2022. május 3., kedd



Megan Logan: Szeresd ​magad! | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Teljes szívemből szeretem magamat a hibáimmal együtt.

 




Indulj ​ el az önelfogadáshoz vezető úton!

Nőként manapság mindannyian küzdünk azzal, hogy egyensúlyt teremtsünk a különböző szerepeink között. Egyszerre akarunk helytállni otthon és a munkahelyünkön, ápolni a kapcsolatainkat és megoldani a feladatainkat. De mikor gondolunk önmagunkra? Ráébredünk-e arra, hogy először saját magunkkal kell törődnünk, mert anélkül másokon sem tudunk segíteni? Hogy ha nem szeretjük önmagunkat, másokat sem tudunk jól szeretni?

Vedd a kezedbe ezt a hasznos tanácsadót, és fedezd fel, mennyi szeretnivaló van rajtad! A Szeresd magad foglalkoztatókönyvnek a segítségével megtanulhatod, mit jelent megismerni és megszeretni önmagadat, és olyan gyakorlatokat próbálhatsz ki, amelyeknek köszönhetően fejlődésnek indul az önbizalmad, és jobbá válnak az emberi kapcsolataid. Akár a testképeddel harcolsz, akár egy egészségtelen kapcsolatból akarsz kilépni, akár egyszerűen azzal küzdesz, hogy elfogadd önmagad, ez a könyv hasznos eszközöket és feladatokat kínál a kiteljesedéshez és a lelked táplálásához.

(Bővebben...)


Könyv információk:

Eredeti mű: Self-Love Workbook for Women

Eredeti megjelenés éve: 2020

Jaffa, Budapest, 2022

176 oldal · puhatáblás 

ISBN: 9789634755562

 

WEBSHOP

MOLY

GOODREADS

 

(Az ajánlóhoz olvass tovább!       )

Miért figyeltem fel a könyvre…?

 

Tavaly augusztusra besokkaltam a korábbi életemből, és elhatároztam, hogy önző leszek, és önmagam helyezem előtérbe, magam sorolom az első helyre a fontossági sorrendemben. Ahogy telt-múlt az idő rájöttem, hogy ez nem önzőség volt, hanem menekülés a megcsömörlésből, és az elmúlt időszak alatt rengeteget változtam mind tudatosan, mind tudat alatt. Akik ismernek szóvá szokták tenni a változást, ugyanis eléggé meglátszik az emberen, ha megtalálja a helyét a világban, és a maga kis lelki békéjét. Ennek a könyvnek épp erre kell ösztönöznie a nőket a leírása alapján, én pedig úgy döntöttem, hogy kipróbálom a praktikáit, hiszen van még hova fejlődnöm.

 


Szerintem...

 

Mivel elég sok foglalkoztatókönyvet és önismerettel foglalkozó kiadványt olvastam az elmúlt pár évben, úgy gondolom, hogy van némi rálátásom azokra, amelyeket tényleg örömmel kezd el töltögetni az ember lánya, és ez éppen olyan! Tele van gyakorlati feladattal, de mindenhol akadnak példák, példamondatok is, vagyis nem csak azt írja le, hogy mit kell tenned, de meg is mutatja. Nem csak a munkát könnyíti meg, hogy nem kell azon merengenem, hogy vajon „mire gondolt a költő”, amikor kitalálta az egyes feladatokat, hanem picit közelebb is hozta hozzám azokat, mert magamra ismertem a példákban. (Például: van egy feladat, ahol a bizonytalanságainkat kell leírni, de pár rubrika már ki van töltve ezekkel: fürdőruha viselése, evés mások előtt, találkozás valakivel. Ezek nem nehéz dolgok, mégis néha bizony enyhe gyomorgörccsel járnak. És ritkán gondolunk bele, hogy másoknak szintén hasonlóak a kriptonitjai…)

 


Tetszettek a könyvben szereplő kvízek is, amelyek kicsit felvidítottak, hogy nem rossz az út, amin járok. A kedvenceim talán a megerősítő mantrák voltak – a kedvencem: „MEGÉRDEMLEM, HOGY SZERESSEM MAGAM!” -, illetve az írónők idézetei a fejezetek elején. Persze a gyakorlatokon, az idézeteken és a teszteken túl a könyvben tényleges tananyag is szerepel. Meg kell tanulnunk az első helyre tennünk magunkat az életünkben, de ez a kiadvány nem csak terelget, hanem hosszabb-rövidebb ismeretanyagot is megoszt velünk arról, hogy mit miért kell erősítenünk magunkban, miért kell felülvizsgálnunk a kapcsolatainkat, milyen passzív-agresszív-asszertív kommunikációs stílusok vannak, hogyan kell megtanulnunk NEMET mondani, és erre miért van szükség.

 

 

"Kezdem erőben és nem kilóban mérni magam.
Vagy néha mosolyokban."

Laurie Halse Anderson

 

 

Természetesen a gyakorlati feladatok olyasmik, amiket mi nők szerintem szívesen és tudatosan csinálunk, ha akad magunkra időnk: meditációs gyakorlatokat végzünk, jógázunk, a légzésünkre koncentrálunk, nyújtunk, szép / megnyugtató helyre vizualizáljuk magunkat, naplót írunk, erős nőkről szóló / „erősítő” dalokat hallgatunk, vagy a tükör előtt a szemünkbe nézve ismételgetjük, hogy bizony sokat érünk! (Én legalábbis ezek közül többet is rendszeresen csinálok, hogy jobban érezzem magam, és a könyv inkább csak megerősített abban, hogy ezek valid dolgok.)

 


Természetesen rengeteg új dologgal találkoztam olvasás közben, és bár elég sok időt hagytam a könyv kiélvezésére, mégis sok dolgot még így sem volt időm kipróbálni. Ez nem egy pár hét alatt kiolvasható könyv, hanem olyasmi, amit időről-időre el fogok venni, hogy megpróbáljak magamnak levelet írni a benne található formulák nyomán vagy megpróbáljam felderíteni a saját bizonytalanságaim, akadályaim. Szerettem, hogy sok kitöltögetős feladatot tartalmaz, ráadásul mindegyik hasznosnak tűnt. Én elakadtam az önbecsülés felépítésénél, és bár nagy falatnak tűnhet, mégis ezt találtam az egyik leghasznosabb szemléletváltó módszernek eddig.

 


Maga a kiadvány nekem nagyon tetszik. Totál odáig vagyok az ehhez hasonló nagyobb alapú, jó minőségű papírra nyomott, rendkívül színes és hangulatos könyvekért. Szinte sajnálok beleírni annyira jól néz ki az egész, ezért egyelőre papírra rajzolgatással bohóckodom.

 


Összességében

 

Csodaszép, igényes kiadású könyv, ami tele van tényleg hatásos, elvégezhető, célra vezető tippekkel. Nekem mind az írásos, mind a gyakorlati feladatok nagyon bejöttek, ugyanakkor szerettem a könyv líraibb részét is – az idézeteket, a megerősítő szövegeket, de még a tananyagi részeket is. Nagyon összeszedett, jól felépített kiadvány – talán az eddigi legjobb, amit a témában olvastam, de mindenképp a leghasznosabb.

 

Értékelés: 5

 

Kinek ajánlom?

◦ Minden nőnek, aki szeretne megtanulni magára fókuszálni.

◦ Azoknak, akik szeretnének egy kicsit változtatni a jelenükön, az életvitelükön vagy csak úgy érzik, hogy nincsenek megbecsülve, jobbára másokat helyeznek maguk elé.

 

TIPP: Ha nőként csak egy foglalkoztatókönyvet veszel meg idén, hogy egy picit erősebbé vagy jobbá válj, akkor ez legyen az. Ajándéknak is szuper, szerintem még az olvasni nem szerető lányok is megtalálják benne magukat.

 


Érdekes idézetek:

Önmagunk szeretetének hiánya akkor mutatkozik meg, amikor külső forrásokból akarunk feltöltődni, amitől gyakorta még üresebbnek érezzük magunkat.

Önmagunk szeretete azt jelenti, hogy az első helyre tesszük magunkat, hogy felfedezzük erősségeinket és képességeinket, és hiszünk is bennük. Néha azt jelenti, hogy mi vagyunk az elsők. Néha azt jelenti, hogy helyet biztosítunk a szükségleteinknek és kívánalmainknak.

„Kalandra fel, itt a változás ideje, nyitva az elmém és a szemem, nem vagyok hajlandó bélyegeket vagy sztereotípiákat elfogadni. A lényeg önmagunk felszabadítása: hogy megtaláljuk saját dimenzióit, és ne gátoljon semmi.”

Virginia Woolf

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. Pinterest tábla: Szeresd magad / Selflove 

Self-Love Workbook for Women a GoodReads-en

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


A Jaffa kiadó legújabb önsegítő könyve kifejezetten a nőket célozza meg, őket indítja el az önelfogadáshoz vezető úton ezzel a foglalkoztatókönyvvel. Megtanítja olvasóit, hogy szeressék önmagukat egy sor, a tudatosság és a pozitív pszichológia eszköztárába tartozó gyakorlat alkalmazásával! Tartsatok velünk a blogturnén, és ne feledjetek el játszani se, hiszen a kiadó jóvoltából olvasóinknak lehetősége lesz megnyerni a kiadvány egy példányát.

  

 

 

Nyereményjáték:

 

A Jaffa kiadó könyvei között szép számmal akadnak önsegítő és önismeret címkéjű könyvek. Nos, mi kiválogattunk egy-egy szerzőt, és minden állomáson összekevertük a nevük betűit. Segítségképpen odaírtuk zárójelbe a nevük mögé a születési évszámukat vagy a korukat, hogy biztos jó szerzőt találhatok meg. A megfejtett neveket írjátok be a rafflecopter megfelelő rubrikájába.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

 

 

akkor menti PCWC (1973)

a Rafflecopter giveaway

 


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése