2023. december 30., szombat



12. fejezet - 2023. december | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmajánló, macsKalandok és élménybeszámoló

 

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

  

 

Heyho!

És már csak egy nap, aztán vége!

A decembernek… Mit hittetek? :))

Szóval a holnapi évösszegző miatt szokás szerint egy nappal előrébb hoztam a havi zárást. Egyébként összességében jól telt a december, ugyanis sikerült a munkahelyem jóvoltából eljutnom a Bécsi Karácsonyi Vásárba (vagy 11 kilométert mászkáltunk aznap fel 1 alá). De a helyi vásárba is kinéztünk. Sikerült intézkednem a Fundamenta és a januárban kezdődő lakásfelújításom miatt is (jah, tökre nem parázom, áhh, dehogy), illetve meglett, hogy hova tudom elpaterolni addig szegény cicámat… Eléggé *khm* lesz nélküle… Karácsonyoztunk, pezsgőzgettünk, bonbonozgattunk, szaloncukrozgattunk a színházban. Volt családi, baráti, turnés ajándékozás is. Nyertem és vesztettem is sorsjegyen. Vettem egy rakat puzzlet. Volt shopping-túra, pesti blogturnés kávézós túra, whatsapp meeting külföldre, forralt borozás. Rengeteg karácsonyi filmet néztünk. LEGOztam. Puzzleztem - egyedül is és másokkal is. Járkáltam/járkálok kényeztető derékkezelésekre is hűségesen. Azt hiszem, hogy ennyi. Egyszerre volt nagyszerű és zsúfolt hónap kevés alvással és sok nátházással. Jó lesz már pihenni 1-2 napot…

 

Pozitív dolgok: Lásd fent. Igyekeztem csak csupa szépet s jót írni.

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt decemberben?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 4 új könyvvel bővült a könyvespolcom, ami annyit tesz, hogy Jeffitől közbeszereztem egy könyvtári leselejtezett könyvet és érkezett pár recenzióm is. ^.~

 

 

Recenziók (3)

 

Ali Hazelwood: Sakk-matt

Thomas Montasser: A könyvtündérek klubja

Adrianne Finlay: Cut Off – Játssz a túlélésért! 

 

Ajándékba kaptam (1)

 

Steiner Kristóf: Gumimatrac a Gangeszen 

  

– Személyes érdekeltségek –

 

#előrehaladósrész #bakancslistás #kihívás 

 

TERVEK 2023-ra: újévi fogadalmak és társai

 

►  Befejeztem a 3D-s Harry Potter Abszolút út utolsó épületét is, azaz kész az Ollivander’s Pálcaszalon is! :D De holnap az évösszegzőben mindenféle tavalyi fogadalomról írni fogok – akár sikeresen teljesítettem, akáe elbuktam.

 

#HAVIKEDVENCEK  

 

Kedvenc zenék:

VALHALLA CALLING by Miracle Of Sound ft. Peyton Parrish

Valhalla - My Mother Told Me

Stray Kids "MANIAC" M/V

Stray Kids " () (LALALALA)" M/V

Stray Kids "MEGAVERSE" Video

Sabrina Carpenter – Thumbs

Halott Pénz feat. ByeAlex - OH IGEN!

Azahriah x Desh - Tisztán iszom

KAMRAD - I Believe

Follow The Flow - Vidám dal

 

#boldogság #rövidsztorik

 

► Gondolom, hogy el se lehet képzelni rólam, de ebben a hónapban is kirakóztam. Mivel brutális hónapunk volt, így jól esett otthon (is, bár máshogy) lekötni az agyam. Szóval így esett, hogy fát díszítettem és hóembert építettem... legoból. Nem bírtam otthagyni őket Temun, és ennyi karácsonyi dekor éppen elfér az életemben.

  


► A két sok aprósággal teli kirakót a barátnőimmel raktam, bár az egyikük majdnem kinyírt, amikor kiderült a mexikói tálasról (középen balra), hogy SMART CUT technológiás. (mintakép itt) :D  

 

► Jó kis hónap volt. Igyekeztem szocializálódni, ugyanis eléggé magamba húzódtam az elmúlt hónapokban. Szóval részt vettem a munkahelyi marhaságokban és elmentem egy jó hangulatú mini blogturnés talira pár bloggerinával.

  


► De ahogy írtam a bevezetőben, részt vettem egy turnés karácsonyi ajándékozáson is, ahol egy Titkos Mikulás küldött csomagot. Az én meglepetésemet Lobo / Olvasónapló /, aki ráadásul az egyik kedvenc podcastemet vezeti / Popkult, csajok, satöbbi - Brigivel ketten viszik / és egy fullos bullet journal pakkot kaptam. <3  

 

► És... BÉCS! A Bécsi Karácsonyi Vásár. Vagyis vásárok, ugyanis 11 km-ert bóklásztunk Bécsben és legalább 5 kisebb-nagyobb vásárhoz volt szerencsénk, ha nem többhöz. Óriási élmény volt! Maradtam az Alkoholmentes puncsoknál, és a pénzt se szórtam, de nem is a piáért meg a vásárfiáért mentem - HANEM A FÉNYEK MIATT! Nem tudtam betelni a sétálóutcákkal, a fákkal, a sok hangulatos szépséggel. Nagy élmény volt és jó buli. (Bónusz: munkanap mentünk és nem a szabijaink terhére.)

 



► A fent említett OLLIVANDER'S 3 D puzzle a Harry Potter Abszol-út kollekciómból, amiről megfogadtam, hogy mind a 4 épületet kirakom idén. SIKER! 

 


...és mit aszóltok ahhoz, hogy leesett Mikulásra a hó? És mekkora! Ezer éve nem volt szerencsém ilyen havazáshoz, szóval nem tudtam betelni a látvánnyal. Olyan csodaszép Winter Wonderlandet kaptunk idén.

  

#MacsKalandok #randomságok

 

► Egyre furcsább pózokban hortyog ez a macska... már amikor nem ébren felügyeli, hogy mit mókuskodom a lakásban. Mivel elkezdtem pakolászni és dobozokat hazahordani, hogy január első felében összepakoljam a konyhát-előszobát-fürdőt a felújításhoz, így értem az értetlenkedését. Lehet le kéne ülnöm vele és elmondani neki, hogy ki lesz lakoltatva, míg idegenek fúrnak-faragnak nálam? Majd 14-e reggel megejtem vele a "délután elköltözöl" beszélgetést, addig meg hagyom, hogy az arcomba feküdjön. :D

  


FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Levél karácsony előtt (2019) – 7/10 – Szomorúan vettem tudomásul, hogy bár Chad Michael Murray nem néz ki rosszul idősebben sem (Hmmmm, mennyi idős is? Oh, csak 42…), de már rég nem tartom vonzónak. Vagy már nem? Na, de a film. Nos. Jobb volt, mint a többi karácsonyi film. Színészkedtek benne a színészek meg minden.

 

Karácsonyra, szeretettel (2017) – 7/10 – Ebben a sztoriban az volt a vicces, hogy egyeseket mennyire nem kapnak el az ünnepi dolgok, míg másoknak mintha fagyöngy illatú lenne a reggeli szájszaguk is ünnepek táján… És ha ezek ketten találkoznak? Hát jót szórakozom a szenvedéseinken! :D

 

12 nap karácsonyig (2017) – 7/10 – Jaj, nekem ez nagyon bejött! Szeretem azt, amikor a jószívű emberek elkezdenek csendben adakozni, és ezzel kihozzák másokból is a jót. Amúgy nem egy nagy sztori, de szívet melengető volt.

 

Karácsonyi véletlenek (2019) – 7/10 – Szóval már az elején levert a víz, amikor kiderült, hogy valós eseményeken alapul a történet… Aztán, amikor a film negyedénél a jó kézremegéseivel orvoshoz zavarta az az anyja, majd a film felénél, amikor a doki MRI-re küldte tovább főszereplőnket.

Úgy voltam ezzel, hogy ha egy r.hadt hosszú nap végén, miután a paplan alá kuckóztam, nem kapok egy csöpögős-nyálas.jujjdecuki happy endet, akkor helyből megőrülök. :D Nem újranézős, de egynek elment… Az biztos, hogy a színészek jól mutattak együtt és egész jók voltak egy tipik Hallmark mozihoz képest!

 

Csak egy átlagos karácsony (2023) – 7/10 – Nos, ez az egyik rosszabb karácsonyi film volt. A norvég családtól, ezektől a zárt, hagyomány mániás emberekről gutaütést kaptam. Ugyanakkor csíptem, hogy mennyire bevállalós az indiai pasi. <3 Ő nagyon szerethető figura volt.

 

Minden idők legjobb karácsonya (2023) – 7/10 – Meglepően érdekes volt, holott Jason Biggsnél kicsit elbizonytalanodtunk abban, hogy kell-e ez nekünk. (Túlságosan belénk égett az öcsém régi kedvence, az Amerikai pite… :D) Azért a végén a fordulat nagyon kiszámítható volt, lássuk be…

 

Finding You – Ott rám találsz (2021) – 7/10 – „A könyv jobb volt.” Nagyon szerettem volna látni ezt a filmet, mert imádtam a könyvben a helyszínt… és reméltem, hogy elém varázsolják. De nem… Volt pár vágókép, de nagyon minimál volt számomra Írország így. A sztori olyan amilyen: bájos, cuki, porcukros, némi szomorúsággal és ármánnyal. Szórakoztató, egyszer nézhető.

 

Love Always, Santa (2016) – 7/10 – Író, kávézó tulaj, cuki gyerek, titkolózás, félreértések – és bölcs szerelmi tanácsok a példázatban traktorokkal. Komolyam, hát nem volt jó, de mégis elnevetgéltem a filmen. :))

 

My Santa (2013) – 2/10 – Az alapsztori lehetett volna jó, de… – kifejtetlen – klisés – gagyi – a magyar hangok olyanok, mintha az összes férfira Minnie egér szűrőt raktak volna szinkronhang közben… Kiborító volt… NE! Ne nézzétek meg. Vagy eredeti nyelven, hátha az jobb…

 

Szóra se érdemes, egyszernézős, de semmi különleges nem volt bennük filmek:

Kísértetkastély (2023) – 8/10

Karácsonyi ígéret (2021) – 7/10

Családi cserebere (2023) – 7/10

A csodálatos panzió (2022) – 7/10

Egy kis varázslat (2015) – 6/10

Festői karácsony (2022) – 6/10

Ünnepi segítség (2021) – 5/10

 

Sorozatoztam:

 

Yu Yu Hakusho (2023–2023) – 8/10 – No, nagyon tetszett!

Tök fura, hogy alig emlékeztem arra, hogy mennyit láttam az animéből és arra, hogy miről szólt, de annyira visszaköszöntek a színészeknek a mozdulatai, a szájtartásuk, a szövegük, az ahogyan zsebre dugott kézzel sétálnak, hogy imádtam! Nem emlékszem már se a mangára, se az animére, így nem tudom, mennyiben tér el attól, de többszörnézős lesz és remélem, hogy folytatják.

 

Kimi ni wa Todokanai. (2023–2023) – 8/10 – Aranyos első szerelmes LGBT+ történet, igazi slice of life sztori. Totál random bukkantam rá a Netflixen, nem is vártam, de nagyon jól esett. Bájos, cuki.

 

– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom/írok róla:


▪ Kovács Krisztián: Minden csendes és nyugtalan

Adam Silvera – Becky Albertalli: Mi van, ha pont nekünk sikerül?

Ann Liang: Ez most az igazi

Adrianne Finlay: Cut Off – Játssz a túlélésért!

Emma Törzs: Vér, tinta, nővér, írnok 

Brianna Bourne: 41 nap, 9 óra, 42 perc

Thomas Montasser: A könyvtündérek klubja

Szabó Krisztina: Ezüsterdő

Rácz-Stefán Tibor: Kamupasi karácsonyra

  

❖❖❖❖❖


– Bejegyzések a blogon –

 

12 könyvről írtam a hónapban:

Ashley Poston: Halott romantika * humoros romantikus chick lit *

Ali Hazelwood: A szerelem elmélete * NA romantikus *

Ali Hazelwood: Sakk-matt * NA romantikus *

Cassandra Clare: Chain of Thorns - Tövislánc (3.) * YA urban fantasy *

Elle Kennedy, Sarina Bowen: Stay - Marad! (PNC 2.)... * romantikus erotikus *

Agatha Christie: Őszi borzongás * krimi gyűjtemény *

Lauren Asher: The ​Fine Print - Az apró betűs rész... * romantikus erotikus NA *

Chris Carter: A gonosz nyomában (10.) * krimi thriller *

Sophie Gonzales: Perfect on Paper - Papíron tökéletes * YA romantikus LGBT+ *

Debbie Macomber: A karácsony ígérete * karácsonyi romantikus *

Katharina Herzog: Téli ​csillogás * karácsonyi romantikus *

Alice Oseman: This ​Winter - Az idei tél * YA novella *

 

Blogturné Klub extrák és egyéb bejegyzések: 

Borítómustra | Stay ​- Marad! (PNC 2.)

Harry Potter fanfic AniTigertől és Karácsonyi Book Tag

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése