2022. május 10., kedd



Erényes gazember | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Extra)

  

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

   

 

Az Erényes gazember című történettel folytatódik Maggie Fenton A pajkos régensség című trilógiája, melyet magyar nyelven a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában olvashatunk.

Tartsatok velünk blogturnénkon és ha a szerencse is mellétek áll, akkor megnyerhetitek a Kiadó által felajánlott könyvet.




Vajon ​a sötét múltú, javíthatatlan gazember meg tudja olvasztani a jégkirálynő szívét?

Sebastian Sherbrook – a királyság egyik legzüllöttebb alakja, egy igazi gazember – a gyűlölt nagybátyja halála után megörökli a Manwaring márkija címet. Így azzal a céllal tér vissza Londonba, hogy egyszer és mindenkorra rendbe hozza az imázsát. Arra nem számít, hogy önhibáján kívül szinte azonnal a szezon legnagyobb botrányába keveredik, és ezzel régóta titkolt terve, hogy udvarolni fog az egyetlen nőnek, akire valaha vágyott, dugába dől.

A fiatal Lady Katherine Manwaring, bár régóta vonzódik a férfihoz, hisz a néhai férje unokaöccséről szóló pletykáknak. Ezen az sem változtat, hogy a Times „London legszebb férfija” címmel illette Sebastiant, jogosan. Viszont amikor a sors Katherine kegyeire bízza a férfit, a nő két megdöbbentő igazságra jön rá: Sebastian talán mégsem annyira züllött, mint azt a híre sugallja, és hogy reménytelenül szerelmes… belé.

Egy feldühödött apa, egy végtelenül mogorva kutya, egy kis zsarolás, jó néhány pirkadati párbaj és minden lében kanál barát csupán néhány a problémák közül, amik a szerelmesek boldogságának útjában állnak. Vajon Katherine végül képes lesz elfogadni Sebastian szerelmét – és a férfi azután is akarja majd őt, hogy megismeri a nő sötét titkát?

Éld át üdítő és fordulatos románcuk alakulását!

 

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó

Terjedelem: 352 oldal

ISBN: 9789635619931

Fordította: Kereki Noémi Valentina

Műfaj: erotikus történelmi romantikus

Eredeti mű: Virtuous Scoundrel / Eredeti megjelenés éve: 2015

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

Sebastian sajnos elég nagyot tévedett.

Képzeljük el a meglepődését, amikor Angliába visszatérve megtudta, hogy Miss Blanchard szülni fog, és hogy őt nevezte meg a gyerek apjaként. Viszont egyedül volt meglepettségében. Látszólag egész London tudott a mocskos (és kitalált) afférról, és máris bűnösnek tartották.

Sir Oliver elégtételt akart venni. Sebastian vegye el a lányát, különben.

Sebastian nem habozott a különben lehetőséget választani. Előbb vette volna feleségül a zongoráját, és ezt meg is mondta az öregúrnak. Sir Oliver erre a fejleményre nem számított.

 

2.

Sebastiannak volt egy olyan rettenetes gyanúja, hogy több minden változott a távolléte két évében, mint amire számított. Természetesen tudott arról, hogy Montford megnősült. Neki magának is volt valamennyi szerepe abban, hogy a herceget és a hercegnét fent, Yorkshire-ben összeboronálták. És azt is tudta, hogy a barátjának lett egy gyereke is néhány hónappal azután, hogy ő elhagyta Angliát. Montford levelei kizárólag a lánya legutóbbi eredményeivel voltak tele. Mivel a kislány még nem volt egyéves, az eredmények, amik ilyen magasztalást váltottak ki a hercegből, olyan dolgok voltak, mint hogy a gyerek pislogott, mozgatta a lábujjait és megfordult.

Sebastian azt hitte, a herceg részeg volt, amikor ilyen képtelenségeket írt.

 


3.

– Nők – horkant fel megvetően a lomhán ülő Marlowe. – Jobban mondva, az olyan nők, mint amilyen a húgom, a hercegné és a kedves Katherine nénikéd, csak gonddal járnak. Túl sok minden zajlik nekik itt, fent, tudjátok. – Marlowe a saját meglehetősen pazar koponyájára mutatott. – Ha egy nő okos, az minden illetékes számára aggasztó.

 

4.

– Téged kiheréltek – válaszolt csücsörítve Marlowe.

Montford mosolya vigyorgássá változott.

  Csodás dolog kiheréltnek lenni, uraim. Ki kellene próbálnotok valamikor!

  Én nem vagyok oda az ilyen dolgokért – mondta rosszkedvűen Marlowe.

Montford megforgatta a szemét.

  Tudod, hogy nem szó szerint értem a kiherélést, vagy legalábbis remélem, hogy tudod. A te elméd egy ijesztő hely, Marlowe. A házasságra gondolok.

 

5.

– Maga egy kincs, Crick! Örülök, hogy nem rúgtam ki.

– Legalábbis ezen a héten – vágott vissza Crick.

 

6.

– Ha leejted a lányomat, Sebastian, lefejezlek – mondta Montford, közben nagy léptekkel odasietett hozzá, és megpróbálta kivenni a gyereket a kezei közül.

A kislány azonnal sikítani kezdett. Sebastian visszakapta Amyt és le-föl ringatta, ahogy korábban Montfordtól látta. Montfordnak nem működött, neki viszont igen.

– Talán mégiscsak megtalálta a megfelelő nőt – mondta Marlowe, ahogy figyelte a kislány reakcióját. – Bár egy kicsit fiatal.

Montford jeges pillantást vetett Marlowe-ra.

 

 


7.

Leült a zongoraszékre, amit azonnal megbánt. Amy látszólag nagy örömét lelte abban, hogy az öklével a középső C-re és annak szomszédjaira püföljön. Sebastian leemelte róluk a kislány hurkás kezét, majd belekezdett egy trágár francia dal nyitódallamába. Amyt ez azonnal elbűvölte.

– Te meg mit játszol? – akarta tudni Montford.

– Mozartot – felelte vigyorogva Sebastian.

– Ha ez Mozart, akkor én a nyavalyás érsek vagyok – motyogta Montford.

– Akarod hallani a szöveget is?

– Zavarba fogok jönni?

– Minden bizonnyal.

 

8.

Sebastiannak volt egy olyan megmagyarázhatatlan sejtése, hogyha elmondaná Katherine-nek a legsötétebb titkait, ő megértené őket. Ami teljes téboly volt. Katherine – tökéletes, érinthetetlen, erkölcsös – semmit sem tudott Sebastian szégyene és kétségbeesése mélységéről. Ha csak a legkisebb bűneit osztotta volna meg vele, már undorodva fordulna el tőle.

 

9.

A barátnője, Elaine, Brinderley grófnője egyszer „fátyolszerűnek” írta le Katherine haját, és a magas, esetlen alakját „nyúlánknak”. Elaine csak kedveskedett, bár kissé abban a leereszkedő stílusban, ami olyasvalakitől jön, aki biztos a saját szépségében. Katherine mosolygott a bókon, de egyáltalán nem hitte el. Tudta az igazságot. Az eufemizmusok nem segítettek a helyzetén. Tudta, hogy örökre magányos zellerszár lesz az angol rózsák tengerében.

 


10.

– Szép kis hangszer, nem igaz?

– Ó, igen. A legszebb.

– Abszurd, hogy a két leginkább botfülű emberé Londonban.

– Abszurd volna, ha az övék lenne. De nem így van. Az enyém. Montford vigyázott rá a távollétemben. – Sebastian az ujjbegyét egy epekedő simítással végigfuttatta a kottatartó tetején, amitől bizseregni kezdett Katherine bőre. A fenébe vele. – Ő a legbecsesebb tulajdonom – folytatta a férfi, és közben nem vette le a zongoráról a szemét.

 

 

Nyereményjáték:

 

Játékunk a zsánerhez kapcsolódik. A turné minden állomásán elrejtve egy-egy olyan szerző nevét találjátok, akinek legalább egy történelmi romantikus könyve megjelent már a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A ti feladatotok csupán annyi, hogy ezt a nevet beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába

 

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

 

 

a Rafflecopter giveaway

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése