2020. április 30., csütörtök



Havi összefoglaló | 4. fejezet - 2020. április


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Sziasztok!
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem irtóra hiányzott ebből a hónapból a Könyvfesztivál és a feelingje! Az elmúlt években ilyenkor vagy fent aludtam Vegazusnál, akivel körbekorzóztam a fesztivált és Budapestet, vagy más barátnőimmel tartottunk könyvfesztes túranapokat. Meg év elején mostanra foglaltam szállást magunknak, hogy elugrunk „nyaralni” egyet, és az is bukott… Én tényleg igyekeztem nem nyűgös, nem fáradt, nem nyafogós lenni ebben a hónapban, de alig sikerült. Örült a szívem a sok napfénynek, mert picit felvidított. Szívem szerint órákig állnék kitárt karokkal és lehunyt szemekkel fotoszintetizálva. (Mondjuk munkaidőben ki is szoktam lógni néha napozni 10-15 percet. Annyira jó!)
Pozitív randomságok: hajvágás, napfény, papucs-idő, könyvrendelések, régi nadrág újra jó, újra meló, fotózás, random mázli, hosszú séták, takarítás.
 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)
❖❖❖❖❖
Mi történt áprilisban?
❖❖❖❖❖
– Személyes kitérő –

Én és az új polclakók: összesen 16 új könyv költözött be hozzám, ugyanis érkezett néhány reci példányom, plusz befutott egy Agave Könyvek és egy GABO rendelésem.

Recik (4)

Vásárolgattam (12)




– Más érdekeltségek –

#boldogság

Újra bemehetünk dolgozni (heti 3 napot, de akkor is), így a fodrász kolléganőm levágta a hajam. Vállig érőből hirtelen fülig érő lett. ;)
Pincét takarítottam és megszabadultam több zsák nem használt ruhámtól, DE (!) találtam egy kb. 10 éves farmert, ami hirtelen jó lett rám. :D
Részt vettem a @7szobablog #karanténkihívásán (kép 1, kép 2, kép 3), és mivel picit pakolásztam a könyveimet, jobb kedvem is lett.
 Az egyik esti barátnős sétánk közben elhagytam a jogsim, kb. a 8 km körül vettem észre, hogy hoppácska, ezért újra megtettük a távot visszafelé... Persze a jogsi azonnal meglett, amint hazaértem, és ránéztem a Messengerre, ugyanis egy nő írt, hogy megtalálták, menjek érte. :)) Így sem jártam még!

SZÍNHÁZ:

Online színházi előadásokat nézek így, hogy zárva tartunk. (Meg moderátorkodom is a saját előadásaik alatt, mert elég sok fura humorú emberke bukkan fel Twitchen, és sajnos szükség van a moderációra.) (Link: A Bartók Színház Twitch csatornája – minden eddigi előadás is visszanézhető, ezért ha kedvetek tartja…)

 Az ELŐADÁSLISTÁNKAT fel is tettem Molyra: KATT IDE!

SOROZATAIM / FILMEZÉSEK:
Bár úgy érzem, hogy márciusban maxoltam ki igazán ezt a rovatot, de azért áprilisban is tévéztem. Például újranéztem a kedvenc Jane Austen feldolgozásaimat (vagyis 4 filmet és 9 mini sorozatrészt), amiket nem fogok felemlegetni lejjebb az újdonságokkal együtt.

Sorozatom:  Riverdale (2017–) – megint… megnéztem az 1. évad utolsó két részét, és elkezdtem darálni a 2. évadot. Egyre jobban megy megint az angol, néha már a feliratot is elfelejtem olvasni. (Mondjuk azt nem értem, miért nem fordítják le ezt a sorozatot?! Tök izgalmas és fordulatos!)

Filmeztem:
Fertőzés (2011) – mivel mindenki erről beszélt, megnéztem, de szerintem ez egy jócskán átlagos járványos film. Gru 3 (2017) – Igazából mindhárom Gru mesét megnéztem, és nagyon csípem őket. Néha kell pár bolond+cuki mese, hogy feldobja az embert! ^.^


Tudsz titkot tartani? (2019) – Őszintén? Vicces ez a sztori, de annyira abszurd az egész, és borzasztóan balfék a főszereplő, hogy… Nem is tudom. Egynek elment. Robin Hood (2018) – Elég sok rossz kritikát olvastam a filmről, de az amúgy alacsonyra tett lécet egész jól megugrotta! Nekem bejött, persze közrejátszik ebben az, hogy odáig vagyok az íjászatért, szeretem Taron Egertont, és Jamie Foxx is nagyon jót alakított a filmben.


Régóta tervezem elolvasni Jane Austen Emma című regényét, de hiába lett volna időm, nem volt kedvem hozzá. Viszont ha már Jane Austen mozimaratont tartottam, megnéztem az összes szimpatikus Emma-feldolgozást! Az igazi klasszikus Emma (1996) főszereplőjét Gwyneth Paltrow alakítja, ráadásul nagyon is jól. Emma (2009–2009) – jobban tetszett, mint a régi film, de Romola Garai színésznő iszonyatosan unszimpatikus volt elsőre.  Emma. (2020) – az új Emma film kicsit… nagyon is új? Jó bután hangzik, mi? Pedig ez volt az első és a sokadik benyomásom is a másik két verzió után, de a ruhák isteniek, ahogy Mr. Knightley karaktere is szuper – csak meg kell szokni a főszereplő leányzót. :D Összességében mindhárom feldolgozást szerettem, mindegyikben akadtak olyan dolgok, amiket imádtam, és olyanok is, amiket nem.


Kisasszonyok (2019) – többet vártam a filmtől… még Timothée Chalamet részvételével is csak egy picit jobb, mint az eddigi feldolgozások, amiket láttam. Jojo Nyuszi (2019)Scarlett Johansson miatt néztem meg, és nem mondhatnám, hogy megbántam, de fura ez a film. Nem az én világom, de érdemes egyszer megnézni.


Magic Mike XXL (2015) – hiányzott már valami táncos, valami Channing Tatum-os, ezért újranéztem az első Magic Mike filmet, amit az eddig még nem látott második rész követett. Nem bánom, hogy nem mentem el rá anno moziba. Sok jó barátom lett volna oda, ha megzavarom őket a vinnyogva röhögcsélésemmel a nyálcsorgatásban. :)) Ez még mindig nem az én műfajom, de csípem a romantikus(!), táncos, jó zenés (!) filmeket, és … ebben táncoltak. Bár az jól (már aki). Harmadsiker. X)

Step Up (2006) és Step Up 2. – Streetdance (2008) – Az előző után valami igazán táncosra vágytam – és még egy picit akartam Channing Tatum táncikolását élvezni -, ezért elkezdtem a Step Up-filmeknek. Mindkét rész tetszett, bár a második részben a táncokkal nem tudtam mit kezdeni, mert nem vagyok a street dance híve. Meg a másodiknak a lány főszereplője se volt szimpatikus…


Anyuval: A Grace klinika (2005–) még mindig… Az 5. évadtól eljutottunk a 9. elejéig.

– Következő havi terveim –

- Recenziók hamarosan /papírpéldány nálam/:

- Könyvklub:

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:
Nos, az áprilisi könyvet sem tudtam elolvasni. Nem sokat olvastam ebben a hónapban sem, és inkább a rövidebb sztorik vonzottak (meg a blogturnézók).

Az elkészült értékeléseket ITT OLVASHATJÁTOK.

MÁJUSBAN: – kezdődik az új kör (16. forduló), és egyből egy olyan magyar szerzős könyvvel kezdünk, amit régóta szeretnék elolvasni (Integrálva)!
  
A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
– Bejegyzések a blogon –

10 könyvről írtam a hónapban:

Egyéb bejegyzéseim: 

Blogturné Klub extrák: 

vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése