2022. május 12., csütörtökELSTARTOLT a Mini-könyvklub 22. fordulója!


A témához tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt elérhetőek.

Hello mindenkinek!

 

Újabb 4 hónap telt el, ami azt jelenti, hogy indul a Mini-Könyvklub soron következő fordulója! Az első hónapban Megan Campisitől olvassuk A Bűnevőt, ami egy 16. században játszódó törénelmi fikció. Júniusi könyvünk az általam már olvasott Rintaró és a könyvek útvesztője. Júliusban Emma Stonex könyvét, A ​torony őrét fogjuk olvasni, ami a 70-es években játszódik és egy történelmi thriller. 

Ha kedvet kapnál, május végéig még csatlakozhatsz hozzánk - Blog se kell a részvételhez! -, és már olvashatod is az első megszavazott könyvünket! ;)

vvvvv

Mi az a Mini-könyvklub? - Röviden

Egy online közösség, ami 2015. májusában indult (akkor még műfajtematikus fordulókkal), persze a könyvklub tagjai folyamatosan változnak. A mostani könyvklub forduló augusztus 31-ig tart, a klubtagok ezalatt az időszak alatt havonta elolvasnak 1-1 regényt. Az első három hónapban előre meghatározott könyveket olvasunk, amiket az olvasás végeztével alaposan kibeszélünk, kiértékelünk: mindenki ír egy-egy könyvértékelést, és kitöltünk egy kérdőívet a könyv fontos (és kevésbé fontos) kérdéseiről. Az utolsó hónapban mindenki maga választ egy olvasmányt az előre megadott könyvek közül. 


Mit fogunk olvasni ebben a körben?

Mely választható könyvek szimpatikusak?


Ajánljátok valamelyiket?

Szabályok?
2022. május 1-től augusztus 31-ig tart a huszonegyedik Mini-könyvklub. Mind a négy hónapban egy-egy könyvet olvasunk el, a határidőket be kell tartani az értékeléssel - késés nincs.
- Mind a négy hónapban az aktuális könyvről ajánlást/kritikát kell írni. Ez a könyvértékelés legalább 10 saját, bővített mondatból kell álljon, tehát ebbe nem tartozik bele a fülszöveg, az idézetek és egyéb könyvinformációk. Az értékelésben legalább 5 olyan mondat kell legyen, ami nem a cselekmény leírásáról szól, hanem a saját véleményről, a kiváltott érzésekről, gondolatokról, vagy a könyv méltatásáról. (…) A legjobb, ha blogod van, és ott teszed közzé a bejegyzésedet, de ha nincs, akkor Vegazus teszi közzé az erre a célralétrehozott blogon.
- Jelentkezni Vegazusnál lehet egy JELENTKEZÉS nevű űrlapon, egészen az első könyv értékelésének határidejéig, azaz május végéig.

vvvvv
Köszönöm a figyelmet!
A képek Vegazus blogjáról vannak.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése