2023. december 21., csütörtök



Harry Potter fanfic AniTigertől és Karácsonyi BookTag a Blogturné Klubtól | Adventi Blogturné (2023)

  

A többi extra állomásom: BTKextra

 


„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

 

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?

Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!

 

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig.

 

Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.

Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.

 

--- Olvassatok tovább! ---

vvvvv

KARÁCSONYI BOOK TAG ~ A Blogturné Klubtól

 

1) Mikulás - Van kedvenc karácsonyi könyved? Melyik az?

VÁLASZ: Van, van, kettő is, és nagyon döntetlen. Az egyik egy külföldi történet, amiből sorozatadaptáció is készült (Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve), míg a másik az egyik kedvenc magyar íróm karácsonyi LMBT+ regénye (Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra), ami tavaly került fel a kedvenc karácsonyi könyves toplistámra.

 

 

2) Karácsonyfa - Ha választhatnál egy képzeletbeli világot, hol töltenéd a karácsonyt?

VÁLASZ: .Oké, nézzetek mélyen a szívetekbe. Mind tudjátok, hogy a válaszom csak az lehet, hogy A ROXFORTBA AKAROK MENNI KARÁCSONYOZNI!!!

 

 

3) Grincs - Szerinted ki az a karakter, aki igazi Grincsként viselkedne az ünnepek alatt?

VÁLASZ: Eddig azt válaszoltam volna, hogy Perselus Piton, de 2.5 Transmetropolitan képregénykötettel a hátam mögött inkább annyit mondok, hogy Spider Jerusalem, a legendás és méltán rossz hírű újságíró egy igazi Grincs. Bármikor. Nyáron is.

 

 

4) Hógolyócsata - Ki az a három karakter, akit szívesen beválogatnál a csapatodba egy ádáz hógolyócsata esetén?

VÁLASZ: Természetesen az idén olvasottak közül válogatva:


Blake Riley-t, aki egy lökött, nagydarab hokis (Good ​Boy – Jófiú)

Zac Travis, az amerikaifutball-liga nagydarab irányítója (Hands ​Down – Könnyűszerrel)

Rose Hathaway, testőrtanonc damfír (Vámpírakadémia-sorozat)


(Oké, ti se gondoltátok komolyan, hogy sima, szimpla embereket válogatok be a csapatomba... :D Ha tényleg vérre menő hógolyócsatára kerülne a sor, akkor mi tényleg ádázul fogunk küzdeni.) 

 


5) Fagyöngy - Melyik szereplővel találkoznál legszívesebben a fagyöngy alatt?

VÁLASZ: Bármelyik Ali Hazelwood férfi karakterét szívesen látnám ott, sőt, akár Bee-t is. Yay, mondtam már, hogy nagyon, nagyon, nagyon odaáig vagyok az író írásaiért? (Ld. a rajongásom A szerelem elmélete / Utálom, hogy szeretlek / Eszméletlen szerelem / A szerelem képlete könyvek ajánlóit. )

 

Egyik sem saját kép! Ez sem.

  

6) Északi sark - Melyik szereplővel utaznál el legszívesebben felfedezni Mikulás titkos otthonát?

VÁLASZ: Bárkivel, aki tud varázsolni vagy nagyon, nagyon, nagyon otthon van a túlélő túrákban. Bár a varázslós verziónak jobban örülnék... :D 

  

7) Karácsonyi csúnya pulcsi - Kivel készíttetnéd el a karácsonyi csúnya pulcsidat?

VÁLASZ: Jó lenne, ha emlékeznék valakire az olvasmányaimból, aki tud kötni... Oh, tudom! Minden vágyam egy eredeti, pihepuha Mrs. Weasley karácsonyi pulcsit kapni.

 

 

MEGLEPETÉS HARRY POTTER FANFIC ~ AniTigertől

 

DECEMBER 1.

A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola Nagytermében vígan reggeliző gyerekek sokasága várja izgatottan, hogy vajon a Kastély vagy a professzorok kitaláltak-e idénre is valami Karácsonyváró különlegességet. A  MESÉS MUGLI ÚTVESZTŐbe végül csak az idősebbek mehettek be két éve – azt is saját felelősségre -, míg az előző évi KARÁCSONY 24 NAPJA ajtók lesből támadtak rá bárkire, aki elbambult a Kastélyban sétálva. 

De idén, mintha semmi sem akarna történni!

Se ajándékok, se titkos ajtók, se ugráló csokibékák, se éneklő fagyöngyök, se színváltó karácsonyi zoknik. A diákok egyre jobban elszomorodnak, ahogy telik-múlik a nap… és Dumbledore igazgató nem jelent be semmit se reggelinél, se ebédnél. 

 

Ebéd közben Harry és Hermione gyanakodva figyelik a sudár alkatú, titokzatos pillantású, arab nőt, aki az elmúlt napokban tűnt fel a Roxfortban, és aki éppen Piton professzorral beszélget. Barátaitól eltérően, Ron ábrándosan nézi a légies jelenséget, akinek megkoccannak az arany karkötői, amikor kuncogás közben a szája elé kapja a kezét.

- Olyan a bőre, mint ez erdei méz – jegyzi meg elvarázsolva Ron, míg Harry halkan, bár elképedve kommentálja a tanárok asztalánál a jelenetet: - Piton miatt nevetgél a nő? És Piton ELPIRULT? Mi történik itt?

Hermione csak a szemét forgatja a barátaira, majd halkan rájuk szól:

- Mi lenne, ha segítenétek rájönni, hogy miért nem tűnt el?

A fiúk bűntudatosan visszafordítják a figyelmüket az ebédjük és az olvasmányuk felé. El is felejtették, hogy kutatnak, hiszen a nőnek, a dzsinnek, már rég el kellett volna tűnnie a kastélyból!

 

***

EGY HÉTTEL KORÁBBAN

 

Harry véletlenül simította meg a kupák mellett álló apró lámpást, ami a Griffendél klubhelyiség trófeái között volt. Amikor a hatalmas, kék füstfelhőből felbukkant előtte a gyönyörű hosszú hajú, csilingelő ruhájú, fátyolba és aranyba öltözött szépség, első döbbenetében szóhoz se jutott. Szerencsére a füst megzavarta Hermione és Ron varázssakk partiját is, akik így felfigyeltek a különös jelenségre, de azonkívül, hogy Mio előkapta a pálcáját, ők se tudták hova tenni a jelenetet.

 

-  مرحبا يا اطفال! – szólalt meg a nő egy dallamos nyelven, majd a fiatalok értetlen arcát látva, egy számukra is érthető nyelvre váltott, és Harryre nézve folytatta: - Miben állhatok szolgálatodra, gyermekem? Három kívánságod fogom teljesíteni.

Harry arcán értetlenkedés, lenyűgözöttség és meglepettség tükröződött, majd a zöld szemek szomorúvá váltak, a fiatal hangján pedig keserűség érződött, amikor válaszolt: - Egy vágyam lenne, tündér, és nem tudod teljesíteni…

A nő kihívást szimatolva közelebb lépett a fiúhoz, vagyis közelebb lépett volna, ám hamar Hermione és Ron pálcájával találta magát szembe.

- Nem hagyjuk, hogy egy dzsinn átverje Harryt! – húzta ki magát Hermione, míg a fiúk, akik még nem hallottak a dzsinnekről, megrökönyödve nézték az egzotikus idegent. – Ha azt kívánnánk, hogy minden decemberi estén, egészen Karácsonyig Disney-mesék menjenek a Nagyteremben vacsora után, azt is kiforgatná egy magafajta!

- Hmmm… Értem. – nézett Hermionéra, majd a fiúkra a nő. – És ha mindhárman kívánhattok egyet? Bármi lehet. Szabadság, 120 napos érlelt szárított hús, vadászsólyom?

- Mégis, ki akarna 120… AU! Mione! – kapta Ron az oldalához a kezét, miután a lány megcsípte, hogy elhallgattassa őt.

- Nem kérünk semmit, távozz. – jelentette ki Hermione, ám a nő szomorkás mosolya elbizonytalanította.

- مستحيل. Vagyis lehetetlen… Amíg nem kívántok hármat, addig nem mehetek el – tekintete Harryre vándorolt, aki azóta barátai mellé lépett. - Fogadjunk, hogy tudom teljesíteni a szíved vágyát!

Míg Harry csak megrázta a fejét, addig Ron tekintete a nő csuklóján lévő aranybilincsekre vetődött.

– És ha szabadságot kívánunk… Neked? Akkor elmész? – kérdezte a vörös hajú fiú, meglepve a körülötte állókat, majd mind a négyen levegő után kaptak, amikor a bilincsek egyszer csak köddé váltak a nő csuklójáról. A dzsinn könnybe lábadt szemekkel nézte a kezeit, majd egy halk köszönömöt rebegve kisétált a Griffendél klubhelyiségből…

 



***

ISMÉT DECEMBER 1.

 

A trió mai kutatása se volt sikeres, de legalább nem tévesztették szem elől napközben a felszabadított dzsinnt, aki egyébként egész jól beilleszkedett a Roxfort mindennapjaiba. Reggelente az üvegházban segédkezett, étkezésekkor a professzorokkal csacsogott, délelőtt és ebéd után különféle órákra járt be. (Az egyik alkalommal beült Piton bájitaltan órájára, és majdnem felrobbantotta az üstjét, míg próbálta elkészíteni a táblára felírt recept alapján a kért kenőcsöt. Na, ezt követően csak az elméleti órákra engedték be!)  

 

- Legalább megtudtuk, hogy Sahira a neve – jegyezte meg Ron vacsora közben az exdzsinnt bámulva, aki ezúttal Dumbledore-ral beszélgetett. Csak a mellette hallható csattanás vette rá, hogy elszakítsa a tekintetét a gyönyörű nőtől, és az asztalt fejelgető Hermione látványa fogadta.

- Mi’va? – kérdezte értetlenül a vörös, mire Harry megpaskolta barátja vállát.

- Mio éppen most fejtette ki neked, hogy a Sahira azt jelenti arabul, hogy Varázslónő. És ma már vagy ötször elmondta…

- Ettől még lehet a neve… - kezdte lassan Ron, mire Mio felhörgött. – Rendben, eszem csendben, meg se szólaltam.

Ron és Harry váltottak egy vidám pillantást, majd a vacsora maradéka csendben telt. Mígnem…

 

***

 

- Szeretnék egy kis figyelmet kérni tőletek! Tudom, hogy kellemesen eltöltött mindenkit ez az isteni lakoma, de távolról érkezett vendégünk, Safia egy meglepetéssel kedveskedik a roxforti diákoknak. Át is adom a szót.

Az exdzsinn rámosolyogott az igazgatóra, majd kecsesen felállt, és egy elegáns csuklómozdulattal hófehér vásznat varázsolt a Nagyterem egyik oldalára.

- Az ajándékom számotokra az, hogy minden decemberi estén, egészen Karácsonyig egy igazi Disney-mesét láthattok a Nagyteremben vacsora után! – Ajka mosolyra húzódott, és az elsápadó Hermionére kacsintott. – Az első különlegesség a Merida, a bátor, aminek a főszereplője egy eszes, göndör hajú lány. Jó szórakozást, gyermekeim!

 

***

 


Az első mesére inkább csak a fiatalabb diákok, néhány mugli származású ifjú és pár érdeklődő aranyvérű maradt bent. Volt, aki ismerte a mesét, de többen inkább csak kíváncsiak voltak a „mozizásra”. Illetve bent maradt kedvenc triónk is, ugyanis Ront képtelenek voltak elvontatni a „disznimoszitól”. (Bár magunk között szólva Harry nem is nagyon próbálkozott, mert szerette a Disney-meséket, holott a Privet Drive-on nem sokszor hagyták tévézni őt.) Hozzájuk csatlakozott Luna Lovegood, akit legalább annyira elvarázsolt a mese, mint az egyik karácsonyfa melletti fotelben filmező igazgatót. Illetve ott maradt Neville Longbottom is, aki már összebarátkozott Safiával a reggeli közös kertészkedéseik közben, így alig várta a „titkos meglepetést”, amit a nő beharangozott neki egyik reggel.

 

***

 

A második estére vacsora után a padok kényelmes fotelekké és kanapékká alakultak, a harmadik estére előkerült egy mugli popcorn gép is, a negyedik Disney-film mellé már újratölthető italautomata várta a napról napra több érdeklődőt. (Az egyik este még Piton professzor is ott maradt, bár kétséges, hogy Safia varázsa miatt vagy a beharangozott ijesztőbb, kék dzsinnes mese miatt.)

Ahogy teltek a napok, úgy bukkantak fel a mézeskalács házas, a kürtös kalácsos és a forró csokis standok, illetve megjelent egy csokiszökőkút  is gyümölcsökkel…

Harryék minden este ott maradtak, és bár nagyon tetszett nekik, hogy mind nagyobb kultusza van a vacsora utáni mozizásnak (még a mardekárosok is belógtak mesét nézni), kíváncsiak voltak, vajon minek köszönhetőek ezek a napi változások. Mitől függ, hogy milyen újdonságok bukkannak fel esténként?

A Roxfortban több pletyka és találgatás is szárnyra kelt, de senki nem tudott biztosat mondani a napi újításokról. Néhányan úgy gondolták, hogy az igazgató és a professzorok igyekeznek kényelmesebbé tenni a filmezést. Mások a gyönyörű Safiának tulajdonították a változásokat, de őt csak az első este látták nyíltan varázsolni. Harryék arra gyanakodtak, hogy a kastélyt kapta el az ünnepi szellem, bár ez az elmélet hamar megdőlt, hiszen honnan ismerte volna a Roxfort a limitált, tematikus tetejű üdítős poharakat, amik a 10. estén tűntek fel először a Jégvarázs mese előtt?

 

Ám ahogy közeledett a Karácsony, úgy hőseink is feladták a kutatást. Élvezték az ünnepi hangulatot, az esti meséket, a havat, a kandalló előtt töltött estéket, a hóemberépítéssel töltött lyukas óráikat és a hétvégi utakat Roxmortsba.

 

***

DECEMBER 23.

 

A Szentestét megelőző napon Harry és a barátai úgy döntöttek, hogy még egyszer idén lemennek Roxmortsba, megveszik az egymásnak szánt ajándékaikat, aztán találkoznak egy szelet tortára a kedvenc helyükön. Miután Harry mindent megvett a barátainak, úgy döntött, hogy elindul a cukrászda felé és egy forró csoki társaságában várja be Ront és Hermionét. A hidegből belépve megcsapta a kellemes meleg és az édes süteményillat, ami egyből mosolyt csal az arcára, ám a mosolya hamar lefagyott, amikor az egyik asztalnál meglátta az exdzsinnt. Safia mosolyogva intett a fiúnak, hogy üljön majd oda hozzá, így Harry, miután megkapta az italát, odament a nőhöz és leült az asztalához.

- Üdvözlöm – szólalt meg érezhető távolságtartással a hangjában Harry.

- Nem szükséges ilyen fancsali képet vágnod, Harry, nem harapok. Én is csak a sütemények miatt jöttem be, de örülök, hogy találkoztunk.

- Értem – mondta lassan a fiú, és elkezdte eszegetni a forró csokiját. Pár percig csendben ültek, de a nő egyszer csak megrázta a fejét, és hátradőlt.

- Rendben, valóban vártalak. Kérlek, fogadjunk! Fogadjunk, hogy teljesíteni tudom a leghőbb vágyad! – Az egzotikus szépség hatalmas barna szemeiben könyörgés ült, ami megérintette a jószívű fiút. De sajnos az ő szíve vágya elérhetetlen… Tudta, nem reménykedett abban, hogy valaha valóra válhat. Ugyanakkor nem akarta, hogy a nő azt gondolja, hobbiból húzódzkodik.

 

- Fogadjunk? – nézett Harry Safia szemébe. - Fogadjunk, hogy nem tudod teljesíteni a vágyam. Fogadjunk, hogy nem tudod elérni, hogy a Karácsonyt a szüleimmel tölthessem.

Safia szomorkásan elmosolyodott, majd a fiú karjára tette a kezét, és mindketten eltűntek a cukrászdából.

 

***

 

Órákkal később a fiú barátai hiába keresték Harryt. A fiú nem jött vissza Roxmortsból, nem vacsorázott velük és a közös mozizáson se vett részt. Ráadásul aznap este semmilyen új édesség vagy más különlegesség nem bukkant fel a moziesten. (Természetesen ezt csak éltanulónk, Mio vehette volna észre, de őt lekötötte, hogy 1) aggódjon Harry miatt és 2) ne morogjon Ronnak amiatt, ahogy az Encantoban a varázstalan családtaggal viselkednek.)

A fiatalok reggeli előtt a professzorok asztalához somfordáltak, és halkan előadták az ott ülőknek, hogy Harry eltűnt! Piton csak a szemét forgatta erre a „szörnyű” hírre, míg Safia csalafintán elmosolyodva megszorította a professzor kezét (muszáj megemlítenünk, hogy Ron szeme majd kiesett, amikor észrevette a pár összekulcsolt ujjait), Minerva McGalagony egyből a sandán vigyorgó Dumbledore igazgatóra nézett, ám Albus csak legyintett:

- Ne aggódjatok, gyermekeim, Harry jó helyen van. Csak megnyert egy fogadást a vendégünkkel szemben, de 26-án reggel újra köztünk lesz.

A Griffendélesek tanácstalanul néztek össze, ám a Roxfort igazgatója iránti bizalmuk rendíthetetlen volt.

 

December 25-én este, vacsora után Albus Dumbledore beszéde hangos huhogást, majd orkánerejű tapsvihart váltott ki a Nagyteremben ülőkből. Az igazgató előbb azt jelentette be, hogy aznap este lesz az utolsó Disney-moziest (fujjogás és huhogás), majd hozzátette, hogy januártól ideiglenesen el fognak maradni a bájitaltan órák, mert Piton professzor úgy döntött, hogy elindul világot látni újonnan eljegyzett menyasszonyával, Safiával (tapsvihar és füttyögés).

Amikor másnap reggelinél a frissen eljegyzettek nem jelentek meg, ám egy nagyon vidám Harry Potter jelent meg a Griffendél asztalnál, barátai egyből a nyakába ugrottak. Miután kiörömködték magukat, hadarva, halkan elmesélték a fiúnak, hogy milyen mesékről és nagy bejelentésről maradt le barátjuk. Reggeli után, amint sikerült egyedül maradniuk, akkor kérdezték meg Harrytől, hogy merre járt?

A fiú mosolya letörölhetetlen volt, miközben a szüleivel töltött közös, álomszerűen szép Karácsonyról mesélt. Ron és Hermione tátott szájjal hallgatták, hogy a barátjuk azt fejtegette nekik, hogy végülis Safia tényleg a hármójuk három teljesített kívánsága után szabadult fel igazán… Hermione a homlokára csapott, amikor leesett neki, hogy ő kívánta a Disney-estéket, Ron a béklyóitól szabadította meg a nőt, Harry pedig egy igazi csodára vágyott.

 *** VÉGE ***


 

Nyereményjáték:

 

Ebben a játékban minden állomáson találsz egy kérdést, ami a karácsonyhoz kötődik. Nincs más dolgod, mint a Rafflecopter helyes sorába beírni a megfelelő választ.

A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből 5 ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.

Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

 

 

Karácsony másodnapja melyik szentnek a napja?

a Rafflecopter giveaway

ÁLLOMÁSOK:

[ADVENTI BLOGTURNÉ 2023]

12/02: Csak olvass! - Ajándékötletek könyvmolyoknak

12/03: Readinspo - Filmajánló

12/05: Fanni's Library - Karácsonyra állni fog című könyv értékelése

12/06: Readinspo - Szemezgetés az idén megjelent karácsonyi könyvekből

12/08: Szembetűnő - Karácsonyi (gyerek)könyvajánló

12/11: Olvasónapló - Karácsonyi playlist 

12/12: Csak olvass! - Könyvjelzők, képeslapok és ajándékkísérők (letölthetők)

12/15: Könyv és más - Társasjáték ajánló

12/17: Fanni's Library - Élfestett könyvek ajándékba - ajánló

12/18: Utószó - Karácsonyi könyvajánló felnőtteknek

12/19: Zakkant olvas - Last minute karácsonyi élmény ajándék lista 

12/20: Spirit Bliss Sárga könyves út - Karácsonyi vásár ajánlója 

12/21: Hagyjatok! Olvasok! - Karácsonyi fanfiction

12/22: FüggőVég - Ajándékok, amiket  a TOP 5 kedvenc könyves karakternek adnék

12/23: Csak olvass! - Saját történet

12/24: Közös meglepetés

 


vvvvv

Remélem jól szórakoztatok!

Köszönöm a figyelmet!

vvvvv

 


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése