2023. december 17., vasárnap



Elle Kennedy, Sarina Bowen: Stay - Marad! (PNC 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Igazam van-e, Matty-süti? – bök oldalba Blake.

Még mindig beszél, de nem figyelek rá.

– Fogja be mindenki – szisszenek fel. – Ott jön a plusz egy főm. Tegyetek úgy, mintha normálisak lennétek.

– Ahhoz sok sikert – jegyzi meg gúnyos félmosollyal Wes.

– Mamma mia – motyogja Lemming az orra alatt. – Ő nem lehet a plusz egy főd, Eriksson. Túl bomba hozzád.

 




Beleszerethetsz ​valakibe, akivel még csak nem is találkoztál soha?

 

Hailey Taylor Emery sejti, hogy a kedvenc ügyfele az Apportnál – ahol névtelenek maradhatnak a felhasználók – nem más, mint a jéghokisztár Matt Eriksson.

Noha tiltja a szabályzat, hogy megnézze az ügyfélprofilját, Hailey 95%-ig biztos benne, hogy mindennap azzal a pasival chatel, akire világéletében rá volt kattanva. És közben minden kérését teljesíti. A nemrégiben történt szakítása után Hailey tökéletesen megelégszik egy kis ártalmatlan netes flörtöléssel… amíg találkoznia nem kell az ügyfelével. Szemtől szemben. Teljes pánik!

Matt Erikssonnak nem újdonság a szívfájdalom. Még mindig nincs túl azon, hogy tönkrement a házassága, ráadásul rossz az egyetlen srácnak lenni a csapatban, aki tudja az igazat, hogy a jéghoki és a hosszú távú kapcsolat együtt nem működik. Alig látja a gyerekeit, az exe pedig megőrjíti. Az egyetlen ember az életében, aki mintha megértené, nem hajlandó felfedni előtte a szép arcát.

De nincs semmi, amit két negyedik sorba szóló hokimeccsjegy ne tudna orvosolni. Hailey nem tud ellenállni az ajánlatnak. Matt nem tud ellenállni Hailey-nek. Jó hír, hogy nem is kell neki. Csókkamerát beizzítani!

 

Könyv információk:

 

Eredeti megjelenés mű: Stay

Eredeti megjelenés éve: 2017

Könyvmolyképző, Szeged, 2023

344 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635975617 ·

Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Sarina Bowen · Elle Kennedy:

 

1. Him – Ez a srác

2. Us – Mi

---

1. Good Boy – Jófiú

2. Stay – Marad!

 

KMK WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el…?

 

Továbbra sem érzem különösebben vonzónak a nagydarab hokis srácokat, de nagyon szeretem az írópárost, mióta volt szerencsém a Him – Ez a srác és Us – Mi regényeikhez, amiben két meleg hokijátékos jön össze. Természetesen tetszett a PNC-sorozat első része is, amiben a torontoi csapat egyik totál lökött játékosa, Blake Riley jön össze az egyik srác húgával, Jess-el (könyv címe: Jófiú), és nem bírtam kihagyni ezt se...

 

Szerintem…

 

Míg az előző rész női főszereplője keresi az álomállását, és sokféle dolgot kipróbál eközben, addig mostani hősnőnk, Hailey Taylor Emery imádja a munkáját! 5 éve az akkori férjével és gyerekkori legjobb barátjával, Jacksonnal megalapították a ma már sikeresnek nevezhető APPORT virtuális asszisztensi ügynökséget, ami igazából egy gazgadokat és elfoglalt embereket megcélzó alkalmazás. Nekem őszintén szólva nagyon bejött az ötlet, ugyanis irtó vicces és változatos lehet online asszisztensként nem mindennapi, többször fura kéréseket megoldani kvázi idegeneknek!

Haileynek és a barátnőjének, az alatta dolgozó, Jennynek két kedvenc ügyfele van, mindketten anonim felhasználók: az egyikük Mesterlövész87, akinek a vásárlásai nyomán arra gyanakodnak, hogy a híres hoki játékos, Matt Eriksson, míg a másik folyton belecsempészi a rendeléseibe méretes csomagját, ezért Farok Úrnak becézik. Totál zseniális szál volt ez Farok Úrral és a fura fotóival, illetve nem mindennapi, többször perverz kéréseivel – külön öröm, hogy ez a szál is kapott egy lezárást! Imádtam!

 


Természetesen számunkra Mesterlövész87 szála fontos, akiről valóban kiderül, hogy ő a hokijátékos, amikor Hailey maga vállalja be, hogy eljár sétáltatni a sokszor utazgató felhasználó Rufus nevű kutyáját. Amit persze a férfi lát kamerán, és megtetszik neki a látvány – reméli, hogy ő a nő, akivel olyan jól elbeszélget az Apporton keresztül. És akit magában HoTtiE-nak szólít magában, vagyis Szexilánynak, ugyanis H.T.E. a felhasználóneve.

Szeretem azokat a történeteket, amikben egy ideig csupán látatlanban cseverésznek a főszereplők, bár itt azt is csíptem, ahogy a személyes találkozók elején Hailey csak hebegett-habogott a dögös hokis látványától!

 

 

Matt még mindig az íróasztalomra támaszkodik. A lába nagyjából tíz centire van a térdemtől. Vajon mit csinálna, ha megsimogatnám a combját? Nem mintha megtenném. Attól kikerülnék a kattant rajongólány kategóriából, és egyenesen a diliházgyanús skatulyában landolnék.

 

 

Amennyire lökött alak volt Blake Riley, annyira komoly és felnőtt karakter Matt Eriksson. Tele van sérelemmel, szívfájdalommal, hiszen csak elhagyta másfél éve a neje, amiért folyton utazott a meccsek miatt, és mindmáig rövid pórázra van fogva a 4 éves ikerlányai nevelését illetően… Eléggé kiakadtam Karán, az exnején, akit simán megcsapkodtam volna szívlapáttal, amiatt, ahogy utasítgatja Mattet még arról is, mit ehetnek a gyerekeik. Nagyon komoly szál volt ez, és szerencsére igazán jó feloldást is kapott.

 

A komoly Matt és a punk kinézetű, de dolgos Hailey párosa nagyon tetszett, épp annyira szerethetők, akárcsak az írók többi karakterei. Oh, muszáj megemlítenem, hogy mennyire imádtam, hogy mind Wesmie, mind Blake és Jess, mind a többi részből megismert csapattagok és az asszonykáik fel-felbukkantak a regényben! Még a PNC-ket is csíptem. (PNC: a barátnők (Pipik) és a feleségek (Nejek) klubjának a rövidítése. Külön páholyuk van a párjaik-férjeik hazai meccseinek helyszínén.)

 

Bár akadtak benne tüzes és cukin romantikus részek bőven, kiemelendő, hogy több fontos problémával ia találkozhatunk a történetben. Az elváltak kapcsolatát övező feszültségek mind Hailey és Jackson, mind Kara és Matt között; az ikrek nevelésével kapcsolatos dolgok, amiket a két háztartás megbonyolított; az appbéli anonimitás kapcsán felmerülő etikai kérdések; a klienssel való randizás kérdése; illetve én ide sorolnám azt is, hogy Erikssonra milyen hatással volt a válása...

 


Összességében

 

Azt gondolom, hogy Elle Kennedy és Sarina Bowen rajongóinak nem szabad kihagynia ezt a hokis romcomot se, főleg, ha szerette a korábbi párosokat, akik rendre felbukkannak a történetben.

Jól esett olvasni Hailey és az ő kedvenc hokisának a történetét, de szerettem a férfi ikrelányait, illetve az Apport alkalmazással kapcsolatos fura klienseket és a nő munkatársait is. Érdekes volt, hogy mindketten milyen fura helyzetben vannak másfél évvel a válásuk után, és hogy miként oldódnak meg ezek a problémák. Remélem, hogy találkozhatom még más regényekben is ezekkel a karakterekkel.

 

Értékelés: 5

 

EXTRA: Külföldi borítómustra

 

Kedvcsináló idézetek:

Hailey: De csak randizgatunk?  

Matt: Ó, értelek. A „j” betűs szót akarod.  

Hailey: Jegypénztár? Jótállás?  

Matt: Járás.  

Hailey: Ez eszembe sem jutott. De… most már igen. Te ismerkedsz mással?  

Matt: Nem. És te sem. Mert járunk.  

Hailey: LOL. Komolyan?  

Matt: Kurvára.

– Gondoltam erre – hoz be Estrella két margaritát a nappalimba. Megtalálta a martinis poharaimat. – Idd ezt meg. Gyógyhatású. Elijeszti a dementorokat.

– Azt hittem, hogy az a csokoládé – veszem el az egyik poharat.

– Pff – nyújtja át Katie-nek a másikat Estrella. – Ne mondd nekem, hogy azok a felnőtt boszorkányok és varázslók nem nyúltak valami keményebb cuccért egy nehéz nap után Voldemorttal.

– Nem esik le – ismeri be Wes.

Nekem sem. Rápillantok a lapjaimra: királynő és hetes, különböző színben. Blake bedobja a lapjait, amitől jobb kedvem támad. Egy királynőt, egy hetest és egy tízest látok. Szép.

– Tudod, Lemming a vezetéknevem. Madagaszkáron rengeteg lemming él.

– Dehogyis – horkant fel Jamie. – Azok lemurok, haver.

– Mi a tököm az a lemur? Csak most találtad ki a szót.

Jamie, Wes és én elröhögjük magunkat.

– Nem egy kitalált szó! – fuldoklik Wes. – Az egy létező állat.

– Félóra múlva ott vagyok – mondom neki. – Vigyek valamit?

– Csak a jó kis seggedet…

Blake hirtelen felkiált.

– Mi a tosz, „J” bébi! Jesszumpepi! Ez fájt!

Női hangot hallok a háttérből. Jess az, Blake barátnője, akivel együtt él.

– A jó kis seggét? – kérdezi a lány. – Kivel beszélsz?!

Blake vonyítva felkacag a vonal túlsó végén.

– Erikssonnal! – kiabálja röhögve. – Eriksson jó kis seggéről beszéltem!

– Tényleg jó a seggem – helyeslek. – Mondd meg Jessnek, hogy szívesen megmutatom neki, ha odaértem.

– Persze, megmondom neki – vágja rá derűsen Blake. – Miután levágtam a golyóidat, és megetettem őket egy birkával.

– Haver, a nővéremről beszélsz – kiáltja oda. – Nem szabad egy mondatban említened azt, hogy „Skype-szex” és „Jess”.

– Kajak? – horkant fel Blake. – De az teljesen oké-zsoké szerinted, ha Jamie fiú mocskos képeit nézegeted mellettem a repülőgépen?

– Azok nem is mocskos képek voltak! – tiltakozik Wes. Vörös arccal néz végig a huncut képet vágó csapattársainkon. – Az új öltönyében küldött képeket! Teljesen fel volt öltözve.

 

☆☆☆
Nem saját képek. Pinterest tábla: Sarina Bowen & Elle Kennedy könyvek

WAGs #2 borítók a GoodReadsen.

☆☆☆


Magyarul is lezárul Elle Kennedy és Sarina Bowen PNC duológiája, a főszereplő ezúttal Matt Erikkson. A történetről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek nektek, és ha szerencsétek van, a Stay – Marad! egy példányát is megnyerhetitek.

 


 

Nyereményjáték:

 

Nagy örömünkre egyre több önálló regény jelenik meg Elle Kennedytől és Sarina Bowentől a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A mostani játékunk során ezen kötetekből találtok idézeteket, a feladatotok pedig, hogy kitaláljátok a könyv címét, és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. A helyes kitöltők között a Stay – Marad! egy példányát sorsoljuk ki a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából.

 

 

Néha úgy érzem, a lányok egy része elfelejt valami nagyon fontosat: mindannyian olyan pasit érdemlünk magunk mellé, aki száz százalékot nyújt. A fél igyekezet nem igyekezet. A fél szerelem nem szerelem. Ha a srác nem ad bele mindent, akkor csak az időnket vesztegetjük vele.

 

a Rafflecopter giveaway

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése