2022. május 7., szombat88 ​név | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Extra)

   

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextraJohn ​ Chu egy online szerepjátékos-segéd, akinek az a munkája, hogy ügyfeleit különféle kalandokba kíséri. De mi történik, ha a legújabb gazdag ügyfele nem csupán nagy kalandokra vágyik? Mi történik, ha virtuális munka a valóságba is kiszivárog?

Tartsatok bloggereinkkel legújabb blogturnénkon, és ne felejtsetek el játszani se. A turné végén megnyerhetitek az Agave Könyvek kiadó által felajánlott 88 név című regényt.
John ​Chu egy „serpa”, aki társaival együtt jó pénzért virtuális kalandokra kíséri ügyfeleit online szerepjátékokba, ahol jól felszerelt karakterekkel élhetnek át felejthetetlen izgalmakat: sárkányokat ölhetnek, űrcsatákban vehetnek részt, bankot rabolhatnak vagy zombihordákkal küzdhetnek.

Az új ügyfelük a titokzatos, magát gazdag és ismert személynek mondó Mr. Jones rengeteg pénzt kínál azért, hogy átfogó idegenvezetést kapjon a virtuális valóság játékvilágáról. Chu számára ez az álommunka, de ahogy belevágnak a kalandozásba, gyanítani kezdi, hogy Mr. Jonest inkább az emberek felett gyakorolt hatalmi potenciál, semmint a szórakozási lehetőségek megismerése vezérli. A fergeteges online kalandnak induló megbízás aztán hamarosan átszivárog a való világba, ahol Chunak minden leleményességére szüksége van, hogy egy lépéssel előrébb járjon mindenkinél – mert a valóságban nincs újraindító gomb.

Matt Ruff legújabb regénye egyrészt tisztelgés a videojátékok világa és a videojátékos közösségek előtt, másrészt izgalmas jelenetekbe ágyazott észrevételek sora arról, hogy mi rejlik a virtuális valóságban, és egyben milyen veszélyekre kell felkészülnie az embereknek a jövőben.

 

Kiadó: Agave Könyvek

Terjedelem: 266 oldal

ISBN: 9789634199854

Fordította: Horváth Norbert

Műfaj: disztópia, társadalmi sci-fi

Eredeti mű: 88 Names / Eredeti megjelenés éve: 2020

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

- Baszódj meg, te perverz! – Ezek voltak Darla első szavai hozzám.

 

2.

M. L. B. – A „meg leszel baszva”, egy népszerű videójátékos szófordulat, ami vagy arra utal, hogy „megalázó vereséget mérünk azokra a játékosokra”, vagy „azok a játékosok megalázó vereséget fognak mérni ránk”. A rövidítést eredetileg a trágárságszűrők kijátszására alkalmazták, de azóta gyakran használatossá vált olyan játékközösségekben is, ahol a nyílt, humoros utalás a szexuális erőszakra egyébként teljesen elfogadható. A szigorú kommunikációs szabályokkal rendelkező helyeken finomítva lett M. L. A. („meg leszel/leszónk alázva”) vagy M. L. SZ. („meg leszel/leszünk szopatva”) rövidítésére. Utóbbit annak ellenére, hogy trágárságot tartalmaz, sok cenzo nem találja sértőnek.

- Az Új Ördög szótár

 


3.

– Serpák! Vannak, akik fizetnek neked, hogy kísérgesd őket? Retardáltak talán? – Elfintorodom. – Mi van, nem szereted a „retardált” szót?

– Én nem bánom, de van ügyfél, aki igen. Azok viszont nagyon.

Darla elvigyorodott, ahogyan csak ő tud.

– Szóval, ez egy olyan meló, ahol vigyázni kell a szádra? – Mintha a professzonalizmus a legostobább dolog lett volna, amit valaha is hallott.

 

4.

cuki tali – Az a jelenet egy romantikus vígjátékban, amikor egy pár tagjai először találkoznak, és rájönnek, hogy vonzódnak egymáshoz. Az ilyen jeleneteket általában szívmelengetőnek szánják, de a cuki tali modern verziói olyan viselkedéseket ábrázolnak, amelyek a valós életben távoltartási végzést eredményeznének.

- Az Új Ördög szótár

 

5.

Apa egyfajta kutatómunkaként tekintett az online játékokra. Rengeteget kutatott, és időközben tisztes bevételre tett szert az aranyeladásból, bár a nyeresége eltörpült a diákhitele mellett.

 

6.

Ha lenne varázspálcám, és megakadályozhatnék minden jővőbeli iskolai lövöldözést, elfajult családi veszekedést, ahol előkerült a fegyver, és megnehezíthetném, hogy ilyen könnyen lehessen öngyilkosságot elkövetni, akkor persze hogy megtenném. De nincs varázspáca, csak a törvény tompa, tökéletlen eszköze az emberi szív végtelen alkalmazkodóképességével szemben, amivel a vágyai után iramodik.

 

7.

Ha anya így mosolyog, azt jelenti, hogy egy ilyen trükkje bevált; valahol a világban egy Valódi Fenyegetést sikerült rossz útra téríteni, és az illető vagy halott, vagy szeretne az lenni.

 

8.

haver – Passzív-agresszív eufemizmus a „baszódj meg” helyett.

- Az Új Ördög szótár

 


9.

A gyermekkoromat szigorúan titkos parancsnoki létesítmények között ingázva töltöttem. Nem mindig tudtam, melyik kontinensen járok, de nem is számított. Akárcsak a többi Zéró Napnál dolgozó szülő gyermekének, nekem is az internet lett az igazi otthonom.

 

10.

- Jól van, lehet, hogy nem vagy teljesen lúzer... De még mindig úgy gondolom, hogy az ügyfeleid retardáltak. – Kivárt egy kicsit, figyelte az arckifejezésemet, aztán megint elnevette magát. – Hű, téged aztán könnyű lesz szívatni.

Utólag belegondolva, ezt intő jelnek kellett volna vennem.

 

 

Nyereményjáték:

 

Bloggereink nagyon szereti a virtuális valósággal kapcsolatos olvasmányokat, szóval a mostani játékunkban ki kell találnotok az egyes blogokon elhelyezett idézetekből, hogy mely könyvre gondoltunk! Kivételesen lesz egy extra lehetőségetek is nyerni, ha kitöltöttétek a rafflecoptert.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

 

 

“Onnan tudod, hogy teljesen tönkrevágtad az életedet, hogy az egész világod egy szarkupaccá válik, és az egyetlen személy, aki szóba áll veled, a számítógépes rendszered mesterséges intelligenciája.”

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

05.04 Nem félünk a könyvektől

05.07 Hagyjatok! Olvasok! ~ kedvcsináló idézetek

05.10 Kelly és Lupi olvas

05.12 Könyv és más

05.15 Hagyjatok! Olvasok!

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése