvonásokkal, sötét hajjal, de a rengeteg tetoválás és a kisugárzása is azt sugallta, hogy vele jobb nem bizalmaskodni. Izmosabb volt Kevinnél, aki bár nyúlánk volt, mégis úgy gondoltam, hogy Caden bunyóban is, futásban is megverné.
v
Elindultam felfelé a lépcsőn. Már a folyosón voltam, az oldalsó ajtónál, amikor megszólalt mögöttem egy ismerős hang:
– A mostohabátyád egy faszfej.
Még mindig émelyegve megfordultam. Caden állt ott, és nem tűnt meglepettnek. Keményen a szemembe nézett. Egy lány lógott rajta, átkarolta a derekát.
Caden válaszra várt, talán arra, hogy tagadjam, vagy mit tudom én.
– Teljesen egyetértek – csúszott ki a számon.
Elkerekedett a szeme, látszott, hogy megleptem, de nekem nem volt több mondanivalóm.
v
– Csak hogy a tényeket tisztázzuk, továbbra is szexelni akarsz velem?
Felnevetett, és a homlokomat simogatta, aztán a tenyerébe fogta az arcomat.
– Többet is akarok. Mindent. Téged. A nevetésedet. – Megcsókolta a szám sarkát. – A szétszórt hülyeségeidet, amit nagyon viccesnek találok. – Még egy csók a másik oldalra. – A kedvességedet. – Újabb csók a nyakamra. – Az erődet. – És még egy.

v v v v v
Pinterest táblám a könyvhöz: Anti-Stepbrother by Tijan
Anti-Stepbrother a GoodReads-en.
v v v v v

Már itthon is megjelent Tijan legújabb regénye, amiben a romantikus kalandok mellett a gyászfeldolgozás nehézségeiről is olvashattok. A könyvről a Blogturné Klub tagjai mesélnek, egy szerencsés olvasó pedig meg is nyerheti a regényt!



Nyereményjáték:

Ó, azok a rosszfiúk! Summert is lassacskán meghódítja az egyetem menő rosszfiúja, Caden, és hát, nem ő volt az egyetlen könyves hősnő, aki nem tudott ellenállni a rosszfiúk csábításának.

A mostani nyereményjátékunk során olyan könyvekből találtok idézetet, amikben egy-egy igazi rosszfiú szerepel, akiről talán kiderül, hogy nem is (olyan) rossz ;) A feladatotok, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beleírjátok, hogy mely könyvből idéztünk.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


„Úgy veszem észre, a világegyetem alaptörvényei közé tartozik, hogy ez előtt a pasi előtt hülyét kell csinálnom magamból minden adandó alkalommal. És a testvére előtt is.”

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

01.13. - Sorok Között
01.17. - Hagyjatok! Olvasok! extra állomás
01.23. - Insane Life



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése