2020. április 12., vasárnap



Húsvéti Tojásvadászat a Blogturné Klubbal


Sokan nehéz időszakot élünk most, éppen ezért mi a Blogturné Klubnál úgy gondoltuk, szeretnénk egy kis vidámságot csempészni az ünnepetekbe. Régi hagyományainkat felelevenítve húsvéti bejegyzéssorozatot és nyereményjátékot hoztunk nektek, melynek során azt kell kiderítenetek, hol és kiknek a segítségével garázdálkodott bloggereinknél Kajla Nyúlrik, a húsvéti nyúl.



⇩⇩⇩   A bejegyzésemhez olvass tovább...    ⇩⇩⇩  


Húsvét nálunk:
A Húsvéti Ünnepekben nálunk nem sok változást hoztak az idei történések, ugyanis mióta az öcsémmel felnőttünk, elmaradtak a locsolós programok. Szerencsére. Én őszintén szólva mindig jobban szerettem volna locsolni menni a fiúkkal, mint a locsolókra várni, tojást festegetni meg a kölnivíztől fulladozni. :)) Általában sütit sütünk, finomakat eszünk, csacsogunk egymással, takarítunk pár nappal az ünnep előtt és hasonlók.
Amit nagyon szeretek, és általában ilyenkor szoktam csinálni, egy igazi kalóriabomba! 2 vékony szelet húsvéti sonkát (vagy főtt, füstölt tarját, ha nincs ünnepi sonka) megsütsz serpenyőben, csinálsz mellé két tojásból tükörtojást (én szivecskés formát használok, hogy külön legyen a 2 tojás), majd pirítóst csinálsz 4 db toast kenyérből, és szendvicsbe rendezed a dolgokat! Alulról elindulva így néz ki a mutatvány: pirítós, sonka/tarja, tükörtojás, (itt reszelhetsz rá sima vagy füstölt sajtot), pirítós. IMÁDOM! Sajnos nem diéta kompatibilis! ;) 

Kajla Nyúlrik, a húsvéti nyúl:

Kedves Blogturné Klub!

Azért írok Önöknek, mert furcsa dolog történt felém. Elég ritkán vetődnek erre új arcok, de most egy fura alak bukkant fel a partjaimnál, akinek… Nos… Talán furcsán hangzik, de két hatalmas füle volt. Ha összességében szemlélem a jelenséget, akkor lehetett akár egy nagyra nőtt nyúl is. Magyarázott mindenfélét Húsvétról meg elrejtendő tojásokról, de annyira ugrált, hogy nem bírtam vele lépést tartani. 

Én egy igazán öreg, dicső múlttal és szép történetekkel rendelkező sziget vagyok, ám kicsit lassabb, mint a modern ugrabugra népek. Körbeszaladt rajtam, és nem átallott az egyik legkevesebb szigetlakómnak az ágya alá rejteni egy tarkára festett tojást! Nem tudom, hogy min háborodjak fel jobban: a gyors látogatáson, az elrejtett tojáson, vagy azon, hogy a többi szívemnek kedves lakó nem kapott meglepetést?

Pedig annyi fantasztikus lakóm van! Például az egyikőjük feltalálta az elektromos ruhacsipeszt, amely gyöngéden lebegteti a mosott ruhát a szélben, megkímélve a nők kezét és csuklóját. Clovis Fossey pedig versekkel hódította meg szíve hölgyét, akivel aztán meg is esküdtek rajtam! Egyszer egy picit részeges, titokban malacsültet vacsorázó csapat meg alapított valami könyvklubot rajtam. Először csak, hogy bevédjék magukat a furcsa katonaruhás „nemlakóimtól”, de nem sokkal később tényleg rákaptak az olvasás ízére! Volt valami a burgonyával is, de inkább arra emlékszem, hogy a klub miatt egy időre nagyon megugrott nálunk a postára adott levelek száma.

Lehet, hogy egy kicsit elkanyarodtam a témától, de abban szeretném a segítségüket kérni, hogy vigyék innen a fura alak eldugdosott tojását. Dawsey Adams egy nagyon rendes ember, de nem hiszem, hogy ne romlana meg a húsvéti tojás, mielőtt megtalálná az ágya alatt!
…, Csatorna-szigetek

Sajnos az író neve elmosódott, ezért arra kérjük olvasóinkat, hogy segítsenek kitalálni, ki írta nekünk ezt a levelet!


Nyereményjáték:

Feladatotok nem más, mint a közzétett akták leírásaiból kitalálni az adott helyszínt, vagy tettestársat, ahol/akinél Kajla Nyúlrik húsvéti tojást rejtett el randalírozása közepette, és beírni annak nevét a Rafflecopter megfelelő sorába!
Elő a nagyítókat, induljon a nyomozás!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)


ÁLLOMÁSOK:
Vasárnap 08:00 - Booktastic Boglinc
Vasárnap 11:00 - Spirit Bliss Sárga könyves út
Vasárnap 16:00 - FüggőVég
Vasárnap 17:00 - Deszy könyvajánlója
Vasárnap 18:00 - Hagyjatok! Olvasok!
Vasárnap 20:00 - Kelly és Lupi olvas

Hétfő 10:00 - Könyvvilág
Hétfő 12:00 - Utószó
Hétfő 14:00 - Pandalány olvas
Hétfő 17:00 - Dreamworld
Hétfő 18:00 - Csak olvass!
Hétfő 19:00 - Flora the Sweaterist


vvvvv
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!
vvvvv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése